MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
25
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Από Θέση Ισχύος – Η δύναμη του δημόσιου λόγου, από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών στο Θέατρο Κήπου

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΣΕΡΡΩΝ παρουσιάζει για το καλοκαίρι 2020 την παράσταση «Από Θέση Ισχύος», η οποία θα ανέβει στο Θέατρο Κήπου την Πέμπτη 30 Ιουλίου.

Monopoli Team

Λόγοι και διαγγέλματα που εκφωνήθηκαν σε κρίσιμες καμπές της αρχαίας Ελληνικής ιστορίας, από ανθρώπους σε θέση ισχύος. Στο επίκεντρο ο δημόσιος χώρος και ο δημόσιος λόγος. Πολίτες και Πολιτικοί μέσα στην ιστορία. Αψιμαχίες, λόγοι που δίχασαν και ένωσαν, που ανέστησαν το ηθικό και κατακεραύνωσαν αντιπάλους. Λόγοι που ενίοτε καθοδηγούν επιμελώς το κοινό αίσθημα και φλερτάρουν με τη δημαγωγία.

Ο πολίτης στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και της ιστορίας. Λόγοι αστικής δημοκρατίας και στρατηγικής ευφυΐας. Ηγέτες με πολιτικές αρετές και Ηθική. Αλαζονικοί και στοργικοί ,συναισθηματικοί ενίοτε και ψυχροί λόγοι που εκφωνήθηκαν στις πιο κρίσιμες καμπές του Αρχαίου Κόσμου. Θρυλικές μάχες μιας ιστορικής πραγματικότητας που μας περικλείει Ο Πελοποννησιακός Πόλεμος, η Σικελική εκστρατεία, ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Περικλής, ο Θεμιστοκλής, ο Αλκιβιάδης, παρελαύνουν και εφορμούν, καθοδηγούν και υποδεικνύουν την ατομική ευθύνη στην συλλογική δράση. Φιλοδοξίες και όνειρα, ήρωες και αποστάτες.

Η παράσταση με άξονα τους λόγους αυτούς όπως μας παραδοθήκαν από τους Θουκυδίδη, Πλάτωνα, Αριστοτέλη, Αρριανό, Διόδωρο Σικελιώτη και με την φόρμα της Αρχαίας τραγωδίας γίνεται μια εποποιΐα ιστορικής αναζήτησης  στο επίκεντρο της οποίας είναι ο Άνθρωπος-Πολίτης, η αρετή, η συμμετοχή στα κοινά, η ανάγκη για συλλογικότητα.

Οι λόγοι των αρχαίων μας δίνουν τις απαντήσεις που αναζητούμε ακόμα και σήμερα, για τον άνθρωπο, τη δημοκρατία, την αρετή, την ελευθερία. Μας προσφέρουν γνώση ακριβή, και ματιά κριτική απέναντι στην ιστορία και τους κύκλους της, για να φτάσουμε στο σήμερα και να αναρωτηθούμε, τι έχει αλλάξει γύρω μας, τι μάθαμε τι ενστερνιστήκαμε και τι όχι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤώνια Μαρκετάκη: Μια αναδρομή στη ζωή και το έργο της εμβληματικής σκηνοθέτιδας12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Σοφία Καψούρου
Σκηνοθεσία: Ένκε Φεζολλάρι

Σκηνικά: Γιώργος Λυντζέρης
Κοστούμια: Γιώργος Λυντζέρης
Μουσική: Γιώργος Ανδρέου

Παίζουν: Φιλαρέτη Κομνηνού, Αλέκος Συσσοβίτης, Άννα Μάσχα, Καλλιόπη Ευαγγελίδου

Διάρκεια: 80 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 10€
Πληροφορίες: Προπώληση : Εκδοτήρια Πλ.Αριστοτέλους και ταμείο θεάτρου
Παραστάσεις: Πέμπτη 30 Ιουλίου στις 21:15
Βοηθός Σκηνοθετη: Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Κήπου Θεσσαλονίκης
Φωτογραφίες: Ελπίδα Μουμουλίδου
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Οι Πέρσες του Αισχύλου για έναν ηθοποιό, στο Θέατρο Φούρνος
ΘΕΑΤΡΟ
Αιαυτός, του Δημητρη Δημητριάδη για 2ο χρόνο στο Θέατρο Σφενδόνη
ΘΕΑΤΡΟ
Νίκος Ξυλούρης: Ο Αρχάγγελος της Κρήτης "ζωντανεύει" στο Θέατρο ΄Ηβη
Θεατρικά Νέα
Θέλω να δω τον Πάπα!: Η θρυλική οπερέτα επιστρέφει στην Εναλλακτική Σκηνή της Λυρικής
ΘΕΑΤΡΟ
Ξημερώνει χωρίς…, της Χριστίνας Μούζη στο Θέατρο της Ημέρας
ΘΕΑΤΡΟ
Ήμερη – Η ανατομία μιας πτώσης, του Ντοστογιέφσκι στο Θέατρο Θησείον
ΘΕΑΤΡΟ
Ο τέλειος φόνος: Το διάσημο αστυνομικό θρίλερ ανεβαίνει στο Θέατρο Eliart
Θεατρικά Νέα
Tick, Tick… Boom!: To εκρηκτικό ροκ μιούζικαλ του Τζόναθαν Λάρσον στην Εναλλακτική Σκηνή ΕΛΣ
ΘΕΑΤΡΟ
Offelia, των Αλέξανδρου Μούστα και Γρηγόρη Κανδαράκη στο Θέατρο Σημείο
ΘΕΑΤΡΟ
In Motion – Ένα άγαλμα που το ’σκασε: Η in situ παιδική παράσταση της Δανάης Μέγα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
ΘΕΑΤΡΟ
Τα Χριστούγεννα του Σκρουτζ, από την Παιδική Σκηνή Γιούλης Ηλιοπούλου στο Θέατρο Πειραιώς 131
ΘΕΑΤΡΟ
Η αγάπη άργησε μια μέρα, από το ΚΘΒΕ για 2η χρονιά στη Μονή Λαζαριστών