MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
24
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
  • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
    ΣΥΝΤΑΓΗ

    Λαχταριστή μπουγάτσα με κρέμα από τη food blogger Marysgramm

    Μία γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή για μπουγάτσα που μοσχοβολάει βούτυρο, με οκτώ, μόλις, υλικά για να την απολαύσετε στο σπίτι!

    Monopoli Team

    Υλικά

    • 220 γρ φύλλα κρούστας
    • 125 γρ βούτυρο λιωμένο
    • 500 ml πλήρες γάλα
    • 100 γρ ζάχαρη ή 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
    • 1 κουταλιά της σούπας κοφτή κορν φλάουερ
    • 70 γρ σιμιγδάλι ψιλό ή λίγο λιγότερο από 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
    • 1 βανίλια
    • άχνη και κανέλα για το τέλος

    Εκτέλεση

    1. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το γάλα, το σιμιγδάλι, την ζάχαρη και το κόρν φλαουερ.

    2. Όταν αρχίσει η κρέμα να κοχλάζει την κατεβάζετε από την φωτιά, βάζετε τη βανίλια, ανακατεύετε και σκεπάζετε με μια μεμβράνη ή αντικολλητικό χαρτί και αφήνετε να κρυώσει τελείως. (περίπου 1 ώρα)

    3. Μόλις κρυώσει η κρέμα, παίρνετε μπροστά σας τα φύλλα κρούστας, το βούτυρο και την κρέμα, αφού πρώτα την αφρατέψετε λίγο ανακατεύοντας, γιατί όταν θα είναι πλέον κρύα θα σφίξει.

    4. Βουτυρώνετε 3 φύλλα, το ένα πάνω στο άλλο. Ακριβώς στο κέντρο βάζετε την κρέμα σε ορθογώνιο σχήμα, διπλώστε το φύλλο βάλτε βούτυρο και ουσιαστικά θα κάνετε ένα πακέτο…η πλευρά που θα είναι τα διπλώματα θα ακουμπήσει στο ταψί έτσι ώστε όταν ψηθεί να μην ανοίξουν τα φύλλα.

    5. Βουτυρώνετε και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο). Κόβετε την μπουγάτσα και πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και κανέλα!

    Δείτε περισσότερες συνταγές της Marysgramm εδώ.

    instagram Μια φωτογραφία, χίλιες λέξεις. Ακολούθησε το Monopoli.gr και στο instagram!
    Περισσότερα από Συνταγές
    Cheese Tea: Κάναμε crash test στο πιο αναπάντεχο γευστικό trend της σεζόν που ανακαλύψαμε στα Coffee Island!
    Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας
    προτάσεις και προσκλήσεις από το Monopoli.gr
    ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    Αλλαγή μεγέθους γραμμάτων
    Επιλογή contrast