MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
HOME CINEMA

Μεγάλο Σινεμά. Μικρές Οθόνες: Κινηματογραφικός Ιούλιος στο ψηφιακό κανάλι της Στέγης

Το ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση, σε συνεργασία με Φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού, κάνει στροφή στο σινεμά για τον μήνα Ιούλιο, με βραβευμένες ταινίες καταξιωμένων και ανερχόμενων δημιουργών, καθώς και ψηφιακές πρεμιέρες.

Μεγάλο Σινεμά. Μικρές Οθόνες Ίδρυμα Ωνάση
El Gran Libano (2017), των Mounia Akl και Neto Villalobos
Monopoli Team

«One of These Days» του Nadim Tabet
Μεγάλο Σινεμά. Μικρές Οθόνες Ίδρυμα Ωνάση

«One of These Days» του Nadim Tabet

Υπόθεση: Ένα 24ωρο χρονικό της νεολαίας στη Βηρυτό. Είναι όλοι γύρω στα 20, έξυπνοι, όμορφοι και διψασμένοι για ζωή. Η Βηρυτός βιώνει μία ακόμη τρομοκρατική επίθεση με διαδηλώσεις στους δρόμους και μπλόκα της αστυνομίας. Για αυτή τη γενιά που γνωρίζει τον πόλεμο από τα γεννοφάσκια της, αυτή δυστυχώς είναι μια μέρα σαν όλες τις άλλες. Έχουν όμως ακόμα τη μουσική, τα νιάτα τους και τα όνειρά τους. Παίζουν το παιχνίδι της αποπλάνησης, ερωτεύονται και ξερωτεύονται, σκοτώνουν την πλήξη.

*Δείτε την ταινία εδώ.

Λίγα λόγια για τον Nadim Tabet

Γεννημένος στη Βηρυτό, ο Nadim Tabet έδειξε από νεαρή ηλικία ενδιαφέρον για τον κινηματογράφο, πρώτα παρακολουθώντας πολλές ταινίες και, στη συνέχεια, γυρίζοντας μικρού μήκους ταινίες μυθοπλασίας σε βίντεο: «Caravane» (1997) και «Kodak Color» (1998). Το 1999 πήγε στη Γαλλία για να συνεχίσει τις σπουδές του στις ανθρωπιστικές επιστήμες και στον κινηματογράφο, στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης.

Παράλληλα, σκηνοθετούσε μικρού μήκους ταινίες γυρισμένες σε Super 8mm και DV: «Histoires extraordinaires du cinématographe» (1999), «Martine et Alia» (2001), «Passé présent futur» (2002), «L’Arche de Noé» (2003), «Violante» (2005), «Le Liban en automne» (2006), «Jeunes et innocents» (2007), «Spring 75» (2008) και«Souvenirs d’un été» (2011). Το 2001, ο Tabet ίδρυσε το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λιβάνου. Από το 2011 είναι μέλος της επιτροπής επιλογής του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Ομπερχάουζεν. Το «One of These Days» είναι η πρώτη του μεγάλου μήκους αφηγηματική ταινία.

Μεγάλο Σινεμά. Μικρές Οθόνες Ίδρυμα Ωνάση

Συντελεστές:

Σενάριο & Σκηνοθεσία: Nadim Tabet
Παραγωγός: Georges Schoucair
Συμπαραγωγός: Wadih Safieddine
Συνεργαζόμενη παραγωγός: Myriam Sassine
Διευθυντής φωτογραφίας: Pascal Auffray, AFC
Μοντάζ: Pascale Hannoyer, Julia Gregory
Πρωτότυπη μουσική: Charbel Haber / The Bunny Tylers
Παίζουν: Manal Issa, Yumna Marwan, Reine Salameh, Panos Aprahamian, Nicolas Cardahi, Julien Farhat, Walid Feghaly
Σκηνογράφος: Nadine Ghanem
Ηχοληψία και σχεδιασμός ήχου: Rana Eid
Εκτέλεση παραγωγής: Eli Souaiby, Nermine Haddad
Επιβλέπων παραγωγός: Christian Eid

*Μια παραγωγή της Abbout Productions. Σε συμπαραγωγή της Déjà Vu. Σε συνεργασία με τη Né à Beyrouth. Σε συμπαραγωγή και με την υποστήριξη του Enjaaz, a Dubai Film Market Initiative. Διεθνείς πωλήσεις από τη Celluloid Dreams the directors label.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Περισσότερες πληροφορίες στο onassis.org

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b