MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ

Ωnassis, με τον Anthony Skordi στο Θερινό Θέατρο Λαμπέτη

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Τον παντοδύναμο και γοητευτικό Έλληνα κροίσο Αριστοτέλη Ωνάση, ζωντανεύει στην σκηνή ο διάσημος ελληνοαμερικανός ηθοποιός Anthony Skordi, στο συναρπαστικό μονόλογο «Onassis», που υπογράφει ο ίδιος.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Monopoli Team

Ο Anthony Skordi, επέλεξε το φετινό καλοκαίρι για να παρουσιάσει το one man show, «Onassis» στο θερινό θέατρο Λαμπέτη, για 2 μοναδικές παραστάσεις την Παρασκευή 4 & το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου.

Η παράσταση έκανε πρεμιέρα πριν λίγα χρόνια στο θέατρο Stella Adler του Los Angeles, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές από τον Τύπο και το ζεστό χειροκρότημα του κοινού. Σύντομα θα παρουσιαστεί και σε θέατρο στη Νέα Υόρκη.

Λίγα λόγια για την υπόθεση:

Το έργο είναι βασισμένο στη ζωή του Αριστοτέλη Ωνάση και φέρνει τον θεατή κοντά σε ένα πρόσωπο – με το οποίο δεν έχει τίποτα κοινό – ξεκινώντας από τη γενέτειρα πόλη του, τη Σμύρνη και φθάνοντας μέχρι το θάνατό του στη Γαλλία το 1975.  Χάρη στις ελληνοκυπριακές ρίζες, την παράδοση και τον τρόπο που μεγάλωσε, ο συγγραφέας και πρωταγωνιστής  Anthony Skordi αφουγκράζεται την ελληνική νοοτροπία και σκιαγραφεί με μαεστρία το πορτραίτο του μεγιστάνα, μεταφέροντας μερικές από τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής του στη σκηνή.

Αφηγείται γεγονότα  και συνδιαλέγεται με πρόσωπα που σημάδεψαν και ουσιαστικά καθόρισαν τη ζωή του Έλληνα κροίσου. Η Μαρία Κάλλας, ο μεγάλος έρωτάς του, ο γιός του ο Αλέξανδρος και ο τραγικός θάνατός του, ο θείος του που απαγχονίστηκε δημόσια, οι δύο σύζυγοί του, η Τίνα Λιβανού και η Τζάκι Ωνάση.

Άλλοτε δραματικά και άλλοτε με  πολύ χιούμορ η ζωή του Ωνάση ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια μας, προκαλώντας τα ίδια συναισθήματα που ο ίδιος δημιουργούσε στους γύρω του. Με οποιαδήποτε αφορμή και αν τον γνώρισε κάποιος, ακόμη και αρχηγοί κρατών που ήξερε να τους διασκεδάζει, αυτό που όλοι παραδέχονται είναι η μυθική γοητεία του, η θρυλική φιλοξενία του, η γλυκύτητά του, η διορατικότητα, η εξυπνάδα του και η αμύθητη περιουσία του.

Λίγα λόγια για τον Anthony Skordi

Ο Anthony Skordi έχει γεννηθεί στο Λονδίνο από Κύπριους γονείς. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα στο Drama Centre στο Λονδίνο και ήταν μέλος της Royal Shakespeare Company και της Moving Theatre Company της Vanessa Redgrave. Έχει δώσει τη φωνή του σε πολλά Βίντεο παιχνίδια και σε ταινίες για τη διαφήμιση. Έχει εμφανιστεί σε πολλές τηλεοπτικές σειρές στην Ευρώπη, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα. Εργάζεται και στις 2 ηπείρους: στην Αμερική και στην Ευρώπη.

H παράσταση έχει υπέρτιτλους στα Ελληνικά.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


Παίζουν: Anthony Skordi

Πληροφορίες: Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr
Παραστάσεις: Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
«Η Τελευταία Έξοδος – Ρίτα Χέιγουορθ» του Στίβεν Κινγκ για 2η χρονιά στο Θέατρο Άνεσις
ΘΕΑΤΡΟ
Πετάει Πετάει: Η κλασική φάρσα του Marc Camoletti στο Θερινό Θέατρο Αλέα
ΘΕΑΤΡΟ
Badke(remix): Οι Παλαιστίνιοι Αμίρ Σάμπρα και Ατά Χατάμπ χορογραφούν την αντίσταση στην Πειραιώς 260
ΘΕΑΤΡΟ
Οι άθλοι του Ηρακλή: Ο Καραγκιόζης του Ηλία Καρελλά στον Κήπο του Μεγάρου
ΘΕΑΤΡΟ
Τρωάδες: Το Εθνικό στην Επίδαυρο με έναν συμπεριληπτικό θίασο απέναντι στο παράλογο του πολέμου
Θεατρικά Νέα
Η Αλίκη στη χώρα των ψαριών: Το ανατρεπτικό παιδικό musical του Γιάννη Ξανθούλη σε καλοκαιρινή περιοδεία
Θεατρικά Νέα
Κάθε Τρίτη με τον Μόρι: Η βραβευμένη παράσταση με τον Γρηγόρη Βαλτινό και τον Γιάννη Σαρακατσάνη ξανά στο Θέατρο Ιλίσια
ΘΕΑΤΡΟ
Haribo Kimchi: Ο Τζάχα Κου επιστρέφει στην Πειραιώς 260 με ένα “γαστρονομικό ταξίδι”
ΘΕΑΤΡΟ
Stores: Ο Γιώργος Βαλαής στήνει στην Πειραιώς 260 το πολυκατάστημα των υπαρξιακών μας αδιεξόδων
ΘΕΑΤΡΟ
Προσωδία: Η Nicoline van Harskamp αποδομεί τους μύθους για την τεχνητή νοημοσύνη στην Πειραιώς 260
ΘΕΑΤΡΟ
Ένας υπηρέτης, δύο αφεντικά: Ο Θάνος Τοκάκης σκηνοθετεί τον Γιώργο Χρυσοστόμου στο Θέατρο Ιλίσια
ΘΕΑΤΡΟ
Ξαφνικό Stand Up με Κατσούδα, Φουντούλη, Σπηλιόπουλο, Ρήγα στον Λόφο Φιλοπάππου