MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΞΕΝΆΓΗΣΗ

ΥΠΠΟ: Παγκόσμια Ημέρα Αρχείων με μια… διαφορετική ξενάγηση

Η Διεύθυνση Διαχείρισης Εθνικού Αρχείου Μνημείων (ΔΔΕΑΜ) του ΥΠΠΟ συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Αρχείων, με έναν διαφορετικό τρόπο, λόγω της πανδημίας.

Monopoli Team

Η Διεύθυνση Διαχείρισης Εθνικού Αρχείου Μνημείων (ΔΔΕΑΜ) της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΓΔΑΠΚ) του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Αρχείων στις 9 Ιουνίου 2020, με έναν διαφορετικό τρόπο, λόγω της πανδημίας.

Οι επισκέπτες του Ιστορικού Αρχείου Αρχαιοτήτων και Αναστηλώσεων έχουν την ευκαιρία μέσα από δύο οπτικοακουστικά βίντεο να συμμετέχουν σε μία διαφορετική ξενάγηση.

Μέσα από την πρώτη βίντεο-ξενάγηση, με τίτλο “Χάρτινες Ιστορίες” θα ταξιδέψουμε στον περιπετειώδη βίο του Ιστορικού Αρχείου, θα ξεναγηθούμε στους χώρους του και θα έρθουμε σε επαφή με τα αρχειακά τεκμήρια που φυλάσσονται σε αυτό.

Παράλληλα, μέσω της δεύτερης εικονικής ξενάγησης μπορούμε να γνωρίσουμε τις πρακτικές συντήρησης και αποκατάστασης του παλαιού χαρτώου υλικού που εφαρμόζουν οι εξειδικευμένοι συντηρητές χάρτου στο εργαστήριο του Ιστορικού Αρχείου.

Τα βίντεο είναι διαθέσιμα μέσω του επίσημου καναλιού του ΥΠΠΟΑ στο YouTube.

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b