MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
HOME CINEMA

Πέντε ταινίες Ελλήνων δημιουργών από τις «Νύχτες Πρεμιέρας» στο ψηφιακό κανάλι της Στέγης

Το ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση εμπλουτίζει το πρόγραμμά του με πέντε βραβευμένες ταινίες Ελλήνων δημιουργών που ξεχώρισαν στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας».

Μεγάλο Σινεμά Μικρές Οθόνες
Άλκης Παπασταθόπουλος, «Hyped»
Monopoli Team

Αποξένωση και αγάπη στη διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου, ο μόνιμος κάτοικος μιας άδειας αίθουσας αναχωρήσεων, ψυχολογικός καύσωνας σε ακτή ελληνικού νησιού, η γεύση αγάπης σε υπόγεια πάρκινγκ, μπαρ και ταράτσες, ένας καλόκαρδος χειροπαλαιστής στα στενά όρια ενός χωριού. Το πρόγραμμα «Μεγάλο Σινεμά Μικρές Οθόνες» συνεχίζει τις ψηφιακές προβολές του για τρίτη εβδομάδα στο κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση.

Μεγάλο Σινεμά Μικρές Οθόνες

Φωκίων Ξένος, «Heatwave»

Τι καινούριο θα δούμε:

Από τις 16 έως τις 21 Ιουλίου, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας» μοιράζεται σημαντικές στιγμές και βραβευμένες ταινίες που προβλήθηκαν το 2019, στην 25η χρονιά του. Πέντε ταινίες, πέντε αξιοσημείωτες στιγμές του 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας», με το οποίο το Ίδρυμα Ωνάση συνεχίζει τον δημιουργικό διάλογο.

  • Ο Γιώργος Γούσης «παλεύει» μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας στην ελληνική επαρχία με τον «Χειροπαλαιστή», που φλερτάρει τόσο με το ντοκιμαντέρ όσο και με τη μυθοπλασία.
  • Ο Ευθύμης Kosemund Σανίδης μάς μεταφέρει σε άγρια βουνά και στις σχέσεις που αναπτύσσονται σε ένα κυνήγι ζώων και ανθρώπων, με την πολυβραβευμένη ταινία του, «Όλες οι Φωτιές η Φωτιά».
  • Ο Φωκίων Ξένος μάς παρασύρει σε μια δροσερή δίνη στη μέση ενός καύσωνα σε ελληνικό νησί, με την πολυβραβευμένη animation ταινία του, «Heatwave».
  • O Άλκης Παπασταθόπουλος μάς μαρτυρά τι γεύση έχει η αγάπη όταν είσαι «Hyped».
  • Ο Κωνσταντίνος Πρέπης καταφεύγει στο εγκαταλελειμμένο αεροδρόμιο του Ελληνικού και παρουσιάζει την περιπέτεια ενός άστεγου προς άγνωστο προορισμό, στο «Ελληνικόν».

Η αφίσα του προγράμματος «Μεγάλο Σινεμά. Μικρές Οθόνες» του Ιδρύματος Ωνάση

Αρκεί μια οθόνη, όσο μικρή κι αν είναι, για να ζήσουμε νέες εμπειρίες και στιγμές μέσα από τη ματιά καταξιωμένων και ανερχόμενων δημιουργών. Τις επόμενες βδομάδες θα διατεθούν ταινίες σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, φέρνοντας στο κανάλι τις βραβευμένες ελληνικές ταινίες μικρού μήκους του 2019. Αλλά η κινηματογραφική εμπειρία δεν σταματά εδώ: ομιλίες για την τέχνη του σινεμά από καταξιωμένους σκηνοθέτες, όπως ο Werner Herzog, καθώς και νέα πρωτότυπα έργα που δημιουργήθηκαν μέσα σε 120 ώρες, στο πλαίσιο του πρότζεκτ ENTER, από ανερχόμενους δημιουργούς, όπως ο Βασίλης Κεκάτος, ο Γιώργος Ζώης και η Εύη Καλογηροπούλου, επιβεβαιώνουν ότι το σινεμά στο Ίδρυμα Ωνάση δεν σταματά να μας εκπλήσσει, να μας ταξιδεύει και να μας εμπνέει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρεμιέρες: Πειραγμένος «Ντέιβιντ Κόπερφιλντ» και εκρηκτική «Παρί»12.09.2018

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του ψηφιακού καναλιού του Ιδρύματος Ωνάση 16-21/7 στις επόμενες σελίδες.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b