MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΈΑ

Ακυρώνεται το διάσημο καρναβάλι της Βενετίας

Το διάσημο φεστιβάλ που επισκέπτονται εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο ακυρώθηκε μετά από ανησυχίες που προκάλεσε η εμφάνιση του κορωναϊού στην Ιταλία.

Monopoli Team

Είναι επίσημο. Το πιο διάσημο καρναβάλι του κόσμου, το εντυπωσιακό καρναβάλι της Βενετίας, ακυρώθηκε. Πανικό προκάλεσαν τα πρώτα κρούσματα του κορωναϊού στη χώρα, καθώς και οι πρώτοι θάνατοι λόγω του ιού. Έτσι, οι ιταλικές αρχές αποφάσισαν ότι για το καλό των πολιτών το πολυσύχναστο καρναβάλι θα πρέπει να ακυρωθεί για προληπτικούς λόγους.

Αν λάβει κανείς υπόψη ότι την περίοδο του καρναβαλιού, πάνω από 3 εκατομμύρια επισκέπτες από την Ιταλία και το εξωτερικό, επισκέπτονται τη Βενετία για να παρακολουθήσουν από κοντά το διάσημο καρναβάλι, τότε οι ανησυχίες των ιταλικών αρχών είναι απολύτως βάσιμες.

Η ακύρωση του καρναβαλιού της Βενετίας και οι ανησυχίες των αρχών

Αρχικά, είχε γίνει λόγος για ακύρωση των τελευταίων μόνο εκδηλώσεων, από την Τρίτη και μετά. Ο τρίτος θάνατος, όμως, καθώς και τα 150 -μέχρι τώρα- καταγεγραμμένα κρούσματα, ανάγκασαν την ιταλική κυβέρνηση να βάλει αμέσως τέλος στις εκδηλώσεις του καρναβαλιού.

“Πρέπει να εφαρμόσουμε δραστικά μέτρα” είπε ο πρόεδρος της Βενετίας Luca Zaia. “Από σήμερα ακυρώνεται το καρναβάλι της Βενετίας, καθώς και όλες οι υπόλοιπες εκδηλώσεις μέχρι την 1η Μαρτιού. Όλες οι ιδιωτικές, αλλά και δημόσιες συγκεντρώσεις θα πρέπει να αποφεύγονται” είπε ο Zaia.

Εκτός από το καρναβάλι της Βενετίας, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία, οι επιχειρήσεις, αλλά και τα αθλητικά event. Μάλιστα, σύμφωνα με το BBC περίπου 50.000 άνθρωποι βρίσκονται σε “καραντίνα,” καθώς δεν μπορούν να μπουν ούτε να βγουν από τη Λομβάρδια και το Βένετο, την περιφέρεια της Βενετίας, όπου λαμβάνει χώρα και το καρναβάλι.

Μάλιστα, ο δήμαρχος του Μιλάνου, Μπέπε Σάλα, έχει ζητήσει ανάλογα μέτρα και στη δική του πόλη. Συγκεκριμένα, προτείνει το κλείσιμο των σχολείων για τουλάχιστον 1 εβδομάδα, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ακυρώσει όλες τις μεγάλες εκθέσεις που έχουν προγραμματιστεί για αυτόν τον μήνα.

Περισσότερα από Τι Νέα;
VIMA_WEB3b