MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
09
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΟ

Η Σπείρα του Έρωτα, στο Σινέ Άλιμος

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Η παράσταση «Η Σπείρα του Έρωτα», με την Ανδρομάχη Δαυλού και τον Άρη Γραικούση, συνεχίζει την περιοδεία και τον Σεπτέμβριο στο Δημοτικό Κιν/φο Cine Άλιμος υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής.

Η Σπείρα του Έρωτα
Η Σπείρα του Έρωτα
Monopoli Team

«Η Σπείρα του Έρωτα» είναι μια μελοποιημένη συρραφή θεατρικών κειμένων μεγάλων συγγραφέων, που μιλούν για τον έρωτα και ενώνουν το χθες με το σήμερα ως αντίδοτο της πρωτόγνωρης και αποστασιοποιημένης πραγματικότητας που βιώνουμε.

Δύο καταξιωμένοι καλλιτέχνες, η ηθοποιός και σκηνοθέτης Ανδρομάχη Δαυλού και ο διακεκριμένος πιανίστας και μουσικός Άρης Γραικούσης ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν μια παράσταση σπάνιας έμπνευσης και απόδοσης.

Η επιθυμία της επανασύνδεσης των ανθρώπων και του εκμηδενισμού των αποστάσεων που έχουν μπει ανάμεσά μας το τελευταίο διάστημα, έφερε στην επιφάνεια μια παλαιότερη έμπνευση που επεξεργάζονταν εδώ και καιρό οι δύο δημιουργοί.

Η παράσταση είναι ένας τρυφερός περίπατος που κοιτάζει τον έρωτα μέσα σε «σπείρα», ένα σύμβολο ζωτικής δύναμης,αναγέννησης και ανανέωσης της ύπαρξής μας.Το Βυζάντιο, ο Μεσαίωνας, η Αναγέννηση περνούν μπροστά από τα μάτια μας με τη βοήθεια της μουσικής, της ποίησης και των επιλεγμένων θεατρικών κειμένων.

Η ύπαρξη μιας διαχρονικής γυναίκας που έζησε, ζει και υπάρχει ανέκαθεν στο δρόμο της ιστορίας, κινείται τόσο στο χθες όσο και στο σήμερα και γίνεται ο καμβάς της παράστασης. Οι σκέψεις, τα γραπτά και η μουσική διάσημων δημιουργών, συνθέτουν την ιδέα της ίδιας της ύπαρξής μας μέσα στο χρόνο.

Η Σπείρα του Έρωτα

Η Σπείρα του Έρωτα

Στην παράσταση είναι μία συρραφή θεατρικών κειμένων και ποιημάτων των:
Σαπφούς – Αποστόλου Παύλου – Ζαν Ανούιγ (Jean Anouilh) –Κασσιανής(Κασία ή Εικασία ή Ικασία) –Βιτσέντζου Κορνάρου – Νικολάι Γκόγκολ (Nikolai Gogol) – Εντουάρντο Ντε Φιλίππο (Eduardo De Filippo) – Ουίλιαμ Σαίξπηρ (William Shakespeare) – Μολιέρου (Moliere)–Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν (Ludwig Van Beethoven) –Ευγένιου Ιονέσκο (Eugene Ionesko) – Φρίντα Κάλο (Frida Kahlo) – Μπέρτολτ Μπρέχτ (Bertolt Brecht).

Ερμηνεύονται οι μουσικές συνθέσεις των:

Κρίστοφ Β. Γκλουκ(Christoph Willibald Gluck) – Ρόμπερτ Σούμαν (Robert Schumann) – Ερίκ Σατί (Erik-Alfred Leslie Satie) – Γιάννη Κωνσταντινίδη –Ντομένικο Σκαρλάτι (Giuseppe Domenico Scarlatti) –Σεργκέι Σεργκέγεβιτς Προκόφιεφ (Sergei Sergeievich Prokofiev) – Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν (Ludwig Van Beethoven) – Ενρίκε Γρανάδος (Pantaleon Enrique Joaquin Granados), καθώς και Αρχαϊκή & παραδοσιακή μουσική.

Τα τραγούδια της παράστασης είναι των:

Χρίστου Δάλκου, δημώδη σε μελοποίηση Γιάννη Κωνσταντινίδη, Ζακ Μπρελ (Jacques Brel) και Κάρλος Γαρδέλ (Carlos Gardel).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ43ο Φεστιβάλ Δράμας: Οι ταινίες που θα προβληθούν στο Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σκηνικά: Θεοδόσης Δαυλός
Κοστούμια: Θεοδόσης Δαυλός
Φωτισμοί: Αντώνης Παναγιωτόπουλος
Χορογραφία: Χρυσηίδα Λιατζιβίρη

Παίζουν: Ανδρομάχη Δαυλού, Άρης Γραικούσης

Διάρκεια: 70 λεπτά
Παραστάσεις: Πέμπτη στις 21:00
Βοηθός Σκηνοθετη: Ανθή Αγγελοπούλου
Πληροφορίες Χώρου: Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο 213 2008118, καθημερινά : 9:00-16:00
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
O Yann Marussich στο Θέατρο NOŪS με την τελετουργική performance «AGOKWA»
ΘΕΑΤΡΟ
Το Σποτ, του Ζήση Ρούμπου για μια τελευταία παράσταση στο Θέατρο Άλσος ΔΕΗ
Θεατρικά Νέα
Λυσιστράτη: Μια κωμική όπερα δια χειρός Σταμάτη Κραουνάκη στο Ηρώδειο
ΘΕΑΤΡΟ
Οutliers: Το νέο χορογραφικό έργο των arisandmartha στο opbo studio
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Αρχάγγελος της Κρήτης: Η παράσταση για τη ζωή του Νίκου Ξυλούρη σε καλοκαιρινή περιοδεία
ΘΕΑΤΡΟ
Σταθμός Ω: Ένα νέο ελληνικό έργο του Γιώργου Χριστοδούλου στο Εθνικό
Θεατρικά Νέα
A Biographical Wardrobe: Στο Onassis Ready, η Τίλντα Σουίντον αφηγείται τη ζωή της μέσα από μια εκλεκτική συλλογή ρούχων
ΘΕΑΤΡΟ
Μια Καινούργια Ομορφιά: Μια παράσταση-εγκατάσταση της Ομάδας Θεάτρου Όπερα στο Πάνω Σπίτι
ΘΕΑΤΡΟ
Η Κυρά της Ρω: Τρεις τελευταίες παραστάσεις στο Θέατρο Φιλίπ
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Μέγας Ιεροεξεταστής, του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι στο Θέατρο Αλκμήνη
ΘΕΑΤΡΟ
Αι Γυμνισταί: Η παράσταση της Ομάδας Νοσταλγία ξανά στο Rabbithole
ΘΕΑΤΡΟ
πολίτες β’ κατηγορίας, του Brian Friel στο Θέατρο Τζένη Καρέζη