MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
24
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΟΠΕΡΑ

Η «Aida» του Στάθη Λιβαθινού online από την Εθνική Όπερα των Βρυξελλών

Την όπερα «Aida» του Giuseppe Verdi, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, η οποία είχε παρουσιαστεί το 2017 στην Εθνική Όπερα των Βρυξελλών, θα έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε online μέσα από το site του ίδιου του οπερατικού οργανισμού.

Aida
Monopoli Team

Μία από τις πιο καινοτόμες λυρικές σκηνές της Ευρώπης, η Εθνική Όπερα των Βρυξελλών (La Monnaie), ύστερα από υποχρεωτικό κλείσιμο λόγω του Κορονοϊού, αποφάσισε να διαθέσει online, έως τις 19 Απριλίου 2020, μερικές από τις πιο αξιοσημείωτες παραγωγές της των τελευταίων ετών, στο πλαίσιο της καινούριας διαδικτυακής της «Εικονικής σεζόν».

Ανάμεσά τους και τη δημοφιλή όπερα του Giuseppe Verdi, «Aida», σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, η οποία είχε ανέβει στη σκηνή της  La Monnaie το 2017 αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές.

Aida

Λίγα λόγια για το έργο

Με πόλεμο και πράξεις βίας στο προσκήνιο, η «Aida» αφηγείται την ιστορία ενός συναρπαστικού ερωτικού τριγώνου ανάμεσα στην Αιγύπτια πριγκίπισσα, Άμνερις, τον αξιωματικό, Ρανταμές και την αιχμάλωτη Νούβια πριγκίπισσα, Αΐντα.

Ο σκηνοθέτης Στάθης Λιβαθινός λαμβάνοντας υπόψιν διαχρονικά ζητήματα, όπως η ανάδυση του εθνικισμού, ο αγώνας για την ελευθερία και η εξορία, διερευνά τις διαφορετικές όψεις της συγκεκριμένης όπερας, στην οποία οι προσωπικές επιθυμίες έρχονται αντιμέτωπες με το αίσθημα του καθήκοντος και το ατομικό με το συλλογικό πεπρωμένο.

*Μπορείτε να παρακολουθήσετε την παράσταση εδώ.

Συντελεστές:

Μουσική Διέυθυνση: Alain Altinoglu
Παίζουν: Adina Aaron, Nora Gubisch, Andrea Carè, Δημήτρης Τηλιακός.
Σκηνογραφία: Alexander Polzin
Φωτισμός: Αλέκος Αναστασίου

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Όσα θα δούμε και θα κάνουμε στο Μέγαρο αυτά τα Χριστούγεννα
Θεατρικά Νέα
Θέλω να δω τον Πάπα!: Η θρυλική οπερέτα επιστρέφει στην Εναλλακτική Σκηνή της Λυρικής
Θεατρικά Νέα
Ετήσια αύξηση 22,3% των θεατών το θεατρικό έτος 2023-2024
Θεατρικά Νέα
Βάσια Αργέντη: Το «Κρυφτό» είναι μια παράσταση για τα κρυμμένα κομμάτια της ψυχής μας
Θεατρικά Νέα
Οι Περιπέτειες της Αλίκης στη χώρα των θαυμάτων: Δύο παραστάσεις καθολικής προσβασιμότητας στο Θέατρο Ολύμπια
Θεατρικά Νέα
Tick, Tick… Boom!: To εκρηκτικό ροκ μιούζικαλ του Τζόναθαν Λάρσον στην Εναλλακτική Σκηνή ΕΛΣ
Art & Culture
Η Ομάδα Νοσταλγία στήνει μια σκοτεινή, μουσική τελετουργία στο Rabbithole
Θεατρικά Νέα
Ήλιος με δόντια: Παράταση λόγω επιτυχίας στο Θέατρο Μπέλλος
Εκδηλώσεις
Ο Tim Crouch στην Αθήνα για μια συζήτηση με το κοινό
Θεατρικά Νέα
Το θέατρο πιο κοντά: Ζωντανές μεταδόσεις παραστάσεων του Εθνικού Θεάτρου σε νέους προορισμούς στην Ελλάδα
Art & Culture
Ένας αιώνας Martha Graham Dance Company στο Μέγαρο
Art & Culture
Ο Βασίλης Βηλαράς γράφει για την τηλεόραση των ’90s και τα τραύματα που κληρονομήσαμε