MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE ΑΤΖΕΝΤΑ

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου: 7 προτάσεις για να δείτε σήμερα online

Συγκεντρώσαμε 7 αξιόλογες προτάσεις για online θεάματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που μπορείτε να απολαύσετε online, σήμερα Σάββατο 4 Ιουλίου 2020.

«Ντον Τζοβάννι»
Monopoli Team

Οι Ελληνικές παραστάσεις που είναι διαθέσιμες online σήμερα:

Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Το ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση κάνει στροφή στο σινεμά για τον μήνα Ιούλιο, με βραβευμένες ταινίες καταξιωμένων και ανερχόμενων δημιουργών, καθώς και ψηφιακές πρεμιέρες. Σήμερα, σειρά έχει στην ταινία «One of These Days» του Nadim Tabet, ζούμε ένα εικοσιτετράωρο στη Βηρυτό συντροφιά με τους πρωταγωνιστές της ταινίας. Έρωτας, όνειρα, ανεμελιά, πλήξη και μουσική με φόντο τις διαδηλώσεις στους δρόμους της Βηρυτού.
Δείτε την ταινία εδώ.

Επιπλέον, το διαδικτυακό project «ENTER» της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση ανανεώνει την online συλλογή του, με την προσθήκη νέων έργων. Σήμερα, η Emily Mast και ο Yehuda Duenyas κινητοποιούν στο Λος Άντζελες καλλιτέχνες, συγγραφείς, προγραμματιστές, δικηγόρους και δημιουργούν το «How Are We», μια συλλογικής δημιουργίας περφόρμανς που συλλαμβάνει τις τρέχουσες συνθήκες μας.
Βρείτε το εδώ.

«How Are We»

Θέατρο Πορεία

Καλλιτέχνες πραγματοποιούν για το Θέατρο Πορεία, αναγνώσεις λογοτεχνικών, θεατρικών έργων κ.α. Σήμερα, οι ηθοποιοί Στέλιος Μάινας και Ιωάννα Παππά  ερμηνέυουν το έργο «Labor» της Ανθής Τσιρούκη από την Σχολή Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής 2019-2020.
Δείτε το εδώ.

Summer Nostos Festival του ΙΣΝ

Στην πρώτη online εκδοχή του, το SNFestival RetroFuture παρουσίασε περισσότερους από 60 καλλιτέχνες και ομιλητές και 30 εκδηλώσεις, όπως το SNF Conference, τους ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ του ΙΣΝ μαζί με το SNF Agora Institute του Johns Hopkins University, το διαδικτυακό event του φιλανθρωπικού αγώνα Virtual SNF Run, συναυλίες, παραστάσεις και προγράμματα για παιδιά. Όλα τα παραπάνω θα έχετε την ευκαιρία να τα παρακολουθήσετε ξανά στο snfestival.org.

Summer Nostos Festival

Παραστάσεις από το εξωτερικό που μπορείτε να βρείτε σήμερα online:

Comédie-Française

Η Comédie-Française παρουσιάζει σήμερα στις 21:30 την παράσταση «An Italian Straw Hat» (Un chapeau de paille d’Italie) των Εζέν Μαρίν Λαμπίτσε και Μαρκ Μιτσέλ σε σκηνοθεσία του Giorgio Barberio Corsetti.
Δείτε το εδώ.

Metropolitan Opera Νέας Υόρκης

Η Metropolitan Opera Νέας Υόρκης προβάλει την όπερα «Ντον Τζοβάννι» σε μουσική του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ και Ιταλικό λιμπρέτο του Λορένζο ντα Πόντε. Βασίζεται στον θρυλικό Δον Ζουάν, έναν φανταστικό γυναικοκατακτητή ελευθέρων ηθών, του Ισπανού συγγραφέα Τίρσο ντε Μολίνα. Μαέστρος ο Fabio Luisi. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 02:00 μετά τα μεσάνυχτα της επόμενης ημέρας.
Δείτε την παράσταση εδώ.

«Les Blancs»

Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας

Δείτε το αριστούργημα «Les Blancs» της εμβληματικής Αφροαμερικανής δραματουργού Lorraine Hansberry, που παρουσιάστηκε το 2016 στη σκηνή Olivier, σε σκηνοθεσία Yaël Farber και διασκευή Robert Nemiroff. Το έργο διαδραματίζεται σε μια αφρικανική χώρα την περίοδο της αποαποικιοποίησης και απεικονίζει τις ελπίδες και τους φόβους μιας οικογένειας και ενός ολόκληρου έθνους, στα πρόθυρα του εμφυλίου πολέμου, καθώς προσπαθούν να καθορίσουν τη δικιά τους ανεξάρτητη ταυτότητα.
Δείτε την εδώ.

Κι άλλες παραστάσεις online!

Επιπλέον, μπορείτε να απολαύσετε παλαιότερες παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου, που είναι διαθέσιμες online στο ψηφιοποιημένο αρχείο του, τη νέα υπηρεσία on demand του Θεάτρου Τέχνης, που μπορείτε να παρακολουθήσετε παραστάσεις έναντι χαμηλού αντιτίμου, παραστάσεις του θεάτρου του Νέου Κόσμου από το επίσημο κανάλι του στο YouTube, καθώς και άλλες πολλές παραστάσεις που διατίθενται ελεύθερα στο διαδίκτυο!

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b