MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
05
ΜΑΡΤΙΟΥ
 • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
  Ζωγραφική

  A Slash of Blue: Έκθεση της Τάνιας Δημητρακοπούλου στην Πάρο

  Ο χώρος τέχνης «TWOS» στη Νάουσα της Πάρου παρουσιάζει, από τις 31 Ιουλίου 2020, την έκθεση ζωγραφικής της Τάνιας Δημητρακοπούλου, με τίτλο «A Slash of Blue».

  Monopoli Team

  Στον χώρο τέχνης «TWOS», στην Νάουσα της Πάρου, εγκαινιάζεται ο εικαστικός διάλογος «A Slash of Blue» με έργα ζωγραφικής της Τάνιας Δημητρακοπούλου την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020 στις 8.00 μ.μ. Την επιμέλεια έχει η Ίρις Κρητικού. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τις 25 Αυγούστου.

  A Slash of Blue

  «A Slash of Blue»: Λίγα λόγια για την έκθεση

  Με αφετηρία το ομότιτλο ποίημα της Emily Dickinson, «A Slash of Blue», η Τάνια Δημητρακοπούλου, δημιούργησε και παρουσιάζει μια νέα ενότητα. Στη θερινή μπλε ώρα της ζωγράφου, η θάλασσα αποτυπώνεται ως ένα πρωτογενές ενεργειακό συστατικό που εξακολουθητικά αλλάζει υφή και  διάθεση, φόρμα και χρώμα.

  Η επιμελήτρια της έκθεσης Ίρις Κρητικού, σημειώνει:

  «Υφαίνοντας τους οριζόντιους, τους κάθετους και τους διαγώνιους άξονες της σύνθεσης, το φως και οι σκιές, οι γραμμές και οι όγκοι εξημερώνουν τον χρόνο και αφηγούνται αυτοσχέδια και συναρπαστικά ζωγραφικά σκιρτήματα, παράλληλα με εκείνα της προφανούς εικονοποιητικής δράσης των έργων. Το βλέμμα του θεατή, γοητευμένο αρχικά από τα τρυφερά ενσταντανέ της ακτής, από τα εφήμερα αθύρματα των μικρών παιδιών και από την ηδονική άφεση των ενήλικων κολυμβητών στο νερό και την άμμο, βυθίζεται λίγο μετά στη στιλπνότητα του χρωστήρα, στις δεξιοτεχνικές συντμήσεις της σύνθεσης, στο απαλό σφουμάτο των γνώριμων όγκων, στη δυναμική του σχεδίου, στην αυτοδύναμη γιορτή της ζωγραφικής».

  Στα έργα της Δημητρακοπούλου, μικροί στρόβιλοι έξεργου όγκου και αφαιρετικής φόρμας χτίζονται στον καμβά, συγκροτώντας συναρπαστικές οπτικές και απτικές οντότητες. Κάθε μικρή στιγμή απαθανατίζεται με την ίδια προσεκτική τρυφερότητα, κάθε μικρή στιγμή που -όπως κι εμείς- έτσι και η ίδια γνωρίζει πως δεν θα ξαναγυρίσει, φυλάσσεται και αποτυπώνεται από τη ζωγράφο ευλαβικά, καθώς η ίδια ιχνηλατεί και εμπιστεύεται στον καμβά λιγότερο τις περιγραφικές τους συντεταγμένες και περισσότερο το συναισθηματικό τους αποτύπωμα.

  Καθώς το βλέμμα ευφορικά εισχωρεί στο εντός της θάλλουσας ετούτης ζωγραφικής, οι σκέψεις μας συναντώνται: ετούτη η πρωινή όχθη, αυτοί οι χρυσοί κυματισμοί, αυτή η μικρή καταιγίδα του γκρίζου, εκείνοι οι λεκέδες του κόκκινου, ετούτη η σχισμή του μπλε, ας κρατούσαν για πάντα…».

  Λίγα λόγια για την Τάνια Δημητρακοπούλου

  Η Τάνια Δημητρακοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας το 2003. Έχει παρουσιάσει το έργο της σε ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε σημαντικές ομαδικές, σε Μουσεία, Ιδρύματα Πολιτισμού και αίθουσες τέχνης στην Ελλάδα, το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Κίνα. Έργα της ανήκουν σε σημαντικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΈνα φιλί της θάλασσας της αφροστολισμένης: Ομαδική έκθεση στην γκαλερί Art Prisma12.09.2018

  «A slash of Blue—
  A sweep of Gray—
  Some scarlet patches on the way,
  Compose an Evening Sky—
  A little purple—slipped between—
  Some Ruby Trousers hurried on—
  A Wave of Gold—
  A Bank of Day—
  This just makes out the Morning Sky».

  Emily Dickinson, «A Slash Of Blue»

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
  Καλλιτέχνης: Τάνια Δημητρακοπούλου
  Χώρος: TWOS architecture and design, Εμπορικό Κέντρο, Νάουσα Πάρος.
  Διάρκεια Έκθεσης: Από 31 Ιουλίου 2020 έως 25 Αυγούστου 2020
  Πληροφορίες Χώρου: TWOS architecture and design, Εμπορικό Κέντρο, Νάουσα Πάρος. Τηλ: (+30) 22843 – 00977 | www.twos.gr
  Περισσότερα από ΕΚΘΕΣΕΙΣ
  Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας
  προτάσεις και προσκλήσεις από το Monopoli.gr
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  Αλλαγή μεγέθους γραμμάτων
  Επιλογή contrast