MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΟΛΗ/ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Time for Plan B: Εκστρατεία για την αστική ποδηλασία, με δράσεις σε όλη την Ελλάδα

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Πόλεις για Ποδήλατο» διοργανώνει εκστρατεία ανάπτυξης της αστικής ποδηλασίας, με μια σειρά δράσεων σε ολόκληρη την Ελλάδα, από το καλοκαίρι του 2020.

Time for Plan B
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020, ο MKO «Πόλεις για Ποδήλατο», επίσημο μέλος της European Cyclists Federation, με μεγάλη χαρά ανακοινώνει την απαρχή μιας Εκστρατείας, με τίτλο «Time for Plan B », που αποσκοπεί στην ανάπτυξη της αστικής ποδηλασίας στην Ελλάδα, για την επίτευξη ενός βιώσιμου τρόπου ζωής.

Η πρόσφατη πανδημία έκανε την ανθρωπότητα να βιώσει πρωτόγνωρες συνθήκες. Ο απόηχός της αφήνει ήδη πολλές επιπτώσεις, στην κοινωνική συμπεριφορά, στις οικονομικές δυνατότητες του κόσμου, αλλά και στην αφύπνιση που πολλοί βιώνουν για τη ανάγκη διαφύλαξης του περιβάλλοντος, τώρα περισσότερο από ποτέ. Μια πολύ-επίπεδη αλλαγή στον τρόπο ζωής, μοιάζει όχι απλά σαν επιτακτική ανάγκη, αλλά σαν αυτονόητη εξέλιξη. Ήρθε η ώρα να φροντίζουμε περισσότερο για τον εαυτό μας, να μεριμνούμε πιο υπεύθυνα για τους γύρω μας και να συμβάλλουμε έμπρακτα σε ένα πιο βιώσιμο μοντέλο διαβίωσης.

Ήρθε η ώρα, να πάρουμε το ποδήλατο:

Το ποδήλατο είναι το «PLAN B» στην σύγχρονη καθημερινότητα, για να πετύχουμε ένα βιώσιμο τρόπο ζωής. Χρησιμοποιώντας το ως μέσο μετακίνησης, κρατάμε τις αναγκαίες αποστάσεις ασφαλείας για εμάς και τους γύρω μας, εξοικονομούμε χρήματα χωρίς κατανάλωση καυσίμων, βελτιώνουμε τη φυσική μας κατάσταση και φροντίζουμε για το περιβάλλον μειώνοντας τις εκπομπές ρύπων. Κι όλα αυτά, τα επιτυγχάνουμε κάνοντας κάτι τόσο απλό και τόσο γνώριμο, ασφαλές και διασκεδαστικό. Τα επιτυγχάνουμε, παίρνοντας απλά το ποδήλατο.

Η Εκστρατεία Time for Plan B περιλαμβάνει μια σειρά επιμέρους δράσεων που απευθύνονται σε διαφορετικές μερίδες κοινού:
  • Πολίτες
  • Επιχειρήσεις
  • Εκπαιδευτικά ιδρύματα, MKO, Ιδρύματα, καθώς και
  • Δήμους και Περιφέρειες

Στόχοι της Εκστρατείας Time for Plan B είναι:
  • Η ενημέρωση των πολιτών για τα οφέλη της αστικής ποδηλασίας και η δημιουργία πολλαπλών κινήτρων για τη χρήση του ποδηλάτου ως μέσο μετακίνησης.
  • Η έμπρακτη συμμετοχή των επιχειρήσεων για τη δημιουργία υποδομών που ενισχύουν τη χρήση του ποδηλάτου ως μέσο μετακίνησης των υπαλλήλων τους, μέσω της ευρωπαϊκής πιστοποίησης Cycle Friendly Employer (CFE).
  • Η άρτια εκπαίδευση της νέας γενιάς για τη σωστή χρήση του ποδηλάτου, όχι μόνο ως μέσο άθλησης και ψυχαγωγίας αλλά και ως μελλοντικό μέσο μετακίνησης.
  • Η συνεργασία με Δήμους και Περιφέρειες για την δημιουργία προγραμμάτων που ενισχύουν την αστική ποδηλασία.

Η Εκστρατεία Time for Plan B ξεκινά το καλοκαίρι του 2020, με ένα διετή ορίζοντα δράσεων που θα υλοποιηθούν, τόσο στα μεγάλα αστικά κέντρα όσο και σε μικρότερες πόλεις της περιφέρειας. Το αναλυτικό πρόγραμμα των κύριων δράσεων του Time for Plan B αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στον Ιούλιο 2020, το οποίο θα εμπλουτίζεται συνεχώς με νέες συμπληρωματικές δράσεις σε όλη την Ελλάδα.

«Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε το ποδήλατο μέσο αστικής μετακίνησης. Είναι η φυσική εξέλιξη για ένα πιο βιώσιμο τρόπο ζωής.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα αυτοκίνητα φεύγουν, τα ποδήλατα μένουν12.09.2018

Λίγα λόγια για τον ΜΚΟ «Πόλεις για Ποδήλατο»

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Πόλεις για Ποδήλατο» ιδρύθηκε το 2013 με στόχο την προώθηση του ποδηλάτου στην Ελλάδα και τη δημιουργία μιας πλατφόρμας ανταλλαγής γνώσεων και εμπειριών σχετικά με το ποδήλατο, ανάμεσα στις ελληνικές και τις Ευρωπαϊκές πόλεις. Στόχος του είναι η προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας στην Ελλάδα, η βελτίωση της ποιότητας ζωής και του περιβάλλοντος, η ανάπτυξη της οικονομίας και η γενικότερη ενδυνάμωση της αισθητικής των ελληνικών πόλεων με όχημα το ποδήλατο.

Ως επίσημο  μέλος της European Cyclists’ Federation, διαθέτει τα κατάλληλα μέσα για να επιτύχει τους στόχους του, ανάμεσά τους υψηλή τεχνογνωσία, εξειδικευμένους συνεργάτες και διεθνείς συνεργασίες. Αποτελεί αντιπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Πιστοποίησης Cycle Friendly Employer και είναι ο Εθνικός Συντονιστής του EUROVELO για την Ελλάδα.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Time for Plan B – Time for Bicycle
#timeforplanB
Περισσότερες πληροφορίες: citiesforcycling.gr και στα social media: Instagram, Facebook.

 

 

 

 

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Στην Πόλη
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Από τον χαρισματικό Nick Cave έως την ιδιότυπη μετα-ψηφιακή περφόρμανς της Φράουκε Άουλμπερτ – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Γεύση
ΣΤΑΚΑΜΑΝ: Το νέο limited edition burger των Μπαρ Μπεε Κιου είναι αφιερωμένο στην Κρήτη
Cine News
Όταν οι ιστορίες βρίσκουν φωνή: Προβολή ταινίας & συζήτηση με τους συμμετέχοντες του προγράμματος Voices in Motion
Σεμινάρια / Διαλέξεις
Το 4ο Ερευνητικό Εργαστήριο «Λίνος Πολίτης» στο Παλαιογραφικό Αρχείο του ΜΙΕΤ
Εκδηλώσεις
Από το τρυφερό «Θέλω να σου κρατάω το χέρι» έως το δυναμικό hip-hop του Εισβολέα – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Από τον Jean-Michel Jarre μέχρι τη Lykke Li - και άλλοι 3 λόγοι να βγεις απόψε στην Αθήνα
Εκδηλώσεις
Free City: 10+ δωρεάν εκδηλώσεις για διασκέδαση αυτή την εβδομάδα
Εκδηλώσεις
Αναβάλλεται το Φεστιβάλ Ολυμπίων στο Ζάππειο
Εκδηλώσεις
Aπό τη «Μήδεια» του Κερουμπίνι έως τους Kneecap: 10 λόγοι να βγεις από το σπίτι αυτό το Σ/Κ
Εκδηλώσεις
Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 10 δωρεάν εκδηλώσεις για τις 20-21 Ιουνίου
Εταιρικές Δράσεις
Release Athens 2026: Η Protergia δίνει ξανά ενέργεια στο μεγάλο φεστιβάλ του καλοκαιριού
Εκδηλώσεις
Το SNF Nostos επιστρέφει μεγαλύτερο από ποτέ: Τι φέρνει η φετινή, επετειακή διοργάνωση