MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
11
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Δανάη Μιχαλάκη: Είναι περίεργο το πόσο ταυτίζεται ο κόσμος με μία μυθοπλασία

Η Δανάη Μιχαλάκη, ή αλλιώς η «Δρόσω» από τις «Άγριες Μέλισσες», εξομολογείται πώς πήρε την απόφαση να ασχοληθεί με την υποκριτική, πώς διαχειρίζεται την ξαφνική αναγνωρισιμότητα, αλλά και για ποιο χαρακτηριστικό οι φίλοι της λένε «κλασική Δανάη!».

Ευδοκία Βαζούκη | 04.03.2020

Μεγαλώσατε στη Σύρο. Τι είναι αυτό που θυμάστε έντονα από τα παιδικά σας χρόνια και τη ζωή στο νησί;

Την ελευθερία που είχαμε σαν παιδιά. Τα παιχνίδια στην πλατεία και τα καλοκαίρια που τα περνούσα όλη μέρα σε μία παραλία. Το νησί έχει μια αύρα χαλαρωτική αλλά και μια ζωντάνια ταυτόχρονα.

Έχετε μεγαλώσει σ’ ένα οικογενειακό περιβάλλον, όπου οι τέχνες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο, καθώς ο πατέρας σας είναι επίσης ηθοποιός. Να φανταστούμε πως η ενασχόλησή σας με τον χώρο της υποκριτικής ήταν σχεδόν μονόδρομος για εσάς;

Nαι ήταν. Είχαν περάσει κι άλλα πράγματα από το μυαλό μου, που ίσως μου άρεσε να κάνω, αλλά από μικρή είχα αγάπη για τρία πραγματα. Θέατρο, χορό και τραγούδι.

Οι γονείς σας πώς αντέδρασαν όταν τους ανακοινώσατε πως θα γίνετε ηθοποιός;

Ήταν κάτι που νομίζω το περίμεναν. Ακόμα κι αν τους έλεγα πως θέλω να γίνω αστροναύτης, το ίδιο θα με στήριζαν. Είμαι πολύ τυχερή, έχω πάντα τους γονείς μου στο πλάι μου ότι και να κάνω.

Σκηνή από τη σειρά του ΑΝΤ1 “Αγριες Μέλισσες”

Πόσο εύκολη ήταν η απόφασή σας να φύγετε από το νησί και να κυνηγήσετε τ’ όνειρό σας στην Αθήνα;

Σίγουρα δεν είναι εύκολο. Εγώ δυσκολεύτηκα πολύ να προσαρμοστώ στην Αθήνα. Έφυγα από το όμορφο νησί μου και ένιωσα ότι ήρθα σε μια ζούγκλα. Όταν όμως έχεις θέληση, πάθος και έναν σκοπό για κάτι, όλα γίνονται. Δέν θα άλλαζα τίποτα. Όλα για κάποιο λόγο γίνοναι και εμένα μου αρέσει να αντιμετωπίζω τα πράγματα όπως μου τα φέρνει η ζωή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜπλε, του Ντέιβιντ Νεγρίν στο Θέατρο Άλφα12.09.2018

Αυτή την περίοδο πρωταγωνιστείτε στην παράσταση «Μπλε» στο Θέατρο Άλφα. Μιλήστε μας λίγο για την παράσταση και το ρόλο σας.

Πρόκειται για μία βουβή παράσταση η οποία μας δείχνει τη εξαντλιτική επανάληψη μιάς μοναχικής καθημερινότητας. Έναν αστείο ήρωα που μας δείχνει την καθημερινή του βαρετή ρουτίνα. Ο ήρωας αυτός είναι βυθισμένος σε έναν άοσμο και μονόχρωμο κόσμο, έχοντας βάλει τη ζωή του σε τάξη, χωρίς να θέλει να του την αναστατώνει κανείς. Ξαφνικά εισβάλει στη ζωή του του ένα κορίτσι που θα χαλάσει την ηρεμία του πειράζοντας τον «κόσμο του», ενώ παράλληλα τον συστήνει τον δικό της κόσμο. Άρα όπως καταλάβατε εγώ υποδύομαι αυτό το κορίτσι. Ένα γλυκό αλλά και μυστήριο πλάσμα θα έλεγα. Είμαι πολύ χαρούμενη και ενθουσιασμένη γι’ αυτή τη δουλειά.

Η Δανάη ΜΙχαλάκη και ο Παντελής Πάγκαλος στην παράσταση “Μπλε” στο θέατρο Άλφα

Πρωταγωνιστείτε επίσης στην πετυχημένη σειρά του ANT1, Άγριες Μέλισσες. Πώς διαχειρίζεστε την αναγνωσιμότητα που έχετε αποκτήσει λόγω της σειράς;

Είναι κάτι πρωτόγνωρο για μένα, κάτι που δεν περίμενα να γίνει από τη μιά μέρα στην άλλη. Το αντιμετωπίζω πολύ ψύχραιμα. Είναι περίεργο το πόσο ταυτίζεται ο κόσμος με μία μυθοπλασία.

Εντοπίζετε κοινά στοιχεία με την Δρόσω, τον ρόλο που υποδύεστε στις Άγριες Μέλισσες;

Δεν θα έλεγα ότι έχουμε πολλά κοινά στοιχεία. Η Δρόσω έχει όνειρα πολλά. Σ’ αυτό θα έλεγα ότι ταιριάζουμε. Μου αρέσει όμως που δεν έχουμε κοινά στοιχεία. Είχα την ευκαιρία (και ακόμα έχω) να ψαξω να βρω ποια είναι η Δρόσω και να προσεγγίσω αυτόν τον ρόλο με μια άλλη ματιά.

“Η Δρόσω έχει όνειρα πολλά. Σε αυτό θα έλεγα ότι ταιριάζουμε” λέει η Δανάη Μιχαλάκη για την ηρωϊδα που υποδύεται στις “Αγριες Μέλισσες”

Ανήκετε στη γενιά των ηθοποιών που προσπαθεί να βιοποριστεί μέσα σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Εσείς το έχετε κατορθώσει αυτό;

Εάν ήθελα να βγάλω πολλά λεφτά θα είχα επιλέξει να κάνω κάτι άλλο. Στην φάση που είμαι τώρα είμαι καλά. Έχουν υπάρξει εποχές που δυσκολέυτηκα πολύ και έπρεπε να ασχοληθώ παράλληλα με κάτι άλλο. Εμένα με νοιάζει να κάνω αυτό που γουστάρω.

Ποια η σχέση σας με τα social media; Τι είναι αυτό που αγαπάτε και μισείτε σε αυτά;

Δέν έχω την καλύτερη σχέση. Προσπαθώ να το αποφεύγω. Ασχολούμαι σε νορμάλ βαθμό. Προτιμώ να αφιερώνω χρόνο σε οτιδήποτε άλλο.

Για ποιο χαρακτηριστικό σας οι φίλοι σας λένε «κλασική Δανάη»!

Για το ιδιαίτερο χιούμορ μου και τον υπερβολικά ηρεμο τρόπο που αντιμετωπιζω καμια φορά κάποιες καταστάσεις.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η Δανάη Μιχαλάκη πρωταγωνιστεί στην παράσταση Μπλε, του Ντέιβιντ Νεγρίν, που παρουσιάζεται κάθε Τετάρτη στις 21.00 στο Θέατρο Άλφα (έως τις 18 Μαρτίου).
Τιμές Εισιτηρίων: 10€ προπώληση / Ταμείο 12€ & 10€ μειωμένο (άνεργοι, φοιτητές, ΑμεΑ)

Περισσότερα από Πρόσωπα
VIMA_WEB3b