MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΑΙΝΊΑ

The Story of Fire Saga: Στη νέα ταινία του Γουίλ Φέρελ είδαμε την Eurovision που πάντα θέλαμε

Αν σας έλειψε η Eurovision, η νέα ταινία του Γουίλ Φέρελ με την Ρέιτσελ ΜακΆνταμς, τον Νταν Στίβενς και την «δική μας» Μελλισάνθη Μαχούτ είναι το τέλειο αντίδοτο.

author-image Τατιάνα Γεωργακοπούλου

Όταν μάθαμε τα νέα για την καινούρια ταινία του Γουίλ Φέρελ, με τίτλο: “Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga”, ήμασταν τόσο ενθουσιασμένοι όσο και μπερδεμένοι: Πόσο καλή θα μπορούσε να είναι μία ταινία αμερικανικής παραγωγής αφιερωμένη στην Eurovision, με πρωταγωνιστή και δημιουργό τον Γουίλ Φέρελ;

Ως γνωστόν οι ΗΠΑ δεν είναι καθόλου εξοικειωμένες με τον διαγωνισμό –ο late night παρουσιαστής Seth Meyers σε συνέντευξη του με την Ρέιτσελ ΜακΆνταμς δήλωσε ότι είναι κάτι σαν το… Super Bowl, παρ’ όλο που πρόκειται για ένα event διπλάσιας εμβέλειας.

Παράλληλα, ο Γουίλ Φέρελ έχει αρκετά χρόνια να κάνει κάποια αξιόλογη ταινία. Η τελευταία καλή ταινία του ήταν το σίκουελ του Anchorman το 2013 και το πρώτο The Lego Movie (2014), όπου έδωσε την φωνή του.

Οι κριτικές είναι επίσης διφορούμενες με τους κριτικούς να είναι διστακτικούς και το κοινό να δηλώνει παραπάνω από ικανοποιημένο. Στο Metacritic η ταινία έχει βαθμολογία 49/100 από τους κριτικούς και 7.7/10 από το κοινό. Το ελληνικό κοινό, μάλιστα, έχει σπεύσει να το παρακολουθήσει, αφού από την στιγμή που κυκλοφόρησε στο Netflix πριν πέντε ημέρες, δεν έχει πέσει από το Top 3 των πιο δημοφιλών σειρών/ταινιών.

Εμάς πάντως μας θύμισε την «παλιά, καλή» Eurovision, με τις κιτς συμμετοχές, το δράμα, τα χορευτικά τραγούδια με τους… χωρίς λόγο υπερσεξουαλικοποιημένους στίχους (όπως το Lion of Love της «Ρωσίας» που θα μπορούσε άνετα να είχε κερδίσει στην πραγματική Eurovision).

Ειδικά φέτος που η Eurovision δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, το «The Story of Fire Saga» είναι η επόμενη καλύτερη λύση για τη «γιουροβιζιονική» μας δόση.

Τα highlight της ταινίας

Αρχικά, ο Φέρελ και ο σκηνοθέτης David Dobkin (Wedding Crashers, The Judge) φαίνεται να έχουν καταλάβει ακριβώς τι εστί Eurovision: εξωφρενικότητα, weirdness, νοσταλγία, αλλά και δυνατές ερμηνείες -περιέργως- τίμιων τραγουδιών.

Ας τα πάρουμε, όμως, από την αρχή. Η ταινία ακολουθεί τους Λαρς (Γουιλ Φέρελ) και Ζίγκριτ (Ρέιτσελ ΜακΆνταμς) στην προσπάθεια τους να πραγματοποιήσουν το μεγαλύτερο τους όνειρο: να φύγουν από το μικρό ισλανδικό χωριό τους και να κερδίσουν την Eurovision!

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους βιώνουν τις πιο… Γιουροβίζιον στιγμές: από τις πρόβες και τον Ημιτελικό, μέχρι και το κορυφαίο Song Along όπου κάνουν guest εμφάνιση όλοι οι αγαπημένοι μας υποψήφιοι και νικητές του διαγωνισμού. Συγκεκριμένα, βλέπουμε τον Σουηδό John Lundvik, την Loreen (νικήτρια το 2012 με το Euphoria), τον Γάλλο Jessy Matador, την Κοντσίτα, αλλά και τον Αλεξάντερ Ρίμπακ με το βιολί του να τραγουδούν Cher και ABBA, ίσως στην πιο επική στιγμή της ταινίας για κάθε Eurofan!

Ο Αλεξάντερ Ρίμπακ που κέρδισε το 2009 με το τραγούδι "Fairytale" είναι από τους πιο αγαπητούς νικητές. © Netflix

Ο Αλεξάντερ Ρίμπακ που κέρδισε το 2009 με το τραγούδι “Fairytale” είναι από τους πιο αγαπητούς νικητές. © Netflix

Guest εμφάνιση βλέπουμε και από την Demi Lovato, η οποία ως Katiana με την πανέμορφη φωνή της και το δυναμικό της τραγούδι έμοιαζε με πραγματική υποψήφια της Eurovision!

Και οι 12 πόντοι πάνε σε… “Ελλάδα” και “Ρωσία”

Την παράσταση έκλεψαν, όμως, και ο Dan Stevens (Downtown Abbey) αλλά και η ελληνικής καταγωγής Μελισσάνθη Μαχουτ (Assassin’s Creed Odyssey, Έτερος Εγώ).

Ο Dan Stevens ως ο Ρώσος υποψήφιος Alexander Lemtov παίζει τον πιο γλυκό «villain» (αν μπορούμε να τον πούμε έτσι) που τελικά δεν είναι τόσο κακός όσο φαίνεται, ενώ ο ρόλος του αποτελεί μάλλον σχόλιο για την υποκρισία της Ρωσίας, που ενώ καταδικάζει τους ομοφυλόφιλους, εκμεταλλεύεται το μουσικό τους ταλέντο πολύ συχνά στον διαγωνισμό της Eurovision (χαρακτηριστικό παράδειγμα οι συμμετοχές του Sergey Lazarev το 2016 και το 2019).

Η Μελλισάνθη Μαχουτ παίζει την σέξι Mita Xenakis –οι δημιουργοί είναι ξεκάθαρα επηρεασμένοι από τις συμμετοχές της Έλενας Παπαρίζου, της Καλομοίρας, της Ελευθερίας Ελευθεριού κ.α., που με τον Lemtov (Dan Stevens) κάνουν το απόλυτο δίδυμο. Αποκορύφωμα η τελευταία και πιο όμορφη σκηνή τους, όπου η Mita τον προσκαλεί στην Ελλάδα για να ζήσει «ελεύθερος» ως ομοφυλόφιλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑEurope Shine A Light: Μια…διαφορετική Eurovision, λόγω κορονοϊού12.09.2018

Κάτι τέτοιες στιγμές έκαναν το “Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga” την ταινία που δεν ξέραμε ότι χρειαζόμασταν αυτό το καλοκαίρι. Μία ταινία που θα απολαύσουν όσοι αγαπούν αλλά και όσοι λατρεύουν να μισούν την Eurovision,

Εμάς πάντως μας κάνει να ελπίζουμε ότι η επόμενη Eurovision (που θα πραγματοποιηθεί στο Ρότερνταμ το 2021) θα μοιάζει περισσότερο με αυτή του Γουίλ Φέρελ.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b