MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΒΙΒΛΙΟ

Όλγα Σελλά: «Πόσες λέξεις; Ενα μετα-πολιτιστικό ρεπορτάζ, 1995-2016» από τις εκδόσεις Στερέωμα

Το ολοζώντανο χρονικό της εικοσάχρονης διαδρομής της δημοσιογράφου Όλγας Σελλά στον χώρο του Τύπου, με τίτλο «Πόσες λέξεις; Ενα μετα-πολιτιστικό ρεπορτάζ, 1995-2016», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Στερέωμα.

Monopoli Team

Στο πλαίσιο της σειράς «Μαρτυρίες» των εκδόσεων «Στερέωμα» κυκλοφορεί το νέο βιβλίο της συγγραφέως και δημοσιογράφου Όλγας Σελλά, «Πόσες λέξεις; Ενα μετα-πολιτιστικό ρεπορτάζ, 1995-2016». Μια γλαφυρή και ολοζώντανη προσωπική μαρτυρία των είκοσι χρόνων πορείας της στο πολιτιστικό ρεπορτάζ, των προσώπων και των γεγονότων που τη σημάδεψαν.

«Πόσες λέξεις; Ενα μετα-πολιτιστικό ρεπορτάζ, 1995-2016»: Το βιβλίο

«Θρίλερ για γερά νεύρα που μόνον ο καλός ρεπόρτερ που είναι ταυτόχρονα και δεινός γραφιάς έχει τα φόντα να το φέρει βόλτα και να επιβιώσει», χαρακτηρίζει το ολοζώντανο χρονικό της Όλγας Σελλά η Ρούλα Γεωργακοπούλου στον πρόλογό της. Και πράγματι, σ’ αυτό το ανάδρομο ταξίδι στο χρόνο, αυτήν την σπιρτόζα και μαζί στοχαστική ανάκληση γεγονότων, προσώπων, στιγμών από την εικοσάχρονη διαδρομή της συγγραφέα στον χώρο του Τύπου και δη του πολιτιστικού ρεπορτάζ, παρακολουθεί κανείς μια νέα και άπειρη, αρχικά, δημοσιογράφο να θαμπώνεται, να γοητεύεται, να δοκιμάζεται, να μοχθεί, να αποθαρρύνεται, να απομαγεύεται και να ωριμάζει στο συναρπαστικό αλλά απαιτητικό και συχνά δύστροπο περιβάλλον της εφημερίδας.

Και να παρατηρεί, με όλες τις αισθήσεις της σε επιφυλακή, τον περίπλοκο και ευαίσθητο χώρο του πολιτισμού, για να βρει την ισορροπία ανάμεσα στο γεγονός, τα παρασκήνιά του, τις φανερές και τις κρυφές προθέσεις του και να συλλάβει, πίσω από την επιφάνεια, την ουσία του έργου και της προσφοράς των ανθρώπων του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΙστανμπούλ. Πόλη και αναμνήσεις: Το αυτοβιογραφικό βιβλίο του Ορχάν Παμούκ από τις εκδόσεις Πατάκη12.09.2018

Σύντομο βιογραφικό της συγγραφέως

Η Όλγα Σελλά γεννήθηκε το 1962 στην Αθήνα. Τελείωσε το Λύκειο το 1980 και το 1981 άρχισε να φοιτά στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιά (σημερινό ΠΑ.ΠΕΙ.). Παράλληλα δούλευε ως γραμματέας σε διάφορες επιχειρήσεις μέχρι το 1990 οπότε προσλήφθηκε στη διόρθωση της εφημερίδας «Η Καθημερινή». Από το 1995 μεταπήδησε στο Πολιτιστικό τμήμα της ίδιας εφημερίδας, όπου και παρέμεινε μέχρι το 2016, ασχολούμενη με το ρεπορτάζ βιβλίου και στην πορεία με το ρεπορτάζ θεάτρου.

Στο ίδιο διάστημα συνεργαζόταν και με άλλα περιοδικά (Αντί, Ο Πολίτης, Διαβάζω, Το Ποντίκι, Τραμ, Books’ Journal, κ.ά.). Από το 2016 μέχρι σήμερα συνεργάστηκε με πολιτιστικά sites (Monopoli.gr, artplay.gr και από το φθινόπωρο του 2018 γράφει για θέατρο στο popaganda.gr). Από το 2017 και για έναν περίπου χρόνο, συνεργάστηκε με το amagi.gr, ένα web radio με ποιότητα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ταυτότητα βιβλίου

Τίτλος: «Πόσες Λέξεις; Ένα Πολιτισιτκό Μετα-ρεπορταζ, 1995-2016»
Συγγραφέας: Όλγα Σελλά
Εκδόσεις: Στερέωμα
Σειρά: Μαρτυρίες
Έτος έκδοσης: 2020
Αριθμός σελίδων: 240
ISBN: 978-960-8061-89-7
Λιανική τιμή: 14,00€

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b