MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
DECO

Μεταμορφώστε το μπάνιο σας: 10 ιδέες για ένα – όχι πια – βαρετό μπάνιο

10 έξυπνες ιδέες για να μεταμορφώσετε και να διακοσμήσετε το μπάνιο σας με τέτοιον τρόπο ώστε να μη μοιάζει πια βαρετό και συνηθισμένο.

Monopoli Team

Τις περισσότερες φορές που αποφασίζουμε να ανακαινίσουμε το σπίτι μας, τα δύο πρώτα δωμάτια από τα οποία ξεκινάμε είναι το υπνοδωμάτιο ή το σαλόνι μας. Τι γίνεται όμως με το μπάνιο μας; Συνήθως μένει τελευταίο και δεν ασχολούμαστε τόσο με το να φαίνεται όμορφο και ξεχωριστό. Πράγματι, ένα μπάνιο δεν χρειάζεται πολλά και ακριβά στοιχεία για να δείχνει διαφορετικό και ανακαινισμένο. Παρακάτω σας δίνουμε 10 ιδέες που χαρίζουν μία διαφορετική «νότα» διακόσμησης στο μπάνιο σας!

#1 Επαναχρησιμοποιήστε τα παλιά σας αντικείμενα

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξανά κάποια παλιά σας αντικείμενα που κρατούσατε στο πατάρι. Ωστόσο, μία παλιά πόρτα που φαίνεται άχρηστη μπορεί να κάνει τη διαφορά. Γράψτε κάτι με κιμωλία πάνω στην παλιά σας πόρτα, τοποθετήστε τη σε ένα ωραίο σημείο στο μπάνιο σας και θαυμάστε την αλλαγή!

#2 Η τέχνη χωράει παντού

Και γιατί οι πίνακες να μόνο στο σαλόνι σας; Μπορούν να τοποθετηθούν και στο μπάνιο σας αλλάζοντας τελείως την αισθητική του και κάνοντας το αμέσως πιο ενδιαφέρον και πρωτότυπο.

#3 Χρησιμοποιήστε χρωματιστά βαζάκια

Μία ακόμηόμορφη και απλή ιδέα είναι να τοποθετήσετε τα αντικείμενα σας μέσα σε χρωματιστά βαζάκια. Βάλτε μέσα σε αυτά την οδοντόβουρτσά σας, τις μπατονέτες σας, τη χτένα σας ή ό,τι άλλο θέλετε και δείτε πόσο εύκολα θα ομορφύνει ο χώρος.

#4 Δημιουργική οργάνωση

Οργανώστε τα πράγματά σας με απλούς – αλλά δημιουργικούς – τρόπους. Ποτέ το μπάνιο σας δεν θα μοιάζει αρκετά όμορφο εάν τα πράγματά σας είναι διασκορπισμένα. Μπορείτε να αγοράσετε κάποια όμορφα ράφια ή θήκες για τα αντικείμενά σας. Δεν χρειάζονται, άλλωστε, πολλά λεφτά για μία σωστή οργάνωση.

#5 Ρουστίκ αισθητική

Η ρουστίκ διακόσμηση δεν απογοητεύει και σίγουρα δίνει μία διαφορετική νότα στο μπάνιο σας. Ένα ξύλινο ράφι ή μια ξύλινη ντουλάπα αλλάζουν την συνηθισμένη αισθητική του μπάνιου σας, ενώ ταυτόχρονα σας βολεύουν στην οργάνωση.

#6 Βρείτε τη δική σας αισθητική

Κάποιοι αγαπούν τα vintage, κάποιοι τον μινιμαλισμό, ή οτιδήποτε άλλο τους αρέσει. Διακοσμήστε το μπάνιο σας όπως έχετε διακοσμήσει και το σαλόνι σας, σύμφωνα με τη δική σας αισθητική και το στιλ που προτιμάτε. Είναι σίγουρο πως θα βγει πολύ όμορφο και ιδιαίτερο, αφού είναι αυτό που θα σας αρέσει.

#7 Σκανδιναβική διακόσμηση

Η σκανδιναβική διακόσμηση έχει να κάνει με την απλότητα και γεωμετρία των πραγμάτων. Μερικές φορές το πιο απλό είναι και το πιο όμορφο. Ένα παράδειγμα είναι το μπάνιο της παραπάνω φωτογραφίας. Δεν υπάρχει τίποτα έντονο στη διακόσμηση και η γεωμετρία που έχουν τα πλακάκια και η ομοιομορφία των πραγμάτων, το καθιστούν αμέσως όμορφο και ιδιαίτερο μέσα στην απλότητα του.

#8 Η ομορφιά των λουλουδιών

Λίγα φρέσκα λουλούδια σε μία μικρή γωνία του μπάνιου σας θα σας φτιάχνουν καθημερινά τη διάθεση σας και αυτόματα θα αλλάξουν σημαντικά την αισθητική του. Την ίδια στιγμή το μπάνιο σας θα έχει πάντα τη μυρωδιά της φρεσκάδας!

#9 Βάλτε χρώμα σε γωνιές

Πάρτε την απόφαση και βάψτε κάποιον τοίχο του μπάνιου σας μπλε ή ροζ ή σε οποιοδήποτε άλλο χρώμα θέλετε και αγαπάτε. Η πινελιά αυτή θα κάνει το μπάνιο σας να μοιάζει με τον μικρό σας παράδεισο.

#10 Προσθέστε λίγη λάμψη

Η προσθήκη λαμπερών στοιχείων – με μέτρο – θα κάνει το μπάνιο σας να δείχνει τελείως διαφορετικό!Τοποθετήστε έναν εντυπωσιακό καθρέφτη ή ακόμα και ένα ιδιαίτερο καπάκι τουαλέτας. Αυτή η μικρή προσθήκη είναι ικανή να κάνει το μπάνιο σας να μοιάζει ιδανικό και πρωτότυπο.

Extra tip: Κρατήστε πάντα το μπάνιο σας καθαρό, γιατί η διακόσμηση δεν είναι από μόνη της αρκετή!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ μινιμαλισμός στη ζωή μας: Πώς θα ζούμε καλύτερα με λιγότερα12.09.2018

Περισσότερα από The Art of Life
VIMA_WEB3b