MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανοί επιστήμονες διοργανώνουν συναυλία – πείραμα για να εξετάσουν τη διασπορά του κορονοϊού

Γερμανοί επιστήμονες διοργανώνουν μία συναυλία-πείραμα για να διαπιστώσουν με ποιον τρόπο διασπείρεται ο κορονοϊός στους κλειστούς χώρους.

Monopoli Team

Ένα πρωτότυπο πείραμα

Γερμανοί επιστήμονες διοργανώνουν μία συναυλία για να διερευνήσουν πώς διασπείρεται ο κορονοϊός σε κλειστούς χώρους. Για την ακρίβεια, θα επιστρατευτούν 4.200 εθελοντές ηλικίας 18 έως 50 για να παρακολουθήσουν μία συναυλία με τον Γερμανό τραγουδιστή Tim Benzko, σε ένα στάδιο μέσα στον Αύγουστο.

Ο ρόλος των εθελοντών

Οι εθελοντές, κατά τη διάρκεια του πειράματος, θα φοράνε μία ανιχνευτική μηχανή που θα σημειώνει όλα τα σημεία μετακίνησής τους. Παράλληλα, θα σημειώνονται οι κινήσεις τους και η απόσταση από άλλους ανθρώπους, κάθε 5 δευτερόλεπτα. Επιπλέον, θα πρέπει να βάζουν στα χέρια τους φθορίζον αντισηπτικό που αργότερα οι επιστήμονες θα μπορούν να διακρίνουν πάνω στις επιφάνειες, για να εξετάσουν ποιες χρησιμοποιήθηκαν περισσότερο. Εκτός από αυτό, στον χώρο θα υπάρχει μία μηχανή ομίχλης που θα χρησιμοποιηθεί για να απεικονίσει την πιθανή εξάπλωση του ιού μέσω αερολυμάτων.

Σημειώνεται πως θα απαιτείται από τους συμμετέχοντες να έχουν διαγνωστεί αρνητικοί στον ιό, δύο μέρες πριν από τη συναυλία και να δείξουν χαρτί που το επιβεβαιώνει.

Περισσότεροι από 1.000 εθελοντές έχουν κάνει ήδη αίτηση

Όπως δηλώνουν οι ίδιοι οι επιστήμονες, αυτό αποτελεί ένα καλό πείραμα για να διαπιστώσουν εάν μπορεί να υπάρξει μία μέση λύση ανάμεσα στις παλιές και στις νέες συνθήκες που έχει επιφέρει η πανδημία. Σε αυτό το αρκετά πρωτότυπο πείραμα έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή πάνω από 1.000 εθελοντές. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 22 Αυγούστου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚορονοϊός και Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος: Online δράσεις από το Ίδρυμα Ωνάση12.09.2018

Περισσότερα από Τι Νέα;
VIMA_WEB3b