MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΑΙΔΙ

H Γιαγιόι Κουσάμα δίνει έμπνευση στα παιδιά!

Ενθαρρύνουμε τα παιδιά να φτιάξουν έργα τέχνης για το σπίτι με την εικαστική οπτική της μοναδικής Γιαγιόι Κουσάμα.

Monopoli Team

«H γη μας είναι μόνο ένα πουά ανάμεσα σε ένα εκατομμύριο αστέρια στο σύμπαν. To πουά είναι ένας δρόμος προς το άπειρο.»

Yayoi Kusama

Το blog “Παιδιά μένουμε σπίτι” μας δίνει μια πολύ ωραία και δημιουργική ιδέα ν’ απασχολήσουμε τα παιδιά και ταυτόχρονα να τους συστήσουμε το μαγικό κόσμο των πουά της Γιαγιόι Κουσάμα!

Ποια είναι η Γαγιόι Κουσάμα;

Είναι μια Γιαπωνέζα εικαστικός, 87 ετών, η οποία δημιουργεί έργα που ακροβατούν ανάμεσα στον σουρεαλισμό, τον μινιμαλισμό, την ποπ αρτ και την ψυχεδέλεια. Δωμάτια με καθρέφτες, χιλιάδες κουκκίδες και τεράστιες κολοκύθες αποτελούν κάποια από τα διασημότερα έργα της που εκθέτει σε όλο τον κόσμο ενώνοντας την Ανατολή και τη Δύση, χωρίς όρια και πολιτισμικά εμπόδια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΈνας παιδικός σταθμός στην Κίνα… ένα φωτεινό ουράνιο τόξο!12.09.2018

Πώς θα φτιάξουμε και εμείς έργα εμπνευσμένα από την Γαγιόι Κουσάμα;

1. Φοράμε τις κουκκίδες!

Βρείτε ένα παλιό μονόχρωμο ρούχο, μπλούζα, παντελόνι ή ό,τι άλλο έχετε και ζητήστε από τα παιδιά να το χρωματίσουν με κουκκίδες. Μεγάλες, μικρές και σε ό,τι χρώματα προτιμούν. To μόνο που θα χρειαστούν είναι χρώματα – μαρκαδόρους για υφάσματα που μπορείτε να προμηθευτείτε από ένα online βιβλιοπωλείο.

2. “Ντύνουμε” ένα δωμάτιο με… κουκκίδες!

Ζητήστε από τα παιδιά να γεμίσουν ένα τοίχο ή ένα έπιπλο στο δωμάτιό τους με πολύχρωμες κουκκίδες διαφόρων μεγεθών. Μπορούν να το κάνουν είτε με χρώματα που ζωγραφίζουν σε τοίχους, είτε να χρωματίσουν όσες κουκκίδες θέλουν σε αυτοκόλλητα χαρτιά, να τις κόψουν και να τις κολλήσουν όπως θέλουν. Εναλλακτικά, μπορούν να κόψουν κουκκίδες από πολύχρωμα χαρτιά, ή χαρτιά που έχετε για ανακύκλωση και να τις κολλήσουν με χαρτοταινία ή blue tac.

Διαβάστε περισσότερα

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b