MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΙΕΘΝΗ

Elon Musk: Μουσική κυριολεκτικά… μέσα στο κεφάλι σας μέσω ενός τσιπ!

Ο Elon Musk ανακοινώνει μία καινούργια του ανακάλυψη, κατά την οποία θα μπορείτε να ακούτε μουσική απευθείας μέσα στον εγκέφαλό σας.

Monopoli Team

Ο Elon Musk έχει απασχολήσει πολλές φορές στο παρελθόν με τις αμφιλεγόμενες τεχνολογικές ανακαλύψεις του, ωστόσο αυτή τη φορά πρόκειται πραγματικά να σας εκπλήξει.

Ο Musk ανακοίνωσε στο Twitter το τελευταίο του τόλμημα. Πρόκειται για ένα τσιπάκι που εμφυτεύεται στον εγκέφαλό και σας επιτρέπει να ακούτε μουσική απευθείας… στο κεφάλι σας.

Το τσιπάκι αυτό ή αλλιώς η «διεπαφή εγκέφαλου-υπολογιστή», αποτελεί μέρος της start-up εταιρίας του «Neuralink», η οποία ιδρύθηκε το 2016 χωρίς να έχει απασχολήσει έως τώρα. Ο Musk, απαντώντας στον επιστήμονα πληροφορικής Austin Howard, τονίζει πως το εγχείρημα αυτό θα επιτρέπει να ακούμε μουσική απευθείας από το τσιπάκι. Θα μπορεί να λειτουργεί όπως τα αυτιά μας, γι’αυτό και φυσικά θα κοστίσει αρκετά.

Πρόσθεσε επίσης, πως η Neuralink θα ελέγχει τις ορμόνες μας με τρόπο ωφέλιμο για εμάς. Τίποτα από τα παραπάνω, βεβαίως, δεν έχει επιβεβαιωθεί ή ελεγχθεί.

Σαν μία διαθλαστική επέμβαση λέιζερ

Μιλώντας σε ένα event, ο Musk αποκάλυψε πως η διαδικασία εμφύτευσης στον εγκέφαλο θα μοιάζει με μία απλή διαθλαστική επέμβαση λέιζερ. Διευκρίνισε πως ένα νευροχειρουργικό ρομπότ θα τοποθετεί εύκαμπτα «νήματα» στον εγκέφαλο. Αυτά θα συνδέονται με ένα εμφυτεύσιμο τσίπ υπολογιστή.

Η ιδέα του έχει δημιουργήσει αντιδράσεις και πολλοί την αμφισβητούν, καθώς ο Elon Mask έχει απασχολήσει με διάφορες πρακτικές του -πιο πρόσφατη τα καλοκαιρινά σόρτς που πουλούσε αξίας… 69.420 δολαρίων! Παρόλα αυτά, ο Musk ανακοίνωσε πως περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το νέο του εγχείρημα θα ανακοινωθούν στις 28 Αυγούστου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓερμανοί επιστήμονες διοργανώνουν συναυλία – πείραμα για να εξετάσουν τη διασπορά του κορονοϊού12.09.2018

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b