MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΕΑΤΡΟ

Η θεατρική ατζέντα της Μ. Πέμπτης: 12 παραστάσεις για να δείτε σήμερα online

Συγκεντρώσαμε 12 αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που μπορείτε να απολαύσετε online, σήμερα Μ. Πέμπτη 16 Απριλίου!

Μη χάσετε σήμερα: «Οι δούλες» από το Θέατρο του Νέου Κόσμου.
Monopoli Team

Οι Ελληνικές παραστάσεις που είναι διαθέσιμες online σήμερα:

Θέατρο Σταθμός

Το θέατρο Σταθμός συνεχίζει για όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα, την προβολή του πολυβραβευμένου έργου της Νίνα Ρέιν «Φυλές», σε μετάφραση Έρις Κύργια και σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τους: Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Μάνο Καρατζογιάννη, Δημήτρη Κουρούμπαλη, Μανώλη Μαυροματάκη, Ελένη Μολέσκη και Βασιλική Τρουφάκου.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Θέατρο του Νέου Κόσμου

Το Θέατρο του Νέου Κόσμου προσθέτει καθημερινά παραστάσεις στο επίσημο κανάλι του στο YouTube.  Δείτε σήμερα την παράσταση «Οι δούλες» του Ζαν Ζενέ, σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις, με τους Δημήτρη Ήμελλο, Κώστα Μπερικόπουλο και Αργύρη Ξάφη.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Γίνετε συνδρομητές στο κανάλι του φεστιβάλ στο ΥouΤube και παρακολουθήστε δύο νέες παραστάσεις την εβδομάδα. Γι’ αυτή την εβδομάδα μη χάσετε την παράσταση «Babae», μια σόλο παράσταση εμπνευσμένη από τον Χορό των Μαγισσών (Witch Dance) της Mary Wigman, καθώς και την παράσταση «Optraken» από την ομάδα χορού Le Galactik Ensemble, με τα «ακροβατικά κατάστασης», τα οποία διερευνούν την άμεση σχέση του ανθρώπου με ένα ασταθές περιβάλλον και την ικανότητά του να προσαρμόζεται σε αυτό. Δείτε τις παραστάσεις εδώ.

«Ιστορία Έρωτα και Αναρχίας» από την Square Theatre Company.

Square Theatre Company

Η Square Theatre Company προσφέρει δωρεάν για σήμερα, online, την παράσταση «Ιστορία Έρωτα και Αναρχίας» της Λίνα Βερτμίλερ σε διασκευή και σκηνοθεσία Γιάννη Λασπιά, μ’ έναν πολυπληθή θίασο επί σκηνής και τη μουσική της Ειρήνης Τηνιακού να κυριαρχεί στη σουρεαλιστική πληθωρικότητα του έργου. Το «Ιστορία Έρωτα και Αναρχίας» παρουσιάστηκε στο Bios Main το 2019.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Θεσσαλικό Θέατρο

Το Θεσσαλικό Θέατρο προβάλλει online και μέχρι την Τετάρτη 22/4 στις 00:00, την παράσταση «Το χώμα βάφτηκε κόκκινο» σε σκηνοθεσία της Κυριακής Σπανού. Πρόκειται για θεατρική προσαρμογή του σεναρίου του Νίκου Φώσκολου, που έγινε κινηματογραφική επιτυχία, σε σκηνοθεσία Βασίλη Γεωργιάδη. Το έργο ξεδιπλώνει τις μεγάλες συγκρούσεις που εξελίχτηκαν ανάμεσα σε κολίγους και τσιφλικάδες στο Θεσσαλικό Κάμπο στις αρχές του περασμένου αιώνα με βασικό αίτημα τη διανομή της γης στους ακτήμονες χωρικούς.
Δείτε την παράσταση εδώ.

«Comme une pierre qui…» από την Comédie-Française.

Παραστάσεις από το εξωτερικό που μπορείτε να βρείτε σήμερα online:

Comédie-Française

Η Comédie-Française σήμερα στις 21:30, προβάλει την παράσταση «Comme une pierre qui…», βασισμένη στο βιβλίο του  Γκρέιλ Μάρκους με τίτλο «Like a Rolling Stone: Bob Dylan at the Crossroads». Η θεατρική προσαρμογή και η σκηνοθεσία είναι των Marie Rémond και Sébastien Pouderoux, σε μια πρωτότυπη ιδέα της Marie Rémond.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Schaubühne του Βερολίνου

Όπως κάθε μέρα έτσι και σήμερα, η Βερολινέζικη Schaubühne ανεβάζει με ελεύθερη πρόσβαση, μια παράστασή της, η οποία θα είναι διαθέσιμη μόνο από τις 19:30 μέχρι τη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα. Σήμερα, προβάλει την παράσταση «Rückkehr nach Reims» (Returning to Reims), βασισμένη στο μυθιστόρημα του Didier Eribon, σε μια εκδοχή της ίδιας της Schaubühne, σε σκηνοθεσία του Thomas Ostermeier. Η παράσταση διαθέτει αγγλικούς υπότιτλους. 
Δείτε την παράσταση εδώ.

«La rondine» από την Metropolitan Opera Νέας Υόρκης.

Metropolitan Opera Νέας Υόρκης

Η Metropolitan Opera Νέας Υόρκης προβάλει την όπερα σε τρεις πράξεις του Τζάκομο Πουτσίνι «La rondine», σε μουσική διεύθυνση του Marco Armiliato. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 02:00 μετά τα μεσάνυχτα της επόμενης ημέρας.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Εθνική Όπερα του Παρισιού

Η Εθνική Όπερα του Παρισιού προβάλει σήμερα το «Hommage à Jerome Robbins», μια παράσταση χορού – αφιέρωμα στον χορογράφο Jerome Robbins, σε σκηνοθεσία του Valery Ovsyanikov. Μπορείτε να την απολαύσετε μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της θρυλικής Opéra national de Paris, μέχρι τις 19/4.

«Der Rosenkavalier» από την Κρατική όπερα της Βιέννης.

Κρατική όπερα της Βιέννης

Κάθε μέρα, η Κρατική όπερα της Βιέννης ανεβάζει και από μία παράσταση όπερας στην streaming πλατφόρμα της. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να δημιουργήσετε δωρεάν έναν λογαριασμό στην πλατφόρμα της Όπερας. Σήμερα, λοιπόν, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε online, στις 19:00 (ώρα Ελλάδος), την όπερα του Ρίχαρντ Στράους «Der Rosenkavalier», σε μουσική διεύθυνση του Άνταμ Φίσερ.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας

Το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας προβάλει σήμερα στις 21:00 (ώρα Ελλάδος), την παράσταση «Το νησί των θησαυρών» από το κλασικό μυθιστόρημα του Ρόμπερτ Λούις Στίβενσον. Η θεατρική προσαρμογή είναι της Bryony Lavery και η σκηνοθεσία της Polly Findlay. Η παράσταση είναι κατάλληλη για οικογένειες και παιδιά ηλικίας 10+ και θα παραμείνει διαθέσιμη online μέχρι τις 23/4.
Δείτε την παράσταση εδώ. 

Κι άλλες παραστάσεις online!

Επιπλέον, μπορείτε να απολαύσετε παλαιότερες παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου, που είναι διαθέσιμες online στο ψηφιοποιημένο αρχείο του, τη νέα υπηρεσία on demand του Θεάτρου Τέχνης, που μπορείτε να παρακολουθήσετε παραστάσεις έναντι χαμηλού αντιτίμου, εμβληματικές παραστάσεις από το αρχείο του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, καθώς και άλλες πολλές παραστάσεις που διατίθενται ελεύθερα στο διαδίκτυο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυρανό ντε Μπερζεράκ του Γιάννη Κακλέα: Online μόνο για δύο προβολές12.09.2018

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b