MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΨΗΦΙΑΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας: Δωρεάν πρόσβαση σε όλες τις ψηφιακές συλλογές της

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας προσφέρει ελεύθερη πρόσβαση σε χιλιάδες βιβλία, εικόνες, διαλέξεις, εικονικές εκθέσεις, μουσικά αρχεία, άρθρα, και οποιοδήποτε άλλο αρχειακό υλικό των ψηφιακών συλλογών της.

Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας
Monopoli Team

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας, εν μέσω αυτής της μεγάλης υγειονομικής κρίσης, δίνει ελεύθερη πρόσβαση στην πλούσια και γεμάτη ποικιλία ψηφιακή συλλογή της. Χάρη σε αυτή τη γενναιόδωρη προσφορά της, εκατομμύρια πηγές είναι προσβάσιμες σε όλους, με ένα μόνο κλικ!

Η συλλογή της περιλαμβάνει βιβλία σε μορφή Epub, αρχειακά τεκμήρια, podcast, εφαρμογές, πολυμέσα κ.α., τα οποία καλύπτουν όλες τις ανάγκες και διαθέσεις. Μάθηση, χαλάρωση, ψυχαγωγία, εργασία και οποιονδήποτε άλλο σκοπό.

Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας

Βιβλία

Μπορείτε να κατεβάσετε χιλιάδες βιβλία δωρεάν από την ψηφιακή βιβλιοθήκη της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Γαλλίας, Gallica. Τα βιβλία διατίθενται σε μορφή Epub, η οποία είναι κατάλληλη για ανάγνωση μέσω smartphone, tablet και άλλων κινητών πολυμέσων. Στην Gallica θα βρείτε επιλογές για όλα τα γούστα και όλες τις ηλικίες.

Διαλέξεις σε podcast ή video

Οι διαλέξεις τις Εθνικής Βιβλιοθήκης της Γαλλίας είναι διαθέσιμες σε όλες τις εφαρμογές ως podcast και σε βίντεο στην ιστοσελίδα του οργανισμού. Από μαθήματα φιλοσοφίας έως συζητήσεις με τον Alan Lee, εικονογράφο του J. R. R. Tolkien και πολλές ακόμη θεματικές. 

Εικονικές εκθέσεις

Μας δίνεται μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να εξερευνήσουμε τις online εκδοχές των μεγαλύτερων εκθέσεων που έχει πραγματοποιήσει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας. Συγκεκριμένα, 98 ψηφιακές εκθέσεις, οι οποίες είναι ταξινομημένες σε έξι κατηγορίες, γίνονται προσβάσιμες, δωρεάν, μέσω του ιστότοπου Expositions.bnf.fr. Μεταξύ των θεματικών που καλύπτουν, περιλαμβάνονται η λογοτεχνία & τα λογοτεχνικά είδη, οι συγγραφείς, η συγγραφή γενικότερα, η τέχνη, η αρχιτεκτονική, η φωτογραφία κ.α.

Φωτογραφία από την ταινία «Ανεμοδαρμένα νιάτα» (1946) του Claude Autant-Lara | Αρχείο Εθνικής Βιβλιοθήκης της Γαλλίας

Online εικόνες

Καταδυθείτε στον πλούτο της κληρονομιάς της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Γαλλίας, μέσα από τις συλλογές της Gallica και της τράπεζας εικόνων. Οι εικόνες ταξινομούνται σε πολυάριθμες θεματικές, όπως ταξίδια, απεικόνιση της φύσης, γαστρονομική κληρονομιά, αντικείμενα αρχαίας τέχνης κ.α.

Μουσική Συλλογή

Μέσω της μουσικής συλλογής διατίθενται δωρεάν 45,000 άλμπουμ, τα οποία έχουν διανεμηθεί σε όλες τις μουσικές πλατφόρμες, προσφέροντας μας τη δυνατότητα να (ξανα) ανακαλύψουμε μελωδίες. Μια σπάνια συλλογή με jazz, γαλλικά και έθνικ τραγούδια από όλον τον κόσμο, κλασική μουσική και πολλά ακόμη είδη.

«Συλλογή Κοινής Κληρονομιάς»

Μια ένωση ψηφιακών βιβλιοθηκών από όλο τον πλανήτη, η οποία δημιουργήθηκε από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας. Σκοπός της συγκεκριμένης συλλογής είναι να ιχνηλατήσει τον ισχυρό δεσμό της Γαλλίας με τον υπόλοιπο κόσμο και να τονίσει τις διεθνείς πτυχές της γαλλικής ιστορίας.

Περιηγηθείτε εικονικά στην έκθεση «Fantasy, retour aux sources», μία από τις 98 δωρεάν ψηφιακές εκθέσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Γαλλίας

Εκδόσεις

Για 15 ημέρες από την έναρξη της δωρεάν εγγραφής, η ιστοσελίδα Τύπου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Γαλλίας είναι προσβάσιμη σε όλους. Όλες οι πηγές που έχουν δημιουργηθεί από δημοσιογράφους, ερευνητές και ακαδημαϊκούς, όπως άρθρα, ντοκιμαντέρ, ηχητικό και οπτικό αρχειακό υλικό, χάρη στα οποία γίνεται αναδρομή στον τρόπο με τον οποίο καλύφθηκαν και αναλύθηκαν ιστορικά γεγονότα από τα μέσα ενημέρωσης της εποχής. Για να εξερευνήσετε τα εν λόγω αρχεία μπορείτε να εγγραφείτε εδώ, χωρίς χρέωση.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαθέσιμο αρχειακό υλικό της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Γαλλίας, δείτε εδώ.

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b