MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΈΑ

Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος ηθοποιός και σκηνοθέτης Μπρους Μάγιερς

Ο σπουδαίος Bruce Myers, που είχε σκηνοθετήσει τις “Δούλες” στο Εθνικό Θέατρο, έφυγε από τη ζωή χτές το βράδυ. Πηγές αναφέρουν ότι αιτία θανάτου ήταν ο Covid-19.

Monopoli Team

Ο σπουδαίος Βρετανός ηθοποιός και σκηνοθέτης Μπρους Μάγιερς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών, το βράδυ της Τρίτης. Την θλιβερή είδηση επιβεβαίωσε ο θρυλικός σκηνοθέτης Peter Brook, που υπήρξε στενός συνεργάτης του Μάγιερς.

Η ανακοίνωση του θανάτου του έγινε από το ιστορικό θέατρο του Παρισιού Théâtre des Bouffes du Nord στο AFP . Σε δελτίο τύπου του θεάτρου, ο φίλος του και συνεργάτης του, Peter Brook, σχολίασε “Μία σημαντική φιγούρα του θεάτρου μόλις μας άφησε. Ο Μπρους Μάγιερς ήταν ένας μοναδικός ηθοποιός, για τον οποίο σήμερα θρηνούμε.” 

Γεννημένος το 1942 στο Ράντκλιφ της Αγγλίας, ο Μάγιερς που ήταν και σκηνοθέτης, είχε παίξει σε πολλές δημιουργίες του Brook. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα σαιξπηρικά “Τιμών ο Αθηναίος” (1974), “Με το ίδιο μέτρο” (1978), “Η Τρικυμία” (1990) και ο “Άμλετ’ (2000).

Στη χώρα μας, είχε σκηνοθετήσει τις “Δούλες” του Ζαν Ζενέ με τις Μαρία Κίτσου, Ραφίκα Σαουίς και Λένα Παπαληγούρα στο Εθνικό Θέατρο το 2015, ενώ το 2011 το ΚΘΒΕ είχε ανεβάσει το έργο του Ντιμπούκ

Περισσότερα από Τι Νέα;
VIMA_WEB3b