MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
07
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Πέθανε ο τραγουδιστής και δημιουργός του «Ain’t No Sunshine», Μπιλ Γουίδερς

Ο Μπιλ Γουίδερς (Bill Withers), ένας από τους πιο επιδραστικούς συνθέτες και τραγουδιστές της αμερικανικής soul, άφησε την τελευταία του πνοή, την Παρασκευή 3 Απριλίου 2020, σε ηλικία 81 ετών, έπειτα από καρδιακά προβλήματα που αντιμετώπιζε.

Monopoli Team

Σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειάς του, ο Αμερικανός τραγουδιστής της soul και συνθέτης των τραγουδιών – ύμνων “Lovely Day”, “Ain’t No Sunshine” και “Lean On Me”, Μπιλ Γουίδερς, έφυγε από τη ζωή εξαιτίας καρδιακών επιπλοκών.

Ο Γουίδερς έγραψε και ηχογράφησε κάποιες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της soul, μεταξύ αυτών τα “Just the Two of Us” και “Use Me”.

Είχε κερδίσει τρία Grammy και είχε περιληφθεί στην Rock and Roll Hall of Fame το 2015.

«Είμαστε συντετριμμένοι από την απώλεια του αγαπημένου συζύγου και πατέρα μας. Ένας μοναχικός άνθρωπος που έχει συνδεθεί με τον κόσμο γενικότερα, με την ποίηση και τη μουσική του, μίλησε με ειλικρίνεια στους ανθρώπους και τους συνέδεσε μεταξύ τους. Ήταν δίπλα στην οικογένεια και τους φίλους του, ενώ η μουσική του ανήκει πάντα στον κόσμο. Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, προσευχόμαστε ότι η μουσική του προσφέρει άνεση και ψυχαγωγία» αναφέρει η ανακοίνωση της οικογένειάς του.

Ο Μπιλ Γουίδερς γεννήθηκε στις 4 Ιουλίου 1938 στις ΗΠΑ. Πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια, τα οποία αργότερα αποτέλεσαν και πηγή έμπνευσης για τα τραγούδια του!

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Φεστιβάλ «Καλοκαίρι στην Αθήνα 2025»: Η Πλατεία Μίκη Θεοδωράκη γεμίζει με τα «ρεμπέτικα του καλοκαιριού»
Art & Culture
Γιατί θέλουμε να επιστρέφουμε σ΄αυτά τα «Μαύρα Βουνά»;
Μουσικά Νέα
Schoolwave 2025 powered by ΔΕΗ: Ένα εκρηκτικό 3ήμερο με ελεύθερη είσοδο στην Τεχνόπολη
Θεατρικά Νέα
ΕΛΣ: Ο Ριγολέττος, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου, αναβιώνει στο Ηρώδειο
Μουσικά Νέα
30 χρόνια τραγούδια: Ο Μίλτος Πασχαλίδης “γιορτάζει” στο Ηρώδειο
Εκδηλώσεις
Φεστιβάλ «Καλοκαίρι στην Αθήνα 2025»: Οι δωρεάν εκδηλώσεις συνεχίζονται
Μουσικά Νέα
Λάκης Λαζόπουλος: «Ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης έδωσε άλλη διάσταση στο ελληνικό τραγούδι»
Μουσικά Νέα
Μουσική Υλίκη: Ένα συναυλιακό τριήμερο με φόντο την Λίμνη Υλίκη
Μουσικά Νέα
Δες πρώτος το Helios Stage του Primer Music Festival (video)
Μουσικά Νέα
Οι Prodigy αποθεώθηκαν στο Glastonbury – και τώρα τους περιμένουμε στο Release Athens 2025
Μουσικά Νέα
Εκτός Οθόνης: Ο Θοδωρής Νικολάου ερμηνεύει Παρασκευά Καρασούλο
Μουσικά Νέα
MuSifanto 2025: Δέκα χρόνια πολιτισμού στη Σίφνο