MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Εθνική Βιβλιοθήκη: Οnline εκδήλωση αφιερωμένη στον Αλμπέρ Καμύ

Με αφορμή τα 60 χρόνια από τον θάνατο του σπουδαίου Γάλλου φιλοσόφου και λογοτέχνη Αλμπέρ Καμύ, η Εθνική Βιβλιοθήκη τιμάει τη μνήμη του, με μια live διαδικτυακή εκδήλωση στην πλατφόρμα zoom.

Αλμπέρ Καμύ Εθνική Βιβλιοθήκη
Monopoli Team

Με τη συμβατική αφορμή των 60 χρόνων από τον παράλογο θάνατο του Αλμπέρ Καμύ, η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος διοργανώνει την διαδικτυακή εκδήλωση, με τίτλο «Τιμή στον Αλμπέρ Καμύ» (1913 – 1960)», την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020 στις 19:30, στην πλατφόρμα zoom.

Ένα αφιέρωμα στον μεγάλο συγγραφέα της ελευθερίας και της ανθρώπινης αλληλεγγύης. Πολέμιο των κάθε είδους ολοκληρωτισμών, ο οποίος αντιτάχθηκε γενικά σε όλους εκείνους που ειδωλοποιούσαν λογής λογής ιδέες, γιατί διέβλεπε πως θα στρέφονταν αργά ή γρήγορα εναντίον των ανθρώπων, τους οποίους, υποτίθεται, ότι θα υπηρετούσαν. Βρήκε με αυτόν τον τρόπο διέξοδο στον μηδενισμό του, πιστεύοντας δηλαδή ότι η μόνη αξία που βρίσκεται στο ύψος του ανθρώπου είναι η αλληλεγγύη.

Ο μηδενισμός του μετασχηματίστηκε έτσι σε έναν εξεγερμένο (και συχνά απελπισμένο) ανθρωπισμό. Όταν όλοι εκείνοι που τον πολέμησαν για την ασυμβίβαστη στάση του έχουν σήμερα απαξιωθεί και ξεχαστεί, ο Καμύ μένει ολοζώντανος.

Ομιλητές:

Γιάννης Πρελορέντζος, Καθηγητής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Μαρία Στεφανοπούλου, συγγραφέας

Συντονιστής:

Μάνος Δημητρακόπουλος, Αντιπρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος

*Η Εκδήλωση Λόγου θα μεταδοθεί στον ακόλουθο σύνδεσμο: us02web.zoom.us/j/82498041136

Περισσότερα από Σεμινάρια / Διαλέξεις
VIMA_WEB3b