MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
04
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
  • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
    CHEF'S TIPS

    Γλυκό ψυγείου με Dulce de Leche από τον food blogger Gabriel Nikolaidis

    Ένα εύκολο και δροσερό γλυκάκι που θυμίζει καλοκαίρι, με μόνο 4 υλικά!

    Monopoli Team

    Υλικά
    • 1 πακέτο σαβαγιάρ
    • 1 δόση espresso
    • 400 γρ. τυρί κρέμα
    • 400 ml ζαχαρούχο γάλα

    Για την εκτέλεση
    • Σιγοβράζουμε το ζαχαρούχο γάλα για 3 ώρες με κλειστό το κουτί μέσα σε μία κατσαρόλα με νερό μέχρι να καραμελώσει και να γίνει Dulce de Leche.
    • Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
    • Χτυπάμε το Dulce de Leche με το τυρί κρέμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
    • Βάζουμε σε ένα πυρέξ μια στρώση από σαβαγιάρ.
    • Τρέχουμε τον espresso σε ένα μονό εσπρεσάκι.
    • Με ένα πινέλο βρέχουμε τα σαβαγιάρ με το ζεστό εσπρεσάκι.
    • Καλύπτουμε τα σαβαγιάρ με τη μισή ποσότητα κρέμας.
    • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα σαβαγιάρ, μουσκεύοντάς τα με το εσπρεσάκι χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.
    • Τελειώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα και μεταφέρουμε το πυρέξ στο ψυγείο.
    • Αφήνουμε να δέσει για τουλάχιστον 3 ώρες.
    • Προαιρετικά, διακοσμούμε με flakes σοκολάτας.

    Δείτε περισσότερες συνταγές του εδώ

    Περισσότερα από Συνταγές
    Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας
    προτάσεις και προσκλήσεις από το Monopoli.gr
    ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    Αλλαγή μεγέθους γραμμάτων
    Επιλογή contrast