Oι Southern Alliance δημιουργήθηκαν το καλοκαίρι του ’18 από δυο μουσικούς με διαφορετικές αλλά και πανομοιότυπες επιρροές. Η νοτιαφρικάνα σολίστ του κλασσικού πιάνου Μenanto Chamberlain και ο γνωστός στα Αθηναϊκά καλλιτεχνικά δρώμενα σαξοφωνίστας και συνθέτης Γιάννης Κασέτας παρουσιάζουν μουσική που παντρεύει την σύγχρονη κλασσική, παραλλάσσοντάς την και αυτοσχεδιάζοντας πάντα με σεβασμό προς την μελωδική της ανάπτυξη.
Έργα των Debussy, Eric Satie, George Gershwin αλλά και προσωπικές συνθέσεις του γκρουπ θα μας ταξιδέψουν σε τοπία γεμάτα χρώματα, εικόνες από το άγριο κύμα του ινδικού ωκεανού έως το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης, την Πέμπτη 12 Μαρτίου.
Μαζί τους καλεσμένος ο βιρτουόζος κρουστός Γιάννης Παπαγιαννούλης και η κορυφαία κοντραμπασιστας και συνθέτης Γιωργος Κωστοπουλος.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
- Η Ενημέρωση σε Μετάβαση: Μεγάλο διεθνές συνέδριο στο Πάντειο για την ελευθερία του Τύπου, την πολιτική λογοδοσία, την παραπληροφόρηση στην εποχή του AI
- Η Κασέτα του Μελωδία για τον Γιάννη Σπανό: Τάνια Τσανακλίδου, Γιώτα Νέγκα και Κώστας Τριανταφυλλίδης στον Λυκαβηττό
- 22η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης: Τα highlights του φετινού προγράμματος