MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΑΙΔΊ

Διεθνής Ημέρα Μουσείων: Ξεναγήσεις και ψηφιακές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια, στα μουσεία της χώρας!

Δραστηριότητες, εργαστήρια, ψηφιακά παιχνίδια: Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων είναι η τέλεια αφορμή για να επισκεφτείτε οικογενειακά τα παιδικά (και όχι μόνο) μουσεία της χώρας, έστω και εικονικά.

Monopoli Team

Μπορεί τη φετινή Διεθνή Ημέρα Μουσείων, τα μουσεία σε όλο τον κόσμο να παραμένουν κλειστά, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει τρόπος να επισκεφτούμε τα αγαπημένα μας μουσεία. Χάρη στην τεχνολογία, είναι πλέον δυνατό να περιηγηθούμε εικονικά σε σχεδόν κάθε πολιτιστικό χώρο.

Με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Μουσείων, λοιπόν, ανοίξτε τον υπολογιστή, το λάπτοπ ή το τάμπλετ σας, και “επισκεφθείτε” το μουσείο της αρεσκείας σας, οικογενειακά! Εμείς έχουμε συγκεντρώσει μερικά μουσεία που είναι κατάλληλα για τα παιδιά, αλλά διασκεδαστικά και για τους γονείς! Ανακαλύψτε τις δραστηριότητες για όλη την οικογένεια που προσφέρουν τα παρακάτω μουσεία:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠαιδικό Μουσείο της Αθήνας: Η «Σοφίτα» γίνεται ψηφιακή, με εκθέματα από το σπίτι μας!12.09.2018

Γνωρίστε την ψηφιακή “Σοφίτα” του Παιδικού Μουσείου της Αθήνας

Τη Δευτέρα 4 Μαϊου, το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο κάλεσε όλους τους μικρούς του φίλους να δημιουργήσουν μια ψηφιακή μορφή του εκθέματος «Σοφίτα» του Παιδικού Μουσείου της Αθήνας με συλλογές από κάθε γωνιά του κόσμου. Οι φίλοι του μουσείου ανταποκρίθηκαν και η ψηφιακή «Σοφίτα» με τις συλλογές της θα είναι έτοιμη να ανοίξει τις … πόρτες της, τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων στις 18 Μαΐου! Στο έκθεμα αυτό ενθαρρύνεται ο διάλογος μεταξύ των γενεών. Μικροί και μεγάλοι χρησιμοποιούν αντικείμενα από τις συλλογές του Μουσείου και συλλέγουν στοιχεία για την καθημερινή ζωή στα μέσα του 20ου αιώνα.
Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του ΕΠΜ για περισσότερα.

Δραστηριότητες και παιχνίδια από το Παιδικό Μουσείο Exploration

Το Παιδικό Μουσείο Exploration ανοίγει τις “πόρτες” του σε όλα τα παιδιά και τις οικογένειές τους, εντός και εκτός Κρήτης! Σας προσκαλεί να δημιουργήσετε από κοινού τις δικές σας βιωματικές εμπειρίες, ακόμα και διαδικτυακά: “Ελάτε να εξερευνήσουμε το σπίτι μας, να ανακαλύψουμε την Κρήτη και να φτιάξουμε όλοι μαζί το δικό μας ψηφιακό παιδικό μουσείο! Το Παιδικό Μουσείο Exploration είναι το μουσείο των παιδιών!”
Περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα του Μουσείου και ανακαλύψτε τις ψηφιακές τους δράσεις:

#Εξερεύνηση στο σπίτι!

Μέσα από μία ποικιλία δραστηριοτήτων, το Exploration προσκαλεί γονείς και παιδιά να παίξουν οικογενειακώς. Με αφορμή το ίδιο μας το σπίτι, εξερευνούμε και ανακαλύπτουμε τα μουσεία και τον πολιτισμό, τις τέχνες και τις φυσικές επιστήμες, το περιβάλλον και τους ανθρώπους γύρω μας.

Αν είστε έτοιμοι για οικογενειακό παιχνίδι, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Μουσείου: #ΕξερευνώΣτοΣπίτι

#Παίζοντας με τις συλλογές!

Το παιχνίδι των #1440 λεπτών έχει ήδη ξεκινήσει!

Φωτογραφίες, κουίζ και γρίφοι σε προσκαλούν να ανακαλύψεις μερικά από τα αντικείμενα του Μουσείου. Τι κάνεις, αφού βρεις την απάντηση; Φωτογραφίζεις παρόμοια αντικείμενα που έχεις στο σπίτι και τα στέλνεις στο Μουσείο με mail ή με μήνυμα στα κοινωνικά μας δίκτυα. Έλα να δημιουργήσουμε όλοι μαζί το δικό μας ψηφιακό παιδικό μουσείο! #ΤοΜουσείοΣου

Οι δράσεις θα βρίσκονται online στην επίσημη ιστοσελίδα του Παιδικού Μουσείου Exploration έως και τις 30 Μαΐου.

Παιχνίδι θησαυρού από το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, διαμόρφωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του ένα εκπαιδευτικό υλικό – παιχνίδι. Το υλικό απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7 έως 12 ετών και στις οικογένειες τους και έχει τίτλο “Dreams without Gender – Γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο”. Το εκπαιδευτικό υλικό αποτελεί ουσιαστικά ένα παιχνίδι ανακάλυψης – παιχνίδι θησαυρού, μέσα από το οποίο παρουσιάζονται στα παιδιά πληροφορίες για την ζωή και το έργο ορισμένων σπουδαίων γυναικών που από λαμπρές προσωπικότητες του χθες έγιναν λαμπρά παραδείγματα του σήμερα.

Online εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά από το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (MOMus)

Οι χώροι των Διευθύνσεων του MOMus στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα παραμένουν και αυτοί κλειστοί, και όσο ετοιμάζονται να υποδεχτούν τους φίλους τους ξανά στα μέσα Ιουνίου, παράλληλα είναι ανοιχτοί με άλλον τρόπο, εξ αποστάσεως. Έφτιαξαν λοιπόν ένα πρόγραμμα που προωθεί την συμμετοχή όλων, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, εμπειρίας και χώρου κατοικίας, προς το παρόν διαδικτυακά.

Οι online εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά και γονείς περιλαμβάνουν:

  • «Γκεόργκι Λιτιτσέφσκι (Georgy Litichevsky) – Υποθετικοί χοροί. Ένα τετράδιο αυτόνομης εκπαιδευτικής δράσης για γονείς και παιδιά» (Κατεβάστε το υλικό εδώ).
  • «Αυτόνομη εκπαιδευτική δράση για γονείς και παιδιά. Η συλλογή Κωστάκη και η Ρωσική Πρωτοπορία» (Κατεβάστε το υλικό εδώ).
  • «Μνήμες. Ματιές στο χρόνο. Τετράδιο αυτόνομης περιήγησης για εφήβους στη φωτογραφική συλλογή του MOMus-Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης» (Κατεβάστε το υλικό από εδώ).
  • “FAMILY & CO [operation]” σχετικά με πρόγραμμα φωτογραφίας με θέμα την έννοια της οικογένειας (Κατεβάστε το υλικό από εδώ).
  • «Stephen Antonakos. Τετράδιο δράσης για γονείς και παιδιά» (Κατεβάστε το υλικό από εδώ)
  • Φιλμ για την Άλεξ Μυλωνά και το MOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνά (Δείτε το φιλμ εδώ)

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης μάς καλεί να δημιουργήσουμε!

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης συμμετέχοντας στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2020, προσκαλεί μέσα από το site του, τους μικρούς και μεγάλους φίλους του να γιορτάσουν μέσω της Τέχνης και να δημιουργήσουν τα δικά τους μοναδικά έργα.

Τα παιδιά των εικαστικών εργαστηρίων του ΜΕΠΤ έχουν κάνει τα δικά τους έργα με πολλά διαφορετικά υλικά και τεχνικές. Μπορείτε κι εσείς με τη σειρά σας να κάνετε τη δική σας  ζωγραφιά ή κατασκευή με πολύ απλά υλικά που έχετε στο σπίτι, δημιουργώντας  παιδιά από διαφορετικούς πολιτισμούς και τόπους, με διαφορετική εξωτερική εμφάνιση, ρούχα και μαλλιά.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Εικαστικά και μουσικά εργαστήρια, αλλά και ένα ψηφιακό παιχνίδι στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών

Το site του Μουσείου θα φιλοξενήσει συναρπαστικά εικαστικά και μουσικά εργαστήρια, αλλά και ένα μοναδικό ψηφιακό παιχνίδι. Όλα τα προγράμματα χρησιμοποιούν τη δύναμη της τεχνολογίας, εμπνέονται από τις Συλλογές του μουσείου και απευθύνονται σε όλους, ενώ μεταδίδουν το μήνυμα «Μένουμε Ασφαλείς-Μένουμε Συνδεδεμένοι-Μένουμε Δημιουργικοί».

Για όλα τα ψηφιακά προγράμματα του μουσείου, κάντε κράτηση ηλεκτρονικά στο www.otegroupmuseum.gr/portal/icom για να παρακολουθήσετε τα δωρεάν live εικαστικά και μουσικά εργαστήρια και κατεβάστε την εφαρμογή για να «παίξετε» το ψηφιακό παιχνίδι. Τα προγράμματα θα εμφανίζονται και στη νέα ενότητα #StayConnected του site, με περιεχόμενο που συνεχώς ανανεώνεται. Πιο συγκεκριμένα, η  ενότητα αυτή προβάλλει τις digital εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις του Μουσείου εμπνευσμένες από την ιστορία των τηλεπικοινωνιών, ψηφιακές περιηγήσεις σε επιλεγμένα σημεία επαυξημένης (ΑR)  και εικονικής πραγματικότητας (VR)  της μόνιμης έκθεσης και άγνωστες ιστορίες τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ!

Online έκθεση παιδικού διαγωνισμού «ΕΙΜΑΙ…Πώς βλέπω τον εαυτό μου»

Η έκθεση του παιδικού διαγωνισμού ζωγραφικής «ΕΙΜΑΙ…Πώς βλέπω τον εαυτό μου» αλλάζει και έρχεται για πρώτη φορά στην οθόνη σας! Ανακαλύψτε τον μοναδικό κόσμο των παιδιών μέσα από 26.500 ζωγραφιές και συμμετοχές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η έμπνευση του φετινού διαγωνισμού ήταν ένας χάλκινος καθρέφτης από την Κύπρο που χρονολογείται από το 1200 έως το 1050 π.Χ. και βρίσκεται στη μόνιμη συλλογή του Μουσείου με τίτλο «Κύπρος – Αρχαία Τέχνης και Πολιτισμός». Παιδιά από 4 έως 15 χρονών, εμπνεύστηκαν από τον καθρέφτη και είχαν την ευκαιρία να δουν τον εαυτό τους δημιουργικά, να αποτυπώσουν τις σκέψεις τους και να φανταστούν τον κόσμο τους μέσα ή έξω από αυτόν. Μπορείτε ακόμα να πάρετε μέρος σε πρωτότυπες δράσεις, με αφορμή τον καθρέφτη, που σχεδίασαν οι καλλιτέχνες της κριτικής επιτροπής.

H Online έκθεση βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Μουσείου.

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b