MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
08
ΜΑΪΟΥ
 • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  ΕΠΙΚΑΙΡΑ

  Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τι γίνεται με τα αδέσποτα ζώα;

  Η Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία δίνει οδηγίες για την σίτιση των αδέσποτων ζώων.

  Monopoli Team

  Στην ανακοίνωση της η Ομοσπονδία, εκτός από τις οδηγίες σε όλους όσους θέλουν να περιθάλψουν τα αδέσποτα ζώα, συνιστά να τηρηθούν τα μέτρα με υπευθυνότητα, επισημαίνοντας πως την «ανευθυνότητα κάποιων πολιτών την πληρώνουμε όλοι τώρα».

  Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

  «Στο διάγγελμα ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε, ότι απαγορεύεται η άσκοπη και χωρίς αιτία κυκλοφορία μας λόγω της γνωστής πανδημίας. Ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Θεόδωρος Λιβάνιος δήλωσε στην επίσημη του Υπουργείου σελίδα του τα παρακάτω:

  «Η μέριμνα για τα ζώα, ειδικά στις πρωτόγνωρες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε, δεν παύει να αποτελεί καθημερινή μας ευθύνη.

  Η σίτιση και η παροχή νερού σε ζώντα πλάσματα για να μην πεθάνουν είναι σκοπός ιερός.

  Επομένως σιτίζουμε και δίνουμε νερό στα αδέσποτα ζώα τηρώντας όλες τις οδηγίες του κράτους και λαμβάνοντας υπόψη μας ότι η κανονικότητα των προηγούμενων μηνών και ετών δεν μπορεί να είναι και η κανονικότητα του σήμερα.

  Αναμένουμε σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας σε 1-2 μέρες ειδική ανακοίνωση για τα αδέσποτα.

  Μέχρι τότε συμπληρώνουμε την φόρμα μετακίνησης κατά τη γνώμη μας στο σημείο 5, όπου αναγράφονται τα κατοικίδια, γράφοντας την ένδειξη «σίτιση αδέσποτων» και φυσικά κρατάμε την ταυτότητά μας.

  Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί της φόρμας μια κόλλα χαρτί, όπου αναγράφουμε τα στοιχεία μας και τον λόγο και τόπο της μετακίνησης ή στέλνουμε sms στο 13033  1-6( με το σημείο 5 αν αφορά τάισμα ή  από το 1-6 ανάλογα με τον λόγο που βγαίνουμε έξω) ΚΕΝΟ ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας».

  Ο Υπουργός στις ίδιες δηλώσεις του ανακοινώνει, ότι ζήτησε από τους Δήμους να παρέχουν βοήθεια, τόσο στα αδέσποτα όσο και στα δεσποζόμενα σε ειδικές περιπτώσεις.

  «Καλούμε ΟΛΟΥΣ τους Δήμους της χώρας να υπακούσουν στις οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών και  να παρέχουν επαρκή και καλή τροφή στα αδέσποτα μέσω των φιλοζωικών συλλόγων και των άλλων φιλόζωων πολιτών ή  και με ίδιες δυνάμεις για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσει η κρίση.

  Στις περιπτώσεις που ανακύπτουν προβλήματα καλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τα φιλοζωικά τους σωματεία για να παρεμβαίνουν και σε δεύτερη φάση να μας ενημερώνουν στο [email protected], ώστε να επιλύονται.

  Η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία θα αποστείλει επιστολή σε όλους τους Δήμους για παροχή επιπλέον τροφής στα αδέσποτα  και τις Αστυνομικές Διευθύνσεις για να μην δημιουργούν προσκόμματα στους πολίτες που μεταβαίνουν  προς σίτιση των ζώων, αδέσποτων και  δεσποζόμενων που βρίσκονται μακριά από την οικία τους.

  Η ΠΦΠΟ συνιστά ψυχραιμία στους πολίτες, τήρηση των κυβερνητικών μέτρων και υπευθυνότητα.

  Δυστυχώς την ανευθυνότητα κάποιων πολιτών την πληρώνουμε τώρα όλοι.»

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠανελλαδική Φιλοζωική Ομοσπονδία: Τι ισχύει για τα ζώα και τον κορονοϊό12.09.2018

  Περισσότερα από Επίκαιρα
  Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας
  προτάσεις και προσκλήσεις από το Monopoli.gr
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  Αλλαγή μεγέθους γραμμάτων
  Επιλογή contrast