MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΔΡΑΜΑ

Αυτοκράτωρ Αδριανός, του Χρήστου Λιακόπουλου στο Θέατρο Αλκμήνη

Το Θέατρο Αλκμήνη παρουσιάζει, για 4ο χρόνο παραστάσεων τον μονόλογο, «Αυτοκράτωρ Αδριανός», σε σκηνοθεσία Χρήστου Λιακόπουλου και Αναστασίας Μαρκουτσά.

Φωτογραφία: Τζένη Κουκίδου
Φωτογραφία: Τζένη Κουκίδου
Monopoli Team

Ο μονόλογος, «Αυτοκράτωρ Αδριανός», του Χρήστου Λιακόπουλου, ο οποίος παρουσιάζεται για 4η χρονιά στο Θέατρο Αλκμήνη, αφορά στην ταραχώδη-περιπετειώδη ζωή του μεγάλου φιλέλληνα και λάτρη του Ελληνικού πνεύματος, Αυτοκράτορα Αδριανού, και στοχεύει να καταδείξει πως όλοι οι άνθρωποι έχουμε τις ίδιες ανάγκες, τους ίδιους φόβους και τις ίδιες επιθυμίες.

«Αυτοκράτωρ Αδριανός»: Το έργο

Μεγαλώνουμε σε οικογένειες με ελλείψεις και ελαττώματα, παθιαζόμαστε να πετύχουμε υψηλούς στόχους -για ν’ αποδείξουμε, κυρίως στον εαυτό μας, ότι αξίζουμε- και όταν το πετύχουμε νιώθουμε πως είμαστε παντοδύναμοι Θεοί… Ακολουθούν, τότε, τα χτυπήματα της μοίρας, που μας προσγειώνουν απότομα, και μας κάνουν να συνειδητοποιήσουμε πως το μόνο που έχουμε πραγματικά ανάγκη, είναι ν’ αγαπήσουμε και ν’ αγαπηθούμε… Βαθιά και απόλυτα… Ως το τέλος μας.

Ποιος ήταν ο Αδριανός

Ο Πόπλιος Αίλιος Αδριανός (76-138) ήταν ένας από τους πέντε καλούς αυτοκράτορες της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Λάτρης του ελληνικού πνεύματος, κυρίως των Στωικών φιλοσόφων και του Επίκουρου, εφάρμοζε τις διδαχές τους στη ζωή του και παράλληλα προσπαθούσε να τις μεταλαμπαδεύσει σε όλο τον κόσμο. Τα χρόνια της διακυβέρνησής του ήταν τα πιο ειρηνικά στην ιστορία της Ρώμης. Βαθύτατα ανθρωπιστής, χάρισε τα χρέη του λαού προς το κράτος, μείωσε τη δουλεία, εξανθρώπισε τον νομικό κώδικα και απαγόρευσε τα βασανιστήρια. Προώθησε τις τέχνες και τα γράμματα και έχτισε βιβλιοθήκες, θέατρα, ναούς, υδραγωγεία και λουτρά.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Χρήστος Λιακόπουλος
Σκηνοθεσία: Χρήστος Λιακόπουλος, Αναστασία Μαρκουτσά

Σκηνικά: Γιώργος Ρούσσης
Κοστούμια: Μίκα Πανάγου & Βάνια Αλεξάντροβα
Μουσική: Χρήστος Λιακόπουλος
Φωτισμοί: Χρήστος Λιακόπουλος

Παίζουν: Χρήστος Λιακόπουλος

Διάρκεια: 70' χωρίς διάλειμμα
Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος 10 € | Άνεργοι και ατέλειες 7€
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 20 Οκτωβρίου 2019 έως 12 Απριλίου 2020
Πληροφορίες: Προπώληση: viva.gr
Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 21:00
Link Εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-alkmini-secret-room/aytokratwr-andrianos/
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8-12, Κάτω Πετράλωνα. Τηλέφωνο: 210 3428650 | Email: [email protected] | https://www.theatro.gr/
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b