MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΑΙΔΙ

Πώς να προετοιμάσετε τα παιδιά σας γι’αυτή την αβέβαιη σχολική χρονιά

Διαβάστε μερικές συμβουλές της Γαλλίδας κλινικής ψυχολόγου ειδικευμένης στη σχολική μάθηση, Jeanne Siaud-Facchin, για την προετοιμασία των μικρών μαθητών αυτής της διαφορετικής σχολικής χρονιάς.

Monopoli Team
Η φετινή σχολική χρονιά δεν είναι κάτι συνηθισμένο. Γονείς και παιδιά δεν ξέρουν ακόμα πότε θα ξεκινήσει, θα χρειαστεί να ζητήσουμε από τα παιδιά να φοράνε μάσκες και να παίζουν στα διαλείμματα με τους φίλους τους αλλά από απόσταση. Οι συμβουλές που ακολουθούν είναι της Γαλλίδας κλινικής ψυχολόγου ειδικευμένης στη σχολική μάθηση Jeanne Siaud-Facchin και θα μας βοηθήσουν να προετοιμάσουμε τους μικρούς μαθητές για μια διαφορετική αλλά ελπίζουμε εποικοδομητική σχολική χρονιά.

Επιτρέψτε στα παιδιά να εκφράσουν τα συναισθήματά τους

Όλους αυτούς τους μήνες που υπάρχει η πανδημία του κορονοϊού, τα παιδιά έχουν γίνει δέκτες πάρα πολλών αφιλτράριστων πληροφοριών και δύσκολων στη διαχείριση συναισθημάτων, όπως ο φόβος για την ασθένεια, το θάνατο, ή την ανεργία των γονιών. Παρόλο που το θέμα είναι δύσκολο, λοιπόν, είναι σημαντικό να επιτρέψουμε στα παιδιά να μιλήσουν και να εξωτερικεύσουν τις αγωνίες τους. Αντί να τους πούμε «Δεν έχεις κανένα λόγο να φοβάσαι» (κάτι που θα τα ανάγκαζε να αρνηθούν τα συναισθήματά τους) είναι σκόπιμο να ανοίξουμε κουβέντα μαζί τους. Πείτε τους: «Βλέπω ότι κάτι πάει στραβά» ή «Έχω διαβάσει ότι μερικά παιδιά φοβούνται να επιστρέψουν στο σχολείο. Θέλεις να μιλήσουμε γι ‘αυτό»; Και ακούστε τι έχουν να πουν.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Mamamia.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι 10 καλές συνήθειες για υγιή παιδιά12.09.2018

Περισσότερα από Παιδί
VIMA_WEB3b