MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
HOME CINEMA

Πέντε ταινίες Ελλήνων δημιουργών από τις «Νύχτες Πρεμιέρας» στο ψηφιακό κανάλι της Στέγης

Το ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση εμπλουτίζει το πρόγραμμά του με πέντε βραβευμένες ταινίες Ελλήνων δημιουργών που ξεχώρισαν στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας».

Μεγάλο Σινεμά Μικρές Οθόνες
Άλκης Παπασταθόπουλος, «Hyped»
Monopoli Team

Γιώργος Γούσης, «Χειροπαλαιστής» («The Arm Wrestler») Μεγάλο Σινεμά Μικρές Οθόνες

Διάρκεια: 22΄05΄΄

Βραβείο Β΄ Καλύτερης ταινίας μικρού μήκους στο 25ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας» και βραβείο ΙΡΙΣ της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για την καλύτερη μικρού μήκους ταινία τεκμηρίωσης του 2020.

Λίγα λόγια για το έργο

Ο Παναγιώτης είναι ένας 30χρονος πρωταθλητής στο άθλημα της χειροπάλης (bras de fer) και ιδιοκτήτης καφενείου σε ένα απομακρυσμένο χωριό. Με αφορμή έναν επικείμενο αγώνα στην Αθήνα και την προπόνησή του για αυτόν, η ταινία χτίζει το πορτρέτο ενός νέου άνδρα που ταλαντεύεται καθημερινά μεταξύ των ονείρων του και της πραγματικότητας της ζωής στην ελληνική επαρχία.

Γιώργος Γούσης

O Γιώργος Γούσης γεννήθηκε το 1986 στην Αθήνα και είναι δημιουργός κόμικς και σκηνοθέτης. Το 2012 κυκλοφόρησε τη συλλογή σύντομων ιστοριών «Αθώες Εποχές» (εκδόσεις ΚΨΜ), ενώ το 2016 διασκεύασε σε κόμικς τον «Ερωτόκριτο» του Βιτσέντζου Κορνάρου (εκδόσεις Polaris). Από το 2017 έως το 2019 ήταν αρχισυντάκτης στο περιοδικό κόμικς «Μπλε Κομήτης». Tο 2019 έφτιαξε το κόμικς Φεστιβάλ, παραγγελία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για την επέτειο των 60 ετών του. Το 2018 ήταν production designer της μικρού μήκους ταινίας «Ίσκιωμα» (Faliro House Productions) και το 2019 υλοποίησε την πρώτη του σκηνοθετική απόπειρα με το ντοκιμαντέρ «Χειροπαλαιστής» (Οhmydog Productions).

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Γιώργος Γούσης
Σενάριο: Γιώργος Γούσης, Γιώργος Κουτσαλιάρης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιώργος Κουτσαλιάρης
Ήχος: Γιώργος Γούσης
Μοντάζ: Γιώργος Γούσης, Γιώργος Κουτσαλιάρης
Παραγωγή: Ohmydog Productions
Πρωταγωνιστής: Παναγιώτης Γούσης
Sound Design: Γιάννης Γιαννακόπουλος
Μουσική: Παναγιώτης Πανταζής

*Δείτε την ταινία εδώ.

Ευθύμης Kosemund Σανίδης, «Όλες οι Φωτιές η Φωτιά» («All the Fires the Fire»)

Διάρκεια: 25΄01΄΄

Βραβείο Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας στο 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας» (Νίκος Γεωργάκης).

Λίγα λόγια για το έργο

Άντρες απελευθερώνουν πουλιά στα βουνά. Δύο αποξενωμένα αδέλφια δοκιμάζουν το σημάδι τους παρέα με τους γιους τους. Είναι η κυνηγετική περίοδος. Μπορεί η καρδιά ενός πουλιού να σταματήσει στον ουρανό χωρίς να διαπεράσουν σκάγια το σώμα του;

Μια ταινία με υποψηφιότητες και βραβεύσεις στο 72ο Φεστιβάλ του Λοκάρνο, στο Φεστιβάλ του Κλερμόν-Φεράν, στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, στο Internationale Kurzfilmtage Winterthur, καθώς και από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου.

Ευθύμης Kosemund Σανίδης

Γεννημένος με διπλή υπηκοότητα (ελληνική και γερμανική), ο Ευθύμης Kosemund Σανίδης σπούδασε Πληροφορική στην Αθήνα και Σύγχρονη Τέχνη στη Le Fresnoy – Studio National της Γαλλίας. Οι ταινίες του έχουν προβληθεί και διακριθεί σε φεστιβάλ κινηματογράφου (Βενετίας, Λοκάρνο, Κλερμόν-Φεράν κ.ά.) και σε χώρους τέχνης (Forum des Images, Centre Pompidou, Haus der Kulturen der Welt κ.ά.) ανά τον κόσμο. Είναι απόφοιτος του Berlinale και του Sarajevo Talents. Αυτή την εποχή, αναπτύσσει την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του, That Burning Light, που επιλέχθηκε από το TorinoFilmLab FeatureLab 2020.

Συντελεστές:

Ερμηνεύουν: Νίκος Γεωργάκης, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Θανάσης Μπράτος, Βαγγέλης Τσιμπογιάννης
Παραγωγή: FOSS Productions
Σενάριο & Σκηνοθεσία: Ευθύμης Kosemund Σανίδης
Μια ιστορία των: Ευθύμη Kosemund Σανίδη & Ελιζαμπέττας Ηλία-Γεωργιάδου
Executive Producer: Στέλιος Κοτιώνης
Παραγωγοί: Ευθύμης Kosemund Σανίδης & Μιχάλης Αλεξάκης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Χρήστος Βουδούρης Μοντάζ: Λάμπης Χαραλαμπίδης & Ευθύμης Kosemund Σανίδης
Σκηνικά & Κοστούμια: Δάφνη Κούτρα
Ηχοληψία: Παναγιώτης Παπαγιαννόπουλος
Μοντάζ Ήχου & Μιξάζ: Λέανδρος Ντούνης
Διευθυντής Παραγωγής: Σταύρος Χρυσογιάννης
Βοηθοί σκηνοθέτες: Νικόλας Κούλογλου & Ανθή Φουντά
Συντονιστής Παραγωγής: Χρύσανθος Μαργώνης

*Δείτε την ταινία εδώ,

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b