MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

«Ηλέκτρα: μια σύγχρονη τραγωδία»: Οι πρώτες φωτογραφίες της παράστασης στο Θέατρο Σταθμός

Η παράσταση «Ηλέκτρα: μια σύγχρονη τραγωδία» ανεβαίνει απ’ την ομάδα Sarkha, στο Θέατρο Σταθμός, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μωραΐτη.

Monopoli Team

Η «Ηλέκτρα: μια σύγχρονη τραγωδία» είναι η αληθινή ιστορία της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης Ηλέκτρας Αποστόλου, η οποία, μετά τη διεθνή της περιοδεία στο Λονδίνο, την Κρακοβία και το Βερολίνο, ανεβαίνει από την ομάδα Sarkhaσε κείμενο Ελένης Τριανταφυλλοπούλου και σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μωραΐτη. Παίζουν ο Ερρίκος Λίτσης και η Άλκηστις Νικολαΐδη.

Λίγα λόγια για το έργο

Στα τέλη Ιουλίου 1944, βρίσκεται πεταμένο στους δρόμους και παραδίδεται στο νεκροτομείο της Αθήνας μισοκαμένο και παραμορφωμένο απ’ τα βασανιστήρια το νεκρό κορμί μιας 32χρονης. Η άτυχη γυναίκα είναι η Ηλέκτρα Αποστόλου, αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης και υπέρμαχος των γυναικείων δικαιωμάτων. Λίγες μέρες νωρίτερα, την Τρίτη 25 Ιουλίου 1944, είχε συλληφθεί και μεταφερθεί στην Ειδική Ασφάλεια από Έλληνες δοσίλογους, συνεργάτες των Γερμανών. Βασανιστές και δολοφόνοι της Ηλέκτρας Αποστόλου είναι ο διοικητής της Ειδικής Ασφάλειας υποστράτηγος Αλέξανδρος Λάμπου, ο ανθυπασπιστής Ευσέβιος Παρθενίου και ο Μηνάς Καθρέπτης. Μάταια προσπαθώντας ν’ αποσπάσουν πληροφορίες για την αγωνιστική της δράση, την υποβάλλουν στο ξενοδοχείο Κρυστάλ, το διαβόητο κέντρο βασανιστηρίων, σε μια μαρτυρική ανάκριση μέχρι θανάτου.

Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες:

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Κάθε Σάββατο στις 18.00 και Κυριακή στις 21.15
Τιμές Εισιτηρίων: 10€ – 12€
Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Ουγκώ 55, Μεταξουργείο

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b