MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
18
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΙΚΉ

Μαρία Φαραντούρη στο Μέγαρο Μουσικής: Δείτε τη συναυλία online

Δείτε την μαγνητοσκοπημένη συναυλία της Μαρίας Φαραντούρη, «Ημερολόγιο για περαστικούς στα τέλη του αιώνα», στη ψηφιακή σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Megaron Online.

Monopoli Team

Η αυλαία του Μegaron Online ανοίγει και πάλι την Κυριακή 24 Μαΐου στις 21:00 για να φιλοξενήσει στην ψηφιακή σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών τη Μαρία Φαραντούρη στη σκηνική καντάτα «Ημερολόγιο για περαστικούς στα τέλη του αιώνα» για άλτο, κόντρα τενόρο, αφηγήτρια, σεξτέτο τζαζ-ροκ και συμφωνικό σύνολο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜέγαρο: «Τουραντότ», «Αΐντα» και άλλες παραγωγές στον νέο κύκλο online προβολών12.09.2018

Ημερολόγιο για περαστικούς στα τέλη του αιώνα

Το έργο γράφτηκε ειδικά για τη μεγάλη ερμηνεύτρια από τον καταξιωμένο συνθέτη Περικλή Κούκο (παραγγελία ΟΜΜΑ) και παρουσιάστηκε σε πρώτη εκτέλεση τον Νοέμβριο του 1996. Η σύνθεση βασίζεται σε λιμπρέτο του σημαντικού σκηνοθέτη και λογοτέχνη Χριστόφορου Χριστοφή, ο οποίος είχε αναλάβει επίσης τη σκηνοθετική επιμέλεια της μουσικής παράστασης. Το λιμπρέτο είναι εμπνευσμένο από το βιβλίο του «Ημερολόγιο για περαστικούς στα τέλη του αιώνα» που κυκλοφόρησε το 1993, με κείμενα περιπλάνησης, νοσταλγίας και στοχασμού. Καλύπτει μια χρονική περίοδο από το 1974 ως το 1992 και διατηρεί όλη την ποιητική διάθεση που υπήρχε στο βιβλίο.

Η μουσική γλώσσα που χρησιμοποίησε ο Περικλής Κούκος συγκεράζει τη λόγια παράδοση του 20ού αιώνα με στοιχεία της τζαζ και της ροκ. Όπως λέει η Μαρία Φαραντούρη: «Είναι ευτυχία για έναν καλλιτέχνη-ερμηνευτή να συναντιέται με την έμπνευση της δημιουργίας, και μάλιστα σε μια  εποχή που λείπουν οι μεγάλες ανατάσεις στην τέχνη, και ειδικότερα στο τραγούδι».

Το ερμηνευτικό πλαίσιο της καντάτας συμπληρώνουν μια αφηγήτρια (Φιλαρέτη Κομνηνού) και ένας κόντρα τενόρος (Άγγελος Φωτιάδης) που δημιουργούν παράλληλη δράση επί σκηνής. Λαμβάνει επίσης μέρος το Φωνητικό Κουαρτέτο της Χορωδίας Fons Musicalis. Τους πλαισιώνουν η ορχήστρα δωματίου «Οι Σολίστ της Πάτρας» και το τζαζ-ροκ σεξτέτο του Γιώργου Φακανά (ηλεκτρικό μπάσο), στο οποίο συμμετέχουν ο Θανάσης Αποστολόπουλος (πιάνο), ο Αχιλλέας Γουάστωρ (πλήκτρα), ο Νίκος Καπηλίδης (ντραμς), ο Αντώνης Λαδόπουλος (σαξόφωνο) και ο Απόστολος Τουρκογιώργης (ηλεκτρική κιθάρα). Τα μουσικά σύνολα και τους σολίστ διευθύνει ο διακεκριμένος μαέστρος Νίκος Τσούχλος. Η μαγνητοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στις 18 Νοεμβρίου 1996.

Δείτε τη Μαρία Φαραντούρη στο «Ημερολόγιο για περαστικούς στα τέλη του αιώνα», το πρόγραμμα, καθώς και τους συντελεστές της συναυλίας εδώ.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Το Μέγαρο στη Βόρεια Εύβοια και τον Αύγουστο – Με Χαΐνηδες και αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο
Έξοδος
Οι Horse Meat Disco στο Ace Hotel για το πιο καλοκαιρινό Odyssey pool party
Εκδηλώσεις
Κοινωνώ – The Tinos Gathering: Το διεθνές πρόγραμμα φιλοξενίας κορυφώνεται με ένα δεκαπενθήμερο φεστιβάλ
Μουσικά Νέα
Για τους Στρατάκηδες, η κρητική μουσική κοιτάζει απευθείας στην ψυχή
Μουσικά Νέα
Η Ορχήστρα Johann Strauss Wiener στο Ηρώδειο για τα 200 χρόνια Γιόχαν Στράους
Μουσικά Νέα
5η Ακρόαση της Μικρής Άρκτου: Μια συναυλία-γιορτή για το ελληνικό τραγούδι στην Τεχνόπολη
Μουσικά Νέα
“The Life of a Showgirl”: H Taylor Swift ανακοίνωσε το 12ο στούντιο άλμπουμ της
ΕΙΔΑΜΕ / Συναυλίες
«Τα παιδιά στην κερκίδα είναι η μόνη σου ελπίδα»
Μουσικά Νέα
Οι Septicflesh συναντούν την ΚΟΑ στο Ηρώδειο – Επιπλέον ημερομηνία
Μουσικά Νέα
Sani Festival: Η ιέρεια της παγκόσμιας σκηνής Grace Jones μάγεψε το κοινό στον Λόφο της Σάνης
Μουσικά Νέα
Ο Σταύρος Ξαρχάκος στο Ηρώδειο: Sold out και νέα ημερομηνία για το «Ταξίδι στο Φως»
Cine News
Κοινωνική Σαπίλα: Το Guitarte Ensemble ντύνει μουσικά τη βωβή ταινία του Στέλιου Τατασόπουλου