MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 10 ιδέες για δραστηριότητες με τα παιδιά

Οι καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για ένα αξέχαστο και δημιουργικό Σαββατοκύριακο, (6 – 8/3), για όλη την οικογένεια.

Monopoli Team

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

«Καταζητείται..» στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Ο Glenn Ligon στο έργο του Runaways ζήτησε από τους φίλους του να γράψουν την περιγραφή του σαν να ανέφεραν ένα αγνοούμενο πρόσωπο στην αστυνομία. Γνωρίζοντας το έργο του καλλιτέχνη, τα παιδιά θα επεξεργαστούν ερωτήματα όπως «Τί είναι σημαντικό για μένα», «Πώς θα περιέγραφα τον εαυτό μου;» και θα δημιουργήσουν αφηρημένες αυτοπροσωπογραφίες. Στη συνέχεια, θα μεταφερθούν στην Άγρια Δύση με όλους τους σερίφηδες στο κατόπι τους. Εκεί, θα φτιάξουν τις δικές τους αφίσες καταζητούμενων με τα πορτρέτα τους και θα τις τυπώσουν. Το εργαστήριο προσφέρεται στα ελληνικά, αλλά μπορούν να το παρακολουθήσουν και αγγλόφωνα παιδιά, 5-7 ετών.
Σάββατο 7/3, 11.00-13.00
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4, Αθήνα
12€

«Ένας γρύλος πολύ σιωπηλός»: Βιωματικό εργαστήριο

Ο μικρός και πολύ σιωπηλός γρύλος παρόλο που γνωρίζει πάρα πολλά έντομα δεν καταφέρνει να τους ανταποδώσει τις καλημέρες τους! Ξαφνικά όμως συμβαίνει κάτι συναρπαστικό και ξαναβρίσκει τη φωνή του. Μέσα από το εργαστήρι τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τον μαγικό κόσμο των εντόμων, μαθαίνοντας πληροφορίες γι’ αυτά με έναν πολύ διασκεδαστικό τρόπο. Ακολουθούν πολλές εντομοκατασκευές!
Σάββατο 7/3, 12:00
Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, Τριπόδων 23, Αθήνα
12€ * κρατήσεις στο 2103250341

«Τα πουλιά της ελευθερίας»: Βιωματική εγκατάσταση & εργαστήρια

Η Ομάδα “Πολύτροπον” και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζουν την έκθεση συμμετοχικού έργου τέχνης «Τα πουλιά της ελευθερίας», στο Ιστορικό Αρχείο του Ιδρύματος (Παρασκευή 6 Μαρτίου, ώρα 18:00). Μικρά και μεγάλα γλυπτά σε σχήμα πουλιών από ανακυκλώσιμα υλικά συμβολίζουν την ανάγκη του ανθρώπου να ανοίξει τα φτερά του και να πετάξει ψηλά. Μπουκάλια νερού, χαρτιά, εφημερίδες μετατρέπονται σε έργα τέχνης αναδεικνύοντας την αξία της επαναχρησιμοποίησης υλικών, με αποτέλεσμα η έκθεση να λειτουργεί ως βιωματική εκπαίδευση σε θέματα ανακύκλωσης και κυκλικής οικονομίας. Την έκθεση πλαισιώνουν εργαστήρια δημιουργικής ανακύκλωσης, για παιδιά και ενήλικες. Το πρώτο εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7/3.
Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.
Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ, Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14, Ταύρος
Είσοδος ελεύθερη

Δημιουργικό εργαστήρι παιχνιδιού για βρέφη & γονείς

Ένα δημιουργικό εργαστήριο για παιδιά ηλικίας 12 – 24 μηνών, μαζί με τους γονείς τους που στοχεύει στην βελτίωση της επικοινωνίας των βρεφών με τους γονείς και το περιβάλλον. Μέσω του εργαστηρίου, καλλιεργείται η αισθητηριακή ανάπτυξη των παιδιών, η ελεύθερη δημιουργική έκφραση, η ενδυνάμωση σχέσεων εμπιστοσύνης, αποδοχής, ασφάλειας, κοινωνικοποίησης και αγάπης στην πράξη, ενώ παράλληλα ενθαρρύνεται η σωματική και συναισθηματική έκφραση και δημιουργικότητα βρεφών- γονιών. Εμψυχώτρια: Βέρα Κανελλοπούλου
Παρασκευή 6/3, 17:15 – 18:00
Θέατρο της Ημέρας, Νικολάου Γεννηματά 20, Αμπελόκηποι
 8€

Κυριακάτικα Εργαστήρια για την Κλιματική Αλλαγή

Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας συνεχίζοντας τη συνεργασία του με τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας & Μαθηματικών, STEM Education διοργανώνει νέο κύκλο συναρπαστικών εργαστηρίων, με τίτλο «Κλιματική Αλλαγή», που απευθύνονται σε μαθητές 2 ηλικιακών ομάδων: Α’ – Γ’ και Δ’ – ΣΤ’ Δημοτικού. Σκοπός του προγράμματος είναι να ενημερώσει τα παιδιά για το τι σημαίνει κλιματική αλλαγή, αλλά και να τα βοηθήσει να κατανοήσουν βιωματικά, μέσα από εργαστήρια, τους παράγοντες που ευθύνονται για το φαινόμενο αυτό.
Κυριακή 8/3, 11:30
Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, Λεβίδου 13, Κηφισιά
Κόστος συμμετοχής Κύκλου 4 εργαστηρίων: 80€ (τιμή για αδερφό/ή 70€) * κρατήσεις θέσεων στα 210 8015010 και 210 8015870

Του κόσμου οι πολιτισμοί σ’ ένα μουσείο: Οι Χόπγουελ!

Μια μοναδική εμπειρία για παιδιά 8 έως 12 ετών, ένα αξέχαστο ταξίδι στον κόσμο και στο χρόνο όπου θα γνωρίσουν αρχαίους πολιτισμούς μέσα από τα εξαιρετικά τους καλλιτεχνήματα ή τα καθημερινά τους αντικείμενα. Θα δουλέψουν με τον πηλό, θα μάθουν τις διάφορες τεχνικές του, να πλάθουν και να δίνουν το σχήμα που επιθυμούν στο υλικό. Τελειώνοντας το εργαστήρι, θα πάρουν το τελικό έργο μαζί τους. Σκοπός είναι να καλλιεργηθεί η αγάπη για τον πολιτισμό και τα μουσεία και ίσως να γεννηθεί η ανάγκη για περισσότερη έρευνα.
Κυριακή 8/3, 12:30 – 14:00
Μουσείο των Ηρακλειδών, Ηρακλειδών 16, Αθήνα
10€ ανά συνάντηση (8€ για το 2ο παιδί της οικογένειας)

ΕΚΘΕΣΗ

City of Robots: Έκθεση ρομποτικής στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Τα παιδιά, στην έκθεση, θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν μερικά από τα πιο σύγχρονα ρομπότ στον κόσμο, να περιηγηθούν στις μοναδικές εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας και να ζήσουν μία φοβερή εμπειρία στη μεγαλύτερη έκθεση ρομποτικής που έγινε ποτέ στην Ελλάδα. Διαβάστε περισσότερα. 
Παρασκευή 6/3, 09:00 – 20:00, Σάββατο 7/3, 11:00–20:00, Κυριακή 8/3, 10:00 – 19:00
Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, Πειραιώς 254, Ταύρος
7€ – 10€

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Σαββατιάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα στον Ελληνικό Κόσμο


«Φεγγαράκι μου λαμπρό…θα ‘ρθω τώρα να σε βρω, να σε δω από κοντά, να μου μάθεις μυστικά!». Ένα μαγικό ταξίδι στη σελήνη για μικρούς και μεγάλους αστροναύτες. Ένα μικρό βήμα για το παιδί, ένα μεγάλο για την παιδικότητα! Για παιδιά προσχολικής ηλικίας (3 έως 5 ετών με τους γονείς τους).
Σάββατο 7/3, 11:30
Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254
8€ το παιδί, 4€ ο ενήλικας (είναι απαραίτητη η συνοδεία ενήλικα)
Τηλεφωνική κράτηση στο 212 254 0000

«Πίτα από τα χεράκια μας» στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο


Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο σχεδιάζει εκπαιδευτικά προγράμματα που υποστηρίζουν τη μάθηση μέσα
από το παιχνίδι και τη χρήση αντικειμένων. Από ποια υλικά φτιάχνεται μια πίτα; Πώς μυρίζουν; Τι υφή έχουν; Τι γεύση; Αυτό το Σάββατο στο μουσείο, παιδιά και συνοδοί γίνονται μάγειρες, αναμειγνύουν και δοκιμάζουν διαφορετικά υλικά και φτιάχνουν τα πρώτα τους τυροπιτάκια!
Σάββατο 7/3, 10:00 – 10:50 ( 1-2 χρονών), 11:10 – 12:00 ( 2-3 χρόνων)
Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, Ρηγίλλης & Λεωφόρος Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 17-19
10€ * κρατήσεις θέσεων στο 2103312995

Κυριακή αφιερωμένη στο περιβάλλον, στην Τεχνόπολη

Μέσα από ένα ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα δράσεων, που έχει επιμεληθεί το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με σημαντικές έννοιες, όπως η προστασία του περιβάλλοντος και η ανακύκλωση, ενώ θα γνωρίσουν και όλα τα στοιχεία που συνθέτουν τη μαγευτική εικόνα του πλανήτη γη: τα ζώα, τα φυτά, τις δυνάμεις της φύσης αλλά και την ενέργεια. Το πρόγραμμα συνθέτουν εκπαιδευτικά προγράμματα, ένα εικαστικό εργαστήρι και μια μουσικοπαιδαγωγική παράσταση.
Κυριακή 8/3, από τις 11:00
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Κεραμεικός
Είσοδος ελεύθερη * κρατήσεις στο 213 0109327 

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b