MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Πέθανε ο Τζόελ Σουμάχερ, σκηνοθέτης των ταινιών «Μπάτμαν» και «Φάντασμα της Όπερας»

Ο σκηνοθέτης έφυγε σε ηλικία 80 ετών, το πρωί της Δευτέρας 22 Ιουνίου.

Monopoli Team

Ο Τζόελ Σουμάχερ ήταν ένας πολύ αγαπητός σκηνοθέτης του Χόλιγουντ. Η είδηση ότι έφυγε από τη ζωή το πρωί της Δευτέρας 22 Ιουνίου, σκόρπισε θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο. Ο Σουμάχερ πάλευε με τον καρκίνο τον τελευταίο χρόνο και άφησε τη τελευταία του πνοή στη Νέα Υόρκη, σε ηλικία 80 ετών.

Ξεκίνησε στο Χόλιγουντ ως σχεδιαστής κοστουμιών για ταινίες και συνεργάστηκε με σκηνοθέτες όπως ο Γούντι Άλεν και ο Χέρμπερτ Ρος. Αργότερα, πέρασε και ο ίδιος στη σκηνοθεσία ταινιών, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980 και του 1990, που δεν έλαβαν αναγνώριση από τους κριτικούς, αλλά αγαπήθηκαν από το κοινό, καθώς αποτυπώνουν την αίσθηση της εποχής.

«Μπάτμαν και Ρόμπιν»

Ο Σουμάχερ ανέλαβε τα ηνία της σκηνοθεσίας στις ταινίες Μπάτμαν, όταν αποχώρησε από το στούντιο των Warner Bros. ο Τιμ Μπάρτον. Σκηνοθέτησε τις ταινίες «Μπάτμαν για πάντα», με τους Val Kilmer, Tommy Lee Jones, Jim Carrey και Nicole Kidman, καθώς και το «Μπάτμαν και Ρόμπιν» με τον George Clooney και τον Arnold Schwarzenegger.

«Φάντασμα της Όπερας»

Αργότερα μετέφερε στην μεγάλη οθόνη το μιούζικαλ «Φάντασμα της Όπερας» του Andrew Lloyd Webber, κερδίζοντας 3 υποψηφιότητες για Όσκαρ. Το 1985 δημιούργησε το κλασικό φιλμ «Μπαράκι του Σαν Έλμο» με τους Rob Lowe και Demi Moore. Η επόμενη ταινία του «The Lost Boys» γνώρισε μεγάλη επιτυχία και μετατράπηκε σε καλτ φιλμ.

«Μπαράκι του Σαν Έλμο»

Τη δεκαετία του ’90 έλαβε δύο υποψηφιότητες για Χρυσό Φοίνικα και Χρυσή Άρκτο για τις ταινίες του «Ξεχωριστή Μέρα» με τον Μάικλ Ντάγκλας και «8mm» με τον Νίκολας Κέιτζ.

Ακολούθησαν πολλές ταινίες, άλλες επιτυχημένες και άλλες όχι, σε συνεργασία με μεγάλα ονόματα του κινηματογράφου. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις εξής: «Flatliners», «Cousins», «The Client», «A Time to Kill», «Flawless», «Phone Booth», «The Number 23» και «Trespass».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Kristen Stewart θα ενσαρκώσει την πριγκίπισσα Νταϊάνα σε νέα ταινία12.09.2018

Περισσότερα από Τι Νέα;
VIMA_WEB3b