MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
09
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Εξετάζεται το ενδεχόμενο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε περισσότερους κλειστούς χώρους

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Η χρήση υποχρεωτικής μάσκας ισχύει εδώ και κάποιους μήνες σε αρκετούς κλειστούς χώρους, με ανοιχτό το ενδεχόμενο για αύξηση των χώρων αυτών.

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Πού είμαστε υποχρεωμένοι να φοράμε μάσκα

Με την χαλάρωση των μέτρων και τη σταδιακή επανεκκίνηση της χώρας έγινε υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους. Συγκεκριμένα, στις 18 Ιουλίου η χρήση μάσκας έγινε υποχρεωτική ακόμα και στα σούπερ μάρκετ, από εργαζομένους αλλά και από πελάτες.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να γνωρίζουμε πού είμαστε υποχρεωμένοι να φοράμε την μάσκα μας, διότι εκτός από θέμα υγείας είναι και θέμα…προστίμου που θα πληρώσουμε εάν δεν τηρούμε τα μέτρα προστασίας.

Οι χώροι που πρέπει να φοράμε μάσκα καθώς και τα πρόστιμα:

1) Σούπερ μάρκετ με πρόστιμο 150€.
2) Στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με πρόστιμο 150€.
3) Στο ταξί με πρόστιμο των 150€.
4) Στα κομμωτήρια με πρόστιμο 1.000€ αν δεν διαθέτει κατάλογο με τα ραντεβού, πρόστιμο 150€ για μη τήρηση αποστάσεων και μη χρήσης μάσκας.
5) Στα πλοία και στα αεροπλάνα, για επιβάτες χωρίς μάσκα.
6) Στα νοσοκομεία, τα ιατρεία, τα διαγνωστικά κέντρα και τα κέντρα αισθητικής δεν επιτρέπεται η είσοδος χωρίς μάσκα.
7) Για τις επισκέψεις στα μουσεία υπάρχει σύσταση για τη χρήση της μάσκας, ωστόσο σε κάποια μουσεία, όπως αυτό της Ακρόπολης, είναι υποχρεωτική.

Ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας

Λόγω της αύξησης των κρουσμάτων στη χώρα, η κυβέρνηση βρίσκεται όλο και πιο κοντά στην απόφαση για χρήση της υποχρεωτικής μάσκας σε περισσότερους κλειστούς χώρους. Μετά τα σούπερ μάρκετ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τονίζει πως εξετάζεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε περισσότερους κλειστούς χώρους, όπως τα εμπορικά κέντρα, αλλά και οι εκκλησίες.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, τα μέτρα έχουν χαλαρώσει αρκετά και ο κόσμος είναι λιγότερο προσεκτικός, το τελευταίο διάστημα. Ο αριθμός των εγχώριων κρουσμάτων έχει αρχίσει να ανησυχεί τους ειδικούς και η χαλάρωση των πολιτών, ίσως, επιφέρει άσχημα αποτελέσματα. Η κατάσταση αυτή είναι η αιτία που, ίσως, χρειαστεί η επαναφορά και η ισχύς της υποχρεωτικής μάσκας σε περισσότερους κλειστούς χώρους. Αναμένεται περισσότερη σχετική ενημέρωση τις επόμενες ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚορονοϊός και Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος: Online δράσεις από το Ίδρυμα Ωνάση12.09.2018

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Επίκαιρα
Σχετικά Θέματα
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Όσα μάς άρεσαν (ή μάς χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Επίκαιρα
Τουλάχιστον 1.500 έλεγχοι σε 300 παραλίες – Πρόστιμα έως 73.000€ για αυθαίρετες καταλήψεις
Επίκαιρα
Πόρτο Γερμενό: Ξεκινούν οι αιτήσεις αποζημίωσης για τους πυρόπληκτους – Πάνω από 100 σπίτια καταστράφηκαν
Επίκαιρα
Λάκης Χαλκιάς: Πλήθος κόσμου στο τελευταίο “αντίο” στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών
Επίκαιρα
ΥΠΠΟ: Αναβαθμίζεται ο αρχαιολογικός χώρος του Ραμνούντος
Επίκαιρα
Δήμος Αθηναίων: Απομάκρυνση 240 τραπεζοκαθισμάτων σε 13 επιχειρησιακές δράσεις
Επίκαιρα
Τουρισμός για όλους 2026-2027: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις στο vouchers.gov.gr
Επίκαιρα
Η μεγάλη φωτιά από τον Κιθαιρώνα έως το Πόρτο Γερμενό, σ’ ένα συγκλονιστικό timelapse
Επίκαιρα
Στο «κόκκινο» ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε Αττική, Στερεά Ελλάδα και Βόρειο Αιγαίο
Επίκαιρα
Την τελευταία δεκαετία έχει καεί το 42% των δασών της Αττικής
Επίκαιρα
Πάνω από €3 δισ. οι ζημιές από τις πυρκαγιές στην Ευρώπη
Επίκαιρα
Δυτική Αττική: Από το 2018 έχουν καεί πάνω από 480.000 στρέμματα από πυρκαγιές