MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΑΙΔΙ - ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Παιχνίδια στην παραλία που μαθαίνουν στα παιδιά να κολυμπούν

Πώς μπορείτε να κάνετε το παιδί να εξοικειωθεί με το νερό και τις τεχνικές της κολύμβησης με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο.

Monopoli Team

Παίζουμε με ασφάλεια

Για τα μικρά παιδιά που δεν έχουν μάθει να κολυμπούν καλά η θάλασσα και η πισίνα μπορεί να αποδειχτούν ένα άκρως επικίνδυνο μέρος. Γι’ αυτό και είναι πολύ σημαντικό να μάθουμε κολύμπι στα παιδιά όσο νωρίτερα γίνεται.

Τα μαθήματα κολύμβησης σε κάποιο κολυμβητήριο είναι σίγουρα ο πιο αξιόπιστος τρόπος, όμως υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορούμε να κάνουμε κι εμείς οι ίδιοι για να εξοικειώσουμε τα παιδιά με το νερό και τις τεχνικές της κολύμβησης.

Εκμεταλλευτείτε το χρόνο που θα περάσετε κοντά στη θάλασσα στις διακοπές για να παίξετε αυτά τα παιχνίδια που θα το βοηθήσουν να αναπτύξει εκείνες τις δεξιότητες που θα του φανούν απαραίτητες για να σας πει μια μέρα «μαμά, μπαμπά, κοίτα… κολυμπάω μόνος/η μου»!

1. «Διάλογος με τα ψάρια»

Ζητήστε από το παιδί να βάλει το πρόσωπό του στο νερό και να απευθύνει κουβέντες στα ψάρια, κάνοντας μπουρμπουλήθρες! Στη συνέχεια, πείτε του να βάλει μέσα στο νερό το αυτί του για να ακούσει την απάντησή τους.

Τι μαθαίνει: Το πρώτη βήμα για να μάθει ένα παιδί να κολυμπάει είναι να αποκτήσει έλεγχο στην αναπνοή του. Κάνοντας τις μπουρμπουλήθρες όταν έχει το πρόσωπο κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, θα αποφύγει να καταπιεί κατά λάθος νερό -κάτι που σε πολλά παιδιά αποτελεί μια δυσάρεστη εμπειρία που τα αποθαρρύνει από το να προσπαθούν να μάθουν μπάνιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5 ιδέες για πολιτιστικές βόλτες με τα παιδιά12.09.2018

2. «Πιάσε τα ψάρια»

Καθίστε δίπλα στο παιδί σε ένα ρηχό σημείο της θάλασσας (ή της πισίνας), έτσι ώστε το νερό να του φτάνει περίπου στη μέση και ζητήστε του να προσπαθήσει να πιάσει ψάρια με τα χεράκια του. Πείτε του να γυρίσει ένα χέρι κάθε φορά σαν έλικα, ξεκινώντας από ψηλά και στη συνέχεια βυθίζοντάς το στο νερό και μετά προς το σώμα του, σαν να προσπαθεί να σπρώξει προς το μέρος του ένα κοπάδι από ψάρια που βρίσκεται μπροστά του. Εξηγήστε του ότι πρέπει να κρατάει τα δάχτυλά του καλά κλειστά το ένα δίπλα στο άλλο, ώστε να μην ξεφεύγουν τα ψαράκια από τυχόν κενά ανάμεσά τους. Μπορείτε να τραγουδάτε ένα τραγουδάκι μαζί, καθώς κάνει αυτές τις κινήσεις για να κρατάει ένα συγκεκριμένο ρυθμό.

Τι μαθαίνει: Εξασκείται στην κίνηση των χεριών, που είναι απαραίτητη στην κολύμβηση.

Διαβάστε περισσότερα στο mamamia.gr

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b