MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
VIDEO

Ο Σωτήρης Τσιόδρας έγινε animation και ενημερώνει τα παιδιά για τον κορονοϊό

Ο καθηγητής παθολογίας – λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Σωτήρης Τσιόδρας είναι ο κεντρικός ήρωας του animation με τίτλο «Ο Μικρός Covid 19».

Monopoli Team

«Ο Μικρός Covid 19»

Δύο γυναίκες αστυνομικοί, ένας cinematographer και δύο ηθοποιοί συνθέτουν την πενταμελή ομάδα που δημιούργησε ένα animation σχετικά με τον κορονοϊό, με πρωταγωνιστή τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Όλα αυτή την περίοδο συνέβησαν τόσα πράγματα τόσο ξαφνικά, που άλλαξαν τη ζωή και την καθημερινότητά μας από τη μια μέρα στην άλλη. Αυτά ήταν πολλές φορές ακατανόητα και δύσκολο να διαχειριστούν ακόμα και για έναν ενήλικα. Πόσο μάλλον για τα παιδιά. Αυτό ήταν λοιπόν που οδήγησε την αστυνομικό και συγγραφέα παιδικών βιβλίων, Φωτεινή Κωνσταντοπούλου, να εμπνευστεί τη δημιουργία ενός animation βίντεο, με σκοπό την ενημέρωση των παιδιών – και όχι μόνο – για τον κορονοϊό.

Τότε η κ. Φωτεινή Κωνσταντοπούλου απευθύνθηκε στην αστυνομικό – γραφίστρια Μαριλένα Γκιρλέμη, στον cinematographer Γιώργο Μυλωνά και στους ηθοποιούς Βούλα Κώστα και Πάνο Κλάδη, ώστε μαζί, ως ομάδα, να δημιουργήσουν ένα απολαυστικό – αλλά και ταυτόχρονα διδακτικό – animation, με σκοπό να μεταδώσουν τη σπουδαιότητα του μηνύματος της ελπίδας, της αισιοδοξίας, της αλληλεγγύης και της ομαδικής εργασίας, στους μικρούς ήρωες αυτής της συλλογικής περιπέτειας, τα παιδιά!

«Ο Μικρός Covid 19», μέσα σε λίγα μόνο λεπτά, βοηθάει τα παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας να κατανοήσουν την όλη κατάσταση, τι ακριβώς βιώνουμε, γιατί το βιώνουμε, γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε όλα όσα θέλουμε όπως πριν, γιατί φοβόμαστε και αν υπάρχει τελικά ελπίδα να γυρίσουμε στις παλιές όμορφες μέρες!

Το έμμετρο κείμενο στο βίντεο επιμελήθηκε η παιδαγωγός κ. Τότα Αρβανίτη – Παπαδοπούλου. Το animation «Ο Μικρός Covid 19» είναι αφιερωμένο σε γυναίκες και παιδιά, θύματα βίας.

Δείτε το animation:

Περισσότερα από Παιδί
VIMA_WEB3b