MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Room Service», «Ο Βυσσινόκηπος» και άλλες παραγωγές στο ψηφιακό κανάλι της Στέγης

Το ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση εμπλουτίζει το πρόγραμμά του, για 6η συνεχόμενη εβδομάδα, με youtube πρεμιέρες παραστάσεων, ταινιών, διαλέξεις, podcast και πολλές ακόμη πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Ίδρυμα Ωνάση
«Room Service» των John Murray/Allen Boretz, σε σκηνοθεσία Έκτορα Λυγίζου | Φωτογραφία: Stavros Petropoulos
Monopoli Team

Κινηματογράφος

«Yellow Fiebber» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη

Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη | «Yellow Fiebber»

Live premiere: Τετάρτη 13 Μαΐου στις 21:00
Διαθέσιμο έως 7 Ιουλίου 2020

Η μικρού μήκους ταινία της υποτρόφου του Ιδρύματος Ωνάση Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη αφηγείται «την ιστορία του χαμού μιας πόλης», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ίδια. Αγάπη και όνειρα, μυστήριο και σουρεαλισμός πλάθουν νέες πραγματικότητες στο κινηματογραφικό σύμπαν της δημιουργού. Μελλοντολογικό θρίλερ, όνειρο και εφιάλτης, γέννηση και θάνατος, δεμένα αριστοτεχνικά σε μια ταινία που συμμετείχε στο διαγωνιστικό τμήμα μικρού μήκους του Φεστιβάλ του Λοκάρνο και ήταν υποψήφια για τη Χρυσή Λεοπάρδαλη.

Η Αθήνα καλύπτεται από μια περίεργη κίτρινη σκόνη. Στην αρχή όλοι πίστεψαν ότι ήταν θειάφι, αλλά λίγες ώρες μετά ανέτειλε ο Κίτρινος Πυρετός. Κανείς δεν περίμενε τι θα συνέβαινε. Κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει ότι η πόλη θα μετατρεπόταν σε δάσος από φοίνικες.

Το «Yellow Fieber» έχει συμμετάσχει, μεταξύ άλλων, στα διεθνή φεστιβάλ: Locarno International Film Festival 2015, AFI Fest 2015, Festival du nouveau cinéma de Montréal, Curtas Vila do Conde – International Film Festival, Busan International Short Film Festival. Η ταινία παραχωρήθηκε στο ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση.

*Με αγγλικούς και ελληνικούς υπότιτλους
Διάρκεια: 17’06’’

Συντελεστές:

Σενάριο & Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη
Παραγωγή: Άρτεμις Παττακού, Γιώργος Ζώης\
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιώργος Καρβέλας / 2nd DOP Γιάννης Κανάκης
Sound Design: Δάφνη Φαραζή
Μουσική: Novi_sad
Μοντάζ: Λεωνίδας Παπαφωτίου, Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη, Άρτεμις Παττακού

Παίζουν: Mamadou Diallo, Ευτυχία Στεφανίδου

Μουσική
Ίδρυμα Ωνάση

«Eror» (The pianist) της Georgia Spiropoulos | Φωτογραφία: Yannis Soulis

Georgia Spiropoulos | «Eror» (The pianist)

Tο «eror» είναι εμπνευσμένο από το «λάθως», έτσι όπως το βλέπαμε γραμμένο στους τοίχους της Αθήνας. Σε μια άδεια από κατοίκους πόλη, ο μοναδικός επιζών είναι ένας πιανίστας, που επαναλαμβάνει επίμονα αυτή τη χαρακτηριστική λέξη. Παρότι το «λάθως» βρίσκεται μόνο στους τοίχους της Αθήνας, το έργο αφορά οποιαδήποτε πόλη και τα διάφορα «λάθη» του σύγχρονου πολιτισμού: λανθασμένη σύλληψη και ατυχήματα συστημάτων πληροφορικής, τρόμος και καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, παραγωγή και συσσώρευση απορριμμάτων, όπως προϊόντων, εικόνων, πληροφοριών…

Το έργο της Γεωργίας Σπυροπούλου εκφράζει την πολιτική, γεωγραφική και κοινωνική αστάθεια μέσα από την ψηφιακή αστάθεια, εισάγοντας το τυχαίο και το αλγοριθμικό σφάλμα στο μουσικό υλικό και τον ήχο. Οι χειρονομίες του πιανίστα, οι αναφορές σε άλλες μουσικές και οι καταγραφές ήχων της πόλης είναι επεξεργασμένες μέσα από ένα σύνθετο σύστημα μουσικής τεχνολογίας. Μια ηχογεωγραφία του λάθους μιας άδειας από κατοίκους πόλης, που παρουσιάστηκε στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση 2019, σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση, σε ανάθεση και παραγωγή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση και συμπαραγωγή με το IRCAM – Centre Pompidou της Γαλλίας.

*Διάρκεια: 57’04’’

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b