MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Οι καλύτερες στιγμές του Φεστιβάλ Αθηνών 2020 σ’ ένα video

Ένας απολογισμός του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου που λόγω της πανδημίας περιορίστηκε σε ένα υποσύνολο των προγραμματισμένων εκδηλώσεων.

Monopoli Team

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στο Ηρώδειο και την Επίδαυρο (με όριο χωρητικότητας 45%) παρακολούθησαν συνολικά 50.000 θεατές.

Στο παρακάτω video μπορούμε να πάρουμε μια γεύση από τις παραστάσεις που είδαμε φέτος.

Ο απολογισμός του Φεστιβάλ

Το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, παρά την πρωτόγνωρη πανδημία που δοκιμάζει την παγκόσμια κοινότητα και παρά τον δραστικό περιορισμό του καλλιτεχνικού προγράμματος που είχε ανακοινωθεί τον περασμένο Μάρτιο, υποστηρίζει με συνέπεια τη ζωτική σχέση κοινού και καλλιτεχνών με τον Πολιτισμό. Και αυτό το ιδιόμορφο καλοκαίρι, έδωσε το «παρών» με το «Υποσύνολο – Fragment», μια ξεχωριστή σειρά καλλιτεχνικών γεγονότων, που πραγματοποιήθηκαν στους υπαίθριους χώρους του Φεστιβάλ ‒το Ηρώδειο, το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου και το Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου. Οι ιδιαίτερες συνθήκες που επικράτησαν, δεν επέτρεψαν το άνοιγμα των χώρων της Πειραιώς 260.

Προσαρμογή στις νέες συνθήκες

Με απώτατο όριο χωρητικότητας κάθε θεάτρου το 45%, την αυστηρή τήρηση των κανονισμών και τις αναγκαίες προσαρμογές ώστε κοινό και καλλιτέχνες να αισθάνονται ασφαλείς, το Φεστιβάλ υποδέχτηκε στους χώρους του πάνω από 50.000 θεατές.

Όπως αναγνωρίστηκε από το κοινό και τους ειδικούς όλα λειτούργησαν σωστά, τα μέτρα υγειονομικής προστασίας τηρήθηκαν με υποδειγματικό τρόπο τόσο από τους καλλιτέχνες όσο και από τους εργαζόμενους και το κοινό συνεργάστηκε απόλυτα με τους νέους κανόνες θέασης.

Το “χειμωνιάτικο φεστιβάλ”

Φέτος, το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, για πρώτη φορά στην ιστορία του επεκτείνει τη δραστηριότητά του κατά τη διάρκεια της χειμερινής σαιζόν, απαντώντας και στην ανάγκη των καλλιτεχνών να καλλιεργήσουν τα εργαλεία τους και να επανενεργοποιηθούν σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί μια σειρά από ερευνητικές δράσεις και συνεργασίες, που απευθύνονται σε καλλιτέχνες αλλά και το ευρύτερο κοινό όλων των ηλικιών.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b