MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
PODCAST

10 Podcast που μας κρατάνε συντροφιά όσο #Μένουμε_Σπίτι

Αυτά είναι τα Podcast που σας προτείνουμε για να μην νιώσετε ούτε στιγμή βαρεμάρας στο σπίτι.

Monopoli Team

Αναζητώντας κάτι για να περάσετε τον χρόνο σας όσο μένετε σπίτι, σίγουρα έχετε πέσει πάνω στα podcast, που τον τελευταίο καιρό γίνονται όλο και πιο δημοφιλή.

Ο πιο εύκολος τρόπος να περιγράψει κανείς τα podcast είναι να τα παρόμοιασει με μια ραδιοφωνική εκπομπή. Μόνο που οι εκπομπές στα podcast είναι μαγνητοσκοπημένες και δεν έχουν διαφημίσεις. Ουσιαστικά είναι μια εκπομπή, που μπορείτε να ακούσετε σε διάφορες πλατφόρμες, οπως είναι το Spotify, τα iTunes και το PlayerFM.

Τα τελευταία χρόνια, η άνθηση των φορητών συσκευών, όπως είναι τα smartphone και τα τάμπλετ, έχουν δώσει νέα δημιουργική πνοή στο παραδοσιακό ραδιόφωνο με τη μορφή των podcast.

Σήμερα, στις ημέρες του εγκλεισμού, τα podcast αποτελούν και έναν πολύ ενδιαφέροντα τρόπο να περάσουμε την ώρα μας, όσο είμαστε σπίτι. Το θετικό με τα ποντκαστ είναι ότι δεν χρειάζεται να είστε πάνω από μια οθόνη, κάτι που δυστυχώς κάνουμε την πλειονότητα της ημέρας μας. Μπορείτε να διαλέξετε το podcast της επιλογής σας και ενώ το ακούτε να κάνετε δουλειές, να μαγειρεψετε, να ασχοληθείτε με κάποιο χόμπι σας, μπορείτε να κάνετε ο,τι θέλετε, χωρίς να σας καθηλώνει το κινητό ή ο υπολογιστής σας.

Αυτά είναι τα δικά μας αγαπημένα podcast, ανά κατηγορία, για να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει.

Ένα Podcast για να γελάσετε με τη ψυχή σας

Ο Κώστας Κουτάνης με τον stand-up comedian Δημήτρη Δημόπουλο, στο 23ο επεισόδιο

Το όνομα του αγαπημένου μας Podcast αυτή τη στιγμή; “Μόνο Ντροπή.” Και ο τίτλος που επέλεξε ο κωμικός Κώστας Κουτάνης για την εκπομπή του, τα λέει όλα. Σε αυτό το podcast, ο Κουτάνης μαζί με τους καλεσμένους του λένε ντροπιαστικές ιστορίες ..για να μας κάνουν να νιώσουμε καλύτερα για τον εαυτό μας! Κάθε ιστορία είναι πιο αστεία από την προηγούμενη, ενώ για καλεσμένους έχει τους αγαπημένους μας stand-up comedians, από τον Ζήση Ρούμπο μέχρι και τον Αριστοτέλη Ρήγα. Αυτές τις ημέρες, που ομολογουμένως περνάμε δύσκολα, το γέλιο που μας χαρίζει τόσο απλόχερα αυτό το podcast είναι παραπάνω από αναγκαίο.
Ακούστε το Μόνο Ντροπή στο YouTube, το Spotify και το iTunes.

Ένα Podcast με ενδιαφέρουσες συζητήσεις -και πολλά αστεία!

Δύο stand up κωμικοί, ο Χάρης Νταρζάνος και ο Στέλιος Ανατολίτης μιλούν για ..τα πάντα. Για τη ζωή, την καθημερινότητα, για περίεργα άρθρα της Wikipedia και φυσικά για σειρές και ταινίες, με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο, που μας κάνει πάντα να γελάμε -όσο σοβαρό κι αν είναι το θέμα που συζητάνε! Αγαπημένη στήλη η “Πσυχωλογεία” (ναι, έτσι γράφεται), όπου οι φανς του podcast στέλνουν ηχογραφημένα τα δικά τους προβλήματα, τα οποία οι οικοδεσπότες της εκπομπής φυσικά λύνουν (ή και όχι).
Ακούστε τη Μαρμελάδα Φράουλα στο Spotify, το Soundcloud και το PlayerFM

Δύο Podcast για τους λάτρεις της ποπ κουλτούρας
Αυτό το podcast είναι προϊόν του Βαγγέλη, του Χρήστου και του Θοδωρή, 3 φίλων που λατρεύουν να σχολιάζουν σειρές, ταινίες και οτιδήποτε έχει να κάνει με ποπ κουλτούρα! Όπως λένε και εκείνοι “λατρεύουν το Pop Culture και συζητάνε για αυτό ετεροχρονισμένα, γεμάτοι συναισθηματισμό και δίχως ίχνος κριτικής σκέψης,” όπως ακριβώς μας αρέσει δηλαδή! Είναι σαν να ακούς τους φίλους σου (σε μία πιο ενημερωμένη και αστεία εκδοχή τους ίσως) να σχολιάζουν αυτά που πραγματικά μας απασχολούν. Θέλετε να δείτε μια σειρά/ταινία, αλλά δεν είστε σίγουρη αν θα σας αρέσει; Είδατε μια σειρά που σας ξετρέλανε και θέλετε απεγνωσμένα να ακούσετε απόψεις, θεωρίες, σχόλια γι’ αυτή; Τότε βρήκατε το podcast που σας ταιριάζει!

Ακούστε το Δεν Έχει Σημασία στο Spotify, στο Listennotes ή στο iTunes

Ο Στάθης Κόλιας και ο Φίλιππος Χατζίκος ενώνουν τις δυνάμεις τους για ένα podcast που δεν ξέραμε πόσο χρειαζόμασταν στη ζωή μας, μέχρι που το ακούσαμε! Σχολιάζουν τις πιο trending σειρές και ταινίες (για να ξέρουμε ποιες να δούμε και ποιες όχι), ενώ προτείνουν και τις αγαπημένες τους ταινίες ανα είδος (δικαστικά δράματα, post-apocalyptic ταινίες που είναι και επίκαιρες και πολλά άλλα). Την επόμενη φορά που θα αναρωτηθείτε “τι ταινία να δω το βράδυ” ρίξτε πρώτα μια ματιά σε αυτό το podcast.
Δείτε το “Για Πες Καμιά Ταινία” στο Spotify, το iTunes και το Listennotes

Ένα εκπαιδευτικό Podcast

O γνωστός YouTuber της ελληνικής επιστημονικής κοινότητας, Astronio (Παύλος Καστανάς), ενώνει τις γνώσεις του με τον Στάμο Αρχοντή (MadScientist) και τον Στέφανο Βαμβάκο (Καθημερινή Φυσική). Εδώ θα βρείτε μηνιαίες live συζητήσεις για θέματα επιστήμης (και όχι μόνο). Αν λοιπόν σας αρέσει η επιστήμη, η φυσική, αλλά και η απομυθοποίηση “ψευδοεπιστημών” πάντα με επιχειρήματα, τότε συντονιστείτε στο podcast SciTalksGR.
Ακούστε το SciTalksGR εδώ

Ένα Podcast για να δεις τη ζωή ..αλλιώς

Το GiatiOxi είναι ένα podcast που έχει φτιαχτεί με πολύ αγάπη από την Δέσποινα Κανακόγλου. Σε κάθε επεισόδιο προσκαλεί ειδικούς από κάθε τομέα, που μας μαθαίνουν ό,τι θέλαμε πάντα να μάθουμε. Από τεχνικές χαλάρωσης και tips για μια καλύτερη ζωή, μέχρι και “μαθήματα” για θέματα όπως είναι η γυναικεία σεξουαλικότητα και οι ψυχικές διαταραχές. το GiatiOxi καλύπτει ένα τεράστιο φάσμα θεμάτων, που κάθε φορά αναλύονται με ειλικρίνια και ευθύνη. Είναι σίγουρα ένα podcast, για όσους θέλουν να αξιοποιήσουν τον χρόνο τους, μαθαίνοντας νέα πράγματα.
Ακούστε το GiatiOxi εδώ.

Δύο Podcast για αυτο-βελτίωση

Ένα από τα πρώτα podcasts στην Ελλάδα με βάση την προσωπική ανάπτυξη, τις σχέσεις, το μυαλό, τον άνθρωπο και καθημερινές δυσκολίες που περνάμε. Σε αυτό το podcast θα μάθεις πως να είσαι νικητής στη ζωή και μόνιμα χαρούμενος με αυτά που έχεις. Πως να κερδίσεις επιτέλους αυτά που αξίζεις. Ο Γιώργος (Headstone) είναι ένας άνθρωπος που προέρχεται από τον dating κόσμο και δίνει συμβουλές στους ανθρώπους να ξεπεράσουν τον χωρισμό. Σπουδάζει επίσης ψυχολογία. Ο Μάξιμος προέρχεται από τον fitness και mindset κόσμο.
Ακούστε το podcast Μόνο Τροφή στο Spotify, το iTunes και το Sounder.fm

Κάθε μέρα, το TED Talks Daily σας φέρνει όλες τις τελευταίες ομιλίες TEDx. Ιδέες και ομιλίες που θα σας κάνουν να σκεφτείτε πάνω σε κάθε θέμα που μπορείτε να φανταστείτε. Από την τεχνητή νοημοσύνη μέχρι και tips για να είστε ο καλύτερος εαυτός σας σε ημέρες κρίσης. Φυσικά, όλα αυτά από τους ηγετικούς διανοητές και δημιουργούς του σήμερα. Με το Podcast αυτό θα βρείτε λίγο χρόνο στην ημέρα σας, ώστε να αλλάξετε την οπτική σας στα πράγματα, να “ξυπνήσετε” την περιέργεια σας και να μάθετε κάτι καινούριο!
Ακούστε το στο Spotify.

Ένα Podcast με τις πιο ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις!

Στο Άκοπο podcast δεν κόβεται τίποτα! Ο “παρουσιαστής” της εκπομπής Σπύρος Μαργαρίτης παίρνει συνεντεύξεις από ενδιαφέροντα πρόσωπα της ελληνικής μουσικής, stand-up comedians, αθλητές, YouTubers, από όποιον έχει κάτι να πει. Το πιο ενδιαφέρον; Τίποτα δεν μοντάρεται εκτός της συνέντευξης, πιο αυθεντικά δεν γίνεται! Από τους συνεντευξιαζόμενους ξεχωρίσαμε τους Χατζηφραγκέτα, τον Διονύση Ατζαράκη, τον Θωμά Ζάμπρα και την Χριστίνα Λυναρδάτου.
Δείτε το Άκοπο στο YouTube, στο Listennotes, και στο Spotify

Ένα Podcast για να χαλαρώσετε

Το άγχος σας έχει καταβάλλει και δυσκολεύεστε να χαλαρώσετε ή να κοιμηθείτε; Τότε ίσως θα έπρεπε να δοκιμάσετε να ακούσετε ένα από τα πολλά χαλαρωτικά podcast που υπάρχουν. Το πιο διάσημο “χαλαρωτικό” podcast στο Spotify είναι το Get Sleepy. Όπως δηλώνει το όνομα του σας βοηθάει να νυστάξετε. Ο οικοδεσπότης της εκπομπής διαβάζει χαλαρωτικά παραμύθια με τη συνοδεία ήρεμης, καθησυχαστικής μουσικής, καθώς και διάφορες τεχνικές που βοηθούν τον ακροατή να κοιμηθεί. Μάλιστα, στο Spotify υπάρχει η “νυχτερινή” επιλογή. Μπορείτε, δηλαδή, να κλείσετε αυτόματα το επεισόδιο μετά από 10,20,30 λεπτά ή στο τέλος του επεισοδίου. Έτσι, αυτό δεν θα συνεχίζει να παίζει ενώ κοιμάστε.
Ακούστε το Get Sleepy εδώ.

Περισσότερα από TOP 10
VIMA_WEB3b