MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΥΓΕΙΑ

Επιστροφή στο γυμναστήριο: Τι πρέπει να προσέξετε

Επτά έξυπνες και απλές συμβουλές για να επιστρέψετε με ασφάλεια και προσοχή στο γυμναστήριο, εν μέσω κορονοϊού.

Monopoli Team

Το γυμναστήριο αποτελεί μία υγιεινή συνήθεια στη ζωή ορισμένων ανθρώπων. Με την σταδιακή άρση των μέτρων κατά της πανδημίας, τα γυμναστήρια επέστρεψαν στην καθημερινότητα μας, σε μια «νέα εποχή» όμως που επιβάλλει από εμάς μεγαλύτερη προσοχή και ατομική υπευθυνότητα. Ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού είναι ακόμα υπαρκτός κι εμείς οφείλουμε να παίρνουμε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Ακολουθούν επτά χρήσιμες συμβουλές για να ακολουθήσετε και να μην σκέφτεστε με φόβο την επιστροφή στις παλιές υγιεινές σας συνήθειες:

#1 Καλή απολύμανση χεριών

Φυσικά, η καλή απολύμανση χεριών και το συχνό τους πλύσιμο είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέτρα προστασίας. Σιγουρευτείτε ότι έχετε σαπουνίσει καλά τα χέρια σας πριν την είσοδο ή μετά την έξοδο από το γυμναστήριο. Επιπλέον, καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας κάποιο αντισηπτικό χεριών.

#2 Απολύμανση του εξοπλισμού

Μία χρήσιμη συμβουλή θα ήταν να απολυμαίνετε με κάποιο αντισηπτικό μαντηλάκι τον εξοπλισμό πριν τον χρησιμοποιήσετε αλλά και μετά τη χρήση του. Επίσης, μην ακουμπάτε το πρόσωπό σας μετά τη χρήση του εάν δεν έχετε απολυμάνει τα χέρια σας.

#3 Μην αγγίζετε το πρόσωπο σας

Ακόμα και εάν έχετε απολυμάνει τα χέρια σας ή τον εξοπλισμό του γυμναστηρίου, καλό θα ήταν να αποφεύγετε την επαφή των χεριών σας με το πρόσωπο.

#4 Διατηρήστε αποστάσεις από τους υπόλοιπους

Οι κοινωνικές αποστάσεις ιδανικό θα ήταν να διατηρηθούν και στον χώρο του γυμναστηρίου. Προσπαθήστε να διατηρήσετε τις απαραίτητες αποστάσεις από τα υπόλοιπα μέλη.

#5 Να έχετε το δικό σας μπουκάλι με νερό

Μην χρησιμοποιείτε τους κοινόχρηστους ψύκτες και προτιμήστε να φέρνετε μαζί σας το προσωπικό σας μπουκάλι με νερό. Έτσι, θα αποφευχθεί ακόμα περισσότερο η πιθανότητα μόλυνσης.

#6 Μην αλλάζετε ρούχα στο γυμναστήριο

Αποφύγετε να αλλάξετε ρούχα στον χώρο του γυμναστηρίου και μην τα ακουμπάτε σε κοινόχρηστες επιφάνειες. Επιπλέον, προτιμήστε να κάνετε μπάνιο στο σπίτι σας μετά την προπόνηση για να αποφύγετε τις κοινόχρηστες ντουζιέρες των γυμναστηρίων.

#7 Αποφύγετε τις ώρες με πολλή κίνηση

Να αποφεύγετε όσο γίνεται περισσότερο να πηγαίνετε στο γυμναστήριο τις ώρες που ξέρετε πως έχει τον περισσότερο κόσμο. Μπορείτε να πάτε πιο αργά το βράδυ ή πιο νωρίς το πρωί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔιακοπές τέλος; 5 tips για να επανέλθετε ομαλά στην καθημερινότητα12.09.2018

Περισσότερα από The Art of Life
VIMA_WEB3b