MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Μειώνεται η τιμή των εισιτηρίων στους κινηματογράφους

Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών, περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη μείωση του ΦΠΑ στα εισιτήρια των κινηματογράφων για την περίοδο 1 Ιουνίου- 31 Οκτωβρίου 2020.

Monopoli Team

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, παρουσίασε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, τα μέτρα της κυβέρνησης για την στήριξη της ελληνικής οικονομίας.

Μείωση ΦΠΑ στα εισιτήρια του σινεμά

Ανάμεσα σε αυτά τα μέτρα, αναφέρθηκε πως ο ΦΠΑ στα εισιτήρια των κινηματογράφων πρόκειται να «πέσει» από το 24% στο 13%. Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ, για την περίοδο από την 1η Ιουνίου, όπου ανοίγουν επίσημα τα θερινά σινεμά, έως και τις 31 Οκτωβρίου 2020.

Έτσι, η μείωση στα εισιτήρια του θερινού σινεμά, θα είναι περίπου 0,50 ευρώ. Αν δηλαδή ένα εισιτήριο στο σινεμά, που πριν την πανδημία του κορονοϊού κόστιζε 7 ευρώ, τώρα θα κοστίζει 6,5 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘερινά σινεμά: Ανοίγουν τις πόρτες τους τον Ιούνιο, αλλά…με απόσταση!12.09.2018

Μείωση ΦΠΑ στα εισιτήρια ΜΜΜ και στον καφέ

Πηγή: INTIME NEWS

Παράλληλα, ανακοινώθηκε πως αντίστοιχη μείωση φόρου (από 24% στο 13%), θα πραγματοποιηθεί και στα εισιτήρια στα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς και στον καφέ και τα μη αλκοολούχα ποτά (αναψυκτικά, ροφήματα). Αν δηλαδή ένας καφές κοστίζει 1,30 ευρώ, τότε η νέα τιμή θα είναι 1,20 ευρώ, ενώ αν ένα εισιτήριο αστικών συγκοινωνιών κοστίζει 1,40 ευρώ, τώρα η τιμή του θα πρέπει να πέσει στα 1,28 ευρώ.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b