MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΕΑΤΡΟ

Berliner Ensemble: Αγνώριστη η θεατρική στέγη του εμβληματικού θιάσου, λόγω covid-19

Με ριζικές αλλαγές στη διαμόρφωση της θεατρικής του στέγης, εξαιτίας του covid-19, ετοιμάζεται να υποδεχθεί το κοινό από τη νέα σεζόν, ο εμβληματικός θίασος Berliner Ensemble.

Berliner Ensemble
Η πλατεία του θεάτρου πριν και μετά τις αλλαγές στη διάταξη των θέσεων
Monopoli Team

Ένας από τους σημαντικότερους θεατρικούς οργανισμούς στη Γερμανία, ο Berliner Ensemble, κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες του ιστορικού του χώρου, με την καινούρια διάταξη θέσεων που υπαγορεύει η νέα πραγματικότητα του covid-19, καθώς ετοιμάζεται να ανοίξει ξανά τις πόρτες του στο κοινό για την καινούρια σεζόν.

Μια νέα εποχή για το θέατρο

Το θεατρικό σπίτι του εμβληματικού θιάσου, τον οποίο ίδρυσε ο Μπέρτολτ Μπρέχτ μαζί με τη σύζυγό του Χελένε Βάιγκελ το 1949 στο Ανατολικό Βερολίνο, μοιάζει αρκετά διαφορετικό σήμερα. Με γνώμονα την επιβεβλημένη ανάγκη για κοινωνική αποστασιοποίηση, η πλατεία έχει αναδιαμορφωθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε από τα επτακόσια, αρχικά, καθίσματα, μόνο τα διακόσια πλέον να είναι διαθέσιμα για το κοινό. Γεγονός που σύμφωνα με τον θίασο, δεν θα επηρεάσει καθόλου την τιμή του εισιτηρίου.

Αυτό είναι μόνο ένα από τα μέτρα που πήρε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Berliner Ensemble, Oliver Reese και ο θίασος. Μεταξύ άλλων, ο αριθμός των ατόμων που μπορεί να συμμετέχει στις πρόβες έχει μειωθεί αισθητά, ενώ οι make-up artists εργάζονται κάτω από αυστηρούς κανόνες υγιεινής, με υποχρεωτική χρήση μάσκας και γαντιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑGlobe Theatre: Το θρυλικό θέατρο στο Λονδίνο κινδυνεύει να κλείσει οριστικά12.09.2018

Στις 2 Ιουνίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι πρόβες για την παράσταση του έργου του Ferdinand von Schirach, «Gott». Όπως πολλές άλλες παραστάσεις, η συγκεκριμένη είχε προγραμματιστεί να κάνει πρεμιέρα την άνοιξη, αλλά αναβλήθηκε εξαιτίας της πανδημίας.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b