MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
21
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
 • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  ΣΙΝΕΜΑ

  Βραδιές γαλλικού κινηματογράφου στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

  Από τον Σεπτέμβριο μέχρι και τον Οκτώβριο το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος θα προβάλλει αγαπημένες ταινίες του γαλλικού κινηματογράφου στο αμφιθέατρο Theo Angelopoulos.

  Η νούμερο ένα, της Τonie Marshal στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος
  Η νούμερο ένα, της Τonie Marshal στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος
  Monopoli Team

  Η κινηματογραφική δράση από το Γαλλικό Ινστιτούτο που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2020 και δίνει την ευκαιρία στο σινεφίλ κοινό να (ξανά)ανακαλύψει αγαπημένες ταινίες και κινηματογραφικά διαμάντια του γαλλικού κινηματογράφου, επανέρχεται δυναμικά κάθε δεύτερη και τέταρτη Παρασκευή του μήνα.

  Πρόγραμμα προβολών τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2020:

  11/09 στις 20:00: Numéro Une / Η νούμερο ένα, της Τonie Marshal (2017-110 min.)
  25/09 στις 20:00: Le Havre / Το λιμάνι της Χάβρης, του Aki Kaurismäki (2011-94 min.)
  09/10 στις 20:00: Petit Paysan / Ματωμένο Γάλα, του Hubert Charuel (2017-90 min.)
  23/10 στις 20:00: Le Roi et l’Oiseau / Ο Βασιλιάς και το Πουλί, του Paul Grimault (1979-83 min.)

  Συνόψεις ταινιών

  Numero Une/ Η νούμερο ένα- Tonie Marshal

  Με τους: Emmanuelle Devos, Richard Berry, Suzanne Clément
  Η Emmanuelle Blachey είναι μια ικανή μηχανικός, πρόθυμη και έξυπνη που κατέχει διευθυντική θέση σε κορυφαία επιχείρηση ενέργειας. Μια μέρα ένα ισχυρό δίκτυο γυναικών της προτείνει να την υποστηρίξει για να διεκδικήσει θέση προέδρου σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στη Γαλλία. Μα σε κύκλους που κυριαρχούν ακόμα οι άντρες τα επαγγελματικά και προσωπικά εμπόδια πολλαπλασιάζονται. Η καταξίωση παρουσιάζονταν ως μια περιπέτεια αλλά πρόκειται για πόλεμο. 

  La Havre/ Το λιμάνι της Χάβρης- Aki Kaurismaki

  Με τους: André Wilms, Kati Outinen, Jean-Pierre Darroussin
  Ο Marcel Marx, πρώην συγγραφέας, αυτοεξορίζεται στην πόλη της Χάβρης, όπου δουλεύοντας ως λουστραδόρος νιώθει πως βρίσκεται πιο κοντά στον λαό. Όταν το πεπρωμένο φέρνει ξαφνικά στον δρόμο του ένα παιδί από την Αφρική, έρχεται η στιγμή να δείξει τα δόντια του στον τυφλό κρατικό μηχανισμό και τη στάση της αστυνομίας που σκληραίνει ολοένα και περισσότερο απέναντι στο μικρό πρόσφυγα.

  Petit Paysan/ Ματωμένο Γάλα- Hubert Charuel

  Με τους: Swann Arlaud, Sara Giraudeau, Bouli Lanners
  Ο Pierre, στα τριάντα του, είναι γαλακτοπαραγωγός. Η ζωή του κινείται γύρω από τη φάρμα του, την αδερφή του που είναι κτηνίατρος και τους γονείς του, στους οποίους άνηκε πρωτίστως η φάρμα. Ενώ τα πρώτα κρούσματα μιας επιδημίας ξεσπούν στη Γαλλία, ο Pierre ανακαλύπτει ότι ένα από τα ζώα του έχει νοσήσει. Δε μπορεί να αποδεχτεί ότι υπάρχει πιθανότητα να χάσει τις αγελάδες του. Δεν έχει τίποτα άλλο στον κόσμο και γι’ αυτό θα κάνει τα πάντα για να τις σώσει…

  Le Roi et l’Oiseau/ Ο Βασιλιάς και το Πουλί- Paul Grimault

  Σενάριο : Paul Grimault, Jacques Prévert
  Ο Βασιλιάς Κάρολος ο Πέμπτος και Τρια Οχτώ και Οχτώ Δεκαέξι δεσπόζει ως απόλυτος τύραννος στο βασίλειο της Ταχυκαρδίας. Μόνο ένα Πουλί, χαρούμενο και φλύαρο, με τη φωλιά του πάνω στο γιγαντιαίο παλάτι, κοντά στα μυστικά διαμερίσματα της Αυτού Εξοχότητας του, τολμά να τον κοροϊδεύει. Ο Βασιλιάς είναι ερωτευμένος με μια αξιολάτρευτη και ταπεινή Βοσκοπούλα που θέλει να παντρευτεί με το ζόρι. Μα αυτή είναι ερωτευμένη με τον μικρό Καπνοδοκαθαριστή. Οι δυο τους το σκάνε για να ξεφύγουν από τον Βασιλιά…

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓαλλικό Ινστιτούτο 2020: σινεμά, οικολογία, γαλλοφωνία…12.09.2018

  Χρήσιμες πληροφορίες
  • Συμμετοχή: 6€ κανονική / 4€ μειωμένη
  • Μειωμένη συμμετοχή: κάτω των 26, φοιτητές, μέλη club IFG, άνω των 65, άνεργοι, ΑμΕΑ, κάτοχοι κάρτας Υπ. Πολιτισμού / Υπ. Παιδείας
  • ελεύθερη είσοδος: δημοσιογράφοι, διανομείς, ηθοποιοί (ατέλεια)
  • Η προκράτηση θέσης γίνεται μέσω της ιστοσελίδας στο Γαλλικό Ινστιτούτο (επιλογή αριθμημένης θέσης), και ξεκινάει μια εβδομάδα πριν την κάθε προβολή. Η πληρωμή της συμμετοχής θα γίνεται στην υποδοχή του Ινστιτούτου πριν την είσοδο στο Auditorium.
  • Ταινίες στα γαλλικά με ελληνικούς υπότιτλους.

  Περισσότερες πληροφορίες στο ifg.gr

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  Μέτρα ασφαλείας στους χώρους του Γαλλικού Ινστιτούτου κατά την υποδοχή του κοινού σε εκδηλώσεις

  Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος εφαρμόζει με σχολαστικό τρόπο τα μέτρα προστασίας και τήρησης αποστάσεων σύμφωνα με τους κανόνες του ΕΟΔΥ.

  Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για την είσοδο και την παρακολούθηση των εκδηλώσεων στους χώρους του Ινστιτούτου.

  Για την είσοδο στο Ινστιτούτο είναι απαραίτητη, πέραν του ελέγχου ασφαλείας, και η θερμομέτρηση.

  Στα κομβικά σημεία του Ινστιτούτου υπάρχουν αντισηπτικά χεριών που μπορούν να χρησιμοποιούν οι επισκέπτες, για τη διασφάλιση της υγιεινής όλων.

  Για την αποφυγή του συνωστισμού, τηρούμε τις αποστάσεις ασφαλείας στο Auditorium Theo Angelopoulos κι ως εκ τούτου οι διαθέσιμες θέσεις είναι περιορισμένες. Οι περισσότερες δωρεάν εκδηλώσεις απαιτούν προκράτηση.

  Το προσωπικό μας βρίσκεται στους χώρους του Γαλλικού Ινστιτούτου για να επιβλέπει και να φροντίζει για την τήρηση όλων των προαναφερόμενων μέτρων 

  Περισσότερα από Εκδηλώσεις
  Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας
  προτάσεις και προσκλήσεις από το Monopoli.gr
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  Αλλαγή μεγέθους γραμμάτων
  Επιλογή contrast