MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΑΙΔΙ

Πώς θα βοηθήσετε τα παιδιά να διώξουν το φόβο την περίοδο του κορονοϊου

Σίγουρα η συνθήκη του “Μένουμε σπίτι” δημιουργεί σε όλους μας αλλά κυρίως στα παιδιά περίεργα συναισθήματα. Ο φόβος είναι ένα από αυτά. Οι ειδικοί λένε ότι αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό και μας διαβεβαιώνουν ότι λύσεις υπάρχουν!

Monopoli Team

Αυτό που ζούμε όλοι μας, η κατάσταση του εγκλεισμού και της κοινωνικής απομόνωσης, είναι κάτι πρωτόγνωρο και σίγουρα όλα τα καινούρια και διαφορετικά μας προκαλούν άγχος και φόβο! Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να βοηθήσουμε τα παιδιά να αισθανθούν καλύτερα.

Η επιστήμη και η επικοινωνία είναι δύο από αυτούς. Αλλά αν ακόμη και αυτοί δεν καταπολεμούν το φόβο των παιδιών, ίσως είναι η στιγμή να τα βοηθήσουμε να “παίξουν” μαζί του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠαιδιά μένουμε σπίτι: Ένα blog για όλη την οικογένεια12.09.2018

Μερικές ιδέες που θα βοηθήσουν τα παιδιά “ξορκίσουν το φόβο”:
  • Ενθαρρύνετε τα παιδιά να ζωγραφίσουν ό,τι τα φοβίζει σε μεγάλο χαρτί με ξυλομπογιές!
  • Να δώσουν όνομα, σχέδιο και χρώμα σε κάθε παραμικρό φόβο.

Στη συνέχεια δώστε τις εξής οδηγίες:
  • Κόψε το “φόβο” σε μικρά μικρά κομματάκια, τόσο μικρά που να χωράνε στο στόμιο ενός μπαλονιού. Βάλε τα μικρά χαρτάκια μέσα στο μπαλόνι και μετά φούσκωσέ το. Τώρα μπορείς να πετάξεις το φόβο σου όσο μακριά θέλεις, να τον χτυπήσεις δυνατά ή ακόμα και να το σκάσεις! Ή απλά να δώσεις ένα όνομα, μάτια και στόμα στον καινούριο φίλο σου! Ή απλά να παρατηρήσεις πόσες μέρες θα χρειαστεί κάτι τόσο μεγάλο να ξεφουσκώσει και να γίνει μικρό!
  • Nα κάνεις το χαρτί μια μεγάλη μπάλα και να την εκσφενδονίζεις κάθε φορά όσο πιο μακριά γίνεται ή “να την φυλακίζεις” στο δικό σου κάστρο. Μπορείς να φτιάξεις τη δική σου σφεντόνα από χαρτί, ή το δικό σου καταπέλτη από ξυλάκια, λαστιχάκια και πλαστικό κουτάλι ή από ξυλάκι, μανταλάκι και πλαστικό καπάκι.

Μίκρυνε το φόβο καλύπτοντας τον με όμορφα πράγματα.
  • Να πώς: πάρε χαρτιά ή post-it και γράψε ή ζωγράφισε πάνω τους 3 θετικά και όμορφα πράγματα που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στη ζωή σου. Μπορεί να έχουν να κάνουν με τους ανθρώπους της ζωής σου, κάτι καινούριο που έμαθες, μία όμορφη εικόνα που είδες, κάποιο τραγούδι που άκουσες, ο,τιδήποτε σε κάνει να χαμογελάς. Κάθε φορά που σκέφτεσαι ή συμβαίνει κάτι όμορφο, σημείωνέ το δίπλα στο προηγούμενο για να δημιουργήσεις ένα έργο χαράς στον τοίχο του δωματίου σου!

Διαβάστε περισσότερα στο blog «Παιδιά μένουμε Σπίτι»

Περισσότερα από The Art of Life
VIMA_WEB3b