MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η κυβέρνηση Τραμπ νομιμοποιεί το κυνήγι αρκούδων και λύκων στην Αλάσκα

Νομιμοποιείται πλέον το κυνήγι αρκούδων και λύκων στην Αλάσκα, το οποίο είχε απαγορευτεί από την κυβέρνηση Ομπάμα.

Monopoli Team

Μέθοδοι κυνηγιού, που είχαν καταδικαστεί ως «βάρβαροι» από περιβαλλοντικές οργανώσεις και οργανώσεις για την προστασία της άγριας ζωής και τελικά είχαν απαγορευτεί κατά τη διάρκεια της θητείας του Ομπάμα στην προεδρία, νομιμοποιούνται τώρα από την κυβέρνηση Τραμπ.

Συγκεκριμένα, χθες Τρίτη 9 Ιουνίου η κυβέρνηση Τραμπ ήρε τον νόμο σχετικά με την απαγόρευση στους κυνηγούς, στα καταφύγια άγριας ζωής στην Αλάσκα, να στήνουν παγίδες με δολώματα για αρκούδες, να σκοτώνουν τα μωρά τους ή να ασκούν άλλες βάρβαρες πρακτικές κυνηγιού.

Ο νέος κανονισμός της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικών Πάρκων, ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ την Πέμπτη 9 Ιουλίου, θα ελέγχεται από το κράτος και θα επιτρέπει πλέον τις σκληρές πρακτικές κυνηγιού, όπως είναι η τοποθέτηση παγίδων και δολωμάτων για τις καφέ και μαύρες αρκούδες, την χρήση τεχνητού φωτός για την θανάτωση αρκούδων και των μωρών τους μέσα στις φωλιές τους, το κυνήγι θηλυκών λύκων και άλλων άγριων ζώων με απευθείας πυροβολισμό από μηχανοκίνητα σκάφη.

Η κυβέρνηση Ομπάμα είχε απαγορεύσει όλα τα παραπάνω είδη κυνηγιού από τα Εθνικά Πάρκα.

«Θα έλεγα ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων πιστεύει ότι αυτή είναι μια αμφιλεγόμενη κίνηση και είναι σχεδόν όλοι αντίθετοι στο να καταργήσουμε την απαγόρευση», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Εθνικών Πάρκων, Peter Christian. 

«Η κυβέρνηση Τραμπ έφτασε σε ένα συγκλονιστικά χαμηλό επίπεδο μεταχείρισης της άγριας ζωής. Η δολοφονία μωρών αρκούδων και μωρών λύκων μέσα στις φωλιές τους είναι μια βάρβαρη και απάνθρωπη πρακτική. Οι προτεινόμενοι κανονισμοί παραμερίζουν τον πρωταρχικό στόχο των καταφυγίων άγριας ζωής που είναι η διατήρηση της άγριας ζωής και της πανίδας», ανέφερε σε γραπτή ανακοίνωσή του ο Jamie Rappaport Clark, ο πρόεδρος της ένωσης «Υπερασπιστές της Άγριας Ζωής» (Defenders of Wildlife).

Από την άλλη πλευρά, κρατικοί αξιωματούχοι στην Αλάσκα χαρακτήρισαν λανθασμένο το μέτρο που είχε επιβάλει ο Ομπάμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι πρωταγωνιστές του “Selma” κατηγορούν τα Όσκαρ για ρατσιστική συμπεριφορά12.09.2018

«Από την δική μας πλευρά, η Υπηρεσία Εθνικών Πάρκων παρενέβη στην επικράτειά μας», υποστηρίζει ο Eddie Grasser, ο διευθυντής του τμήματος διαχείρισης άγριας ζωής που υπάγεται στην Υπηρεσία Αλιείας και Θηραμάτων της Αλάσκας και προσθέτει ότι κάποιοι από τους τρόπους άσκησης του κυνηγιού που επιτρέπονται σήμερα, σε καταφύγια άγριας ζωής, αποτελούν μέρος της τοπικής κουλτούρας.

«Αυτές οι πρακτικές χρησιμοποιούνται μόνο από ένα μικρό αριθμό κυνηγών σε λίγες περιοχές», αναφέρει επίσης, ο Grasser.

Περισσότερα από Τι Νέα;
VIMA_WEB3b