MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Παιδικό Μουσείο Exploration: Οικογενειακές εξερευνήσεις στην πόλη του Ηρακλείου Κρήτης

Το Παιδικό Μουσείο Exploration υποδέχεται τους επισκέπτες του με νέες εξερευνήσεις στην πόλη του Ηρακλείου, καλώντας τους να γίνουν τουρίστες στην πόλη τους και να την ανακαλύψουν μέσα από το παιχνίδι.

Monopoli Team

Το Exploration, ανταποκρινόμενο στα νέα μέτρα προστασίας της υγείας, προσφέρει ειδικά σχεδιασμένα εκπαιδευτικά προγράμματα – πολιτιστικές διαδρομές σε υπαίθριους χώρους και προσκαλεί γονείς και παιδιά να εξερευνήσουν μαζί την ιστορία της πόλης. Με αφορμή ένα κυνήγι κρυμμένου θησαυρού, διαβάζουμε χάρτες και παλιές ιστορίες, εξερευνούμε μνημεία και δημόσια κτίρια, λύνουμε γρίφους και αποκρυπτογραφούμε μυστικά.

Διαλέξτε τη θεματική που σας αρέσει περισσότερο και ελάτε με την παρέα σας να περπατήσουμε μαζί την πόλη του Ηρακλείου:

«Το κυνήγι των 12 Θεών»

Ο βασιλιάς των θεών, ο παντοδύναμος Δίας, ταξιδεύει εσπευσμένα στο νησί της Κρήτης! Ο λόγος; Μα.. επειδή χάθηκαν όλοι οι θεοί από του Ολύμπου την κορυφή! Πού να βρίσκεται τώρα η θεά Αθηνά; Πού να έχει τρυπώσει άραγε ο Ήφαιστος; Σε ποια κρητικά νερά κολυμπά ο Ποσειδώνας; Γονείς και παιδιά συμμετέχουν σε ένα κυνήγι κρυμμένου θησαυρού στην πόλη του Ηρακλείου. Ανάμεσα τους βρίσκεται και το κουτί της Πανδώρας. Αλήθεια… θα τους βοηθήσει σ’ αυτή την τρελή αναζήτηση; Δώδεκα θεοί σας περιμένουν κρυμμένοι σε δώδεκα σημεία στην πόλη του Ηρακλείου! Είστε έτοιμοι να τους ανακαλύψετε;

«Μια δερμάτινη τσάντα μάς αφηγείται…»

Μία ξεχασμένη δερμάτινη τσάντα στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας μάς ταξιδεύει πίσω στο χρόνο και στο χώρο. Ποιο είναι το περιεχόμενό της; Ποια ιστορία κουβαλά μαζί της; Ελάτε να ταξιδέψουμε στη συνοικία της Αγίας Τριάδας τότε που ήταν γεμάτη κόσμο, μαγαζιά, ταβέρνες, εργοστάσια. Ο Μανωλιός, ένας ταμπακάρης της περιοχής, θα θυμηθεί ιστορίες παλιές, θα μας πάει στο εργοστάσιο που δούλευε, θα μας δείξει τις ομορφιές της γειτονιάς, αλλά και τις δυσκολίες της ζωής. Το ταξίδι αυτό, όμως, επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις, κινδύνους, αλλά και… παγίδες! Είστε έτοιμοι να ανοίξουμε την τσάντα;

«Σε βενετσιάνικα νερά» (online διαδρομή)

«15 Δεκεμβρίου, 1548… Ο ύπνος μας διακόπτεται από την σειρήνα του πλοίου. Σηκώνομαι αμέσως από το κρεβάτι και αντικρίζω το χαμόγελο του συντρόφου μου Μπέρτο: “Επιτέλους φίλε μου! Φτάσαμε! Το πιστεύεις;” Φτάσαμε! Πετάγομαι από την καμπίνα και τρέχω προς το κατάστρωμα. Μπροστά στα μάτια μου απλώνεται το μεγαλύτερο λιμάνι του Βενετσιάνικου στόλου στη Μεσόγειο!» Ο Τζιοβάνι, ένας νεαρός Βενετός στρατιώτης, μάς ταξιδεύει πίσω στο παρελθόν, τότε που η Κρήτη ήταν η Βενετία της Ανατολής. Μέσα από τις σελίδες του ημερολογίου του, ανακαλύπτουμε το παλιό λιμάνι του Ηρακλείου, τον πέτρινο γίγαντα και όλα τα μυστικά του βενετσιάνικου στόλου. Είστε έτοιμοι να αποβιβαστούμε με τον Τζιοβάνι;

«Ξύλινη Τάμπια – Αναμνήσεις μιας ζωής» (online διαδρομή)

Οι πρώτες ακτίνες του ήλιου μόλις άρχισαν να φαίνονται στον ορίζοντα… Ησυχία παντού. Κουκουλωμένη στο σάλι της η κυρά Αγγέλα περπατά γρήγορα στα στενά σοκάκια. Μόνο τα δικά της βήματα ακούγονται σε όλη τη γειτονιά.

«Πολύ κρύο σήμερα… Δύσκολος θα είναι και τούτος ο χειμώνας», σκέφτεται κρατώντας σφιχτά το σάλι της. «Αλλά οι άνθρωποι εδώ είναι τόσο ζεστοί, που δε θα νιώσουμε το χειμωνικό κρύο! Τελικά είχε δίκιο ο άντρας μου να κάνουμε το σπιτικό μας εδώ. Εδώ χτυπά η καρδιά του παλιού Ηρακλείου!»

Περπατώντας στα καλντερίμια της Αγίας Τριάδας, η κυρά Αγγέλα θυμάται ανθρώπους, περιγράφει αγαπημένα μέρη, μάς αφηγείται τη δική της ζωή. Είστε έτοιμοι να περπατήσετε μαζί της;

Γενικές πληροφορίες:
  • Οι θεματικές διαδρομές απευθύνονται σε γονείς και παιδιά σχολικής ηλικίας και πραγματοποιούνται κατόπιν συνεννόησης με το Τμήμα Εκπαίδευσης. Τα παιδιά θα πρέπει να συνοδεύονται τουλάχιστον από έναν (1) ενήλικα.
  • Γίνετε είτε με την καθοδήγηση ενός ερμηνευτή, είτε διαδικτυακά (online διαδρομές) πραγματοποιώντας τη διαδρομή μόνοι τους μέσα από ειδικά σχεδιασμένη εφαρμογή, την ημέρα και την ώρα που οι ίδιοι επιθυμείτε.
  • Καθ’ όλη τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των επισκεπτών και των ερμηνευτών μας, ενώ παρέχεται ατομικό εκπαιδευτικό υλικό ανά οικογένεια/ομάδα.

* Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Μουσείου www.exploration.gr ή επικοινωνήστε με το Τμήμα Εκπαίδευσης στο mail [email protected] και στο τηλέφωνο +30 6948 822 622.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Παιδικό Μουσείο Exploration
www.exploration.gr
Τηλέφωνο:  +30 6948 822 622

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b