MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Ξενώνας Παπανικόλα: Ένας μικρός παράδεισος στην ορεινή Αρκαδία

Μόλις 2 ώρες μακριά από την Αθήνα και 20 λεπτά από την Τρίπολη με αμάξι, ο ξενώνας Παπανικόλα βρίσκεται στο χωριό Πιάνα της ορεινής Αρκαδίας και αποτελεί την ιδανική επιλογή για απόδραση και αναζωογόνηση κοντά στη αρκαδική φύση!

Monopoli Team

Χωριό Πιάνα, ορεινή Αρκαδία

Το χωριό Πιάνα, το οποίο οφείλει το όνομά του στον θεό Πάνα, είναι ένας γραφικός οικισμός, φωλιασμένος στο ελατόδασος του όρους Μαινάλου, σε υψόμετρο 1090 μέτρα, ακριβώς στο κέντρο της ορεινής Αρκαδίας. Μόλις 2 ώρες μακριά από την Αθήνα και 20 λεπτά από την Τρίπολη με αμάξι, αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για απόδραση και αναζωογόνηση!

Η πρόσβαση στο χωριό είναι εύκολη και απολαυστική μέσω μιας καταπράσινης διαδρομής, η οποία διασχίζει την ελατόφυτη περιοχή του Μαινάλου. Μάλιστα, λόγω της κεντρικής του τοποθεσίας, το χωριό Πιάνα αποτελεί ένα ιδανικό μέρος για να εξερευνήσετε την περιοχή της Αρκαδίας και να ορίσετε ως αφετηρία για τις περισσότερες οδοιπορικές σας διαδρομές.

Ο ξενώνας Παπανικόλα

Σκαρφαλωμένος σε υψόμετρο 1.150 μέτρων και περικυκλωμένος από πυκνό ελατοδάσος, ο πέτρινος Ξενώνας Παπανικόλα θα σας δώσει αφορμή να επισκεφτείτε τον ιστορικό οικισμό της Πιάνας.

Στο καθιστικό του ξενώνα θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε τη συντροφιά του τζακιού κατα τους χειμερινούς μήνες, ενώ το καλοκαίρι μπορείτε να βγείτε για στιγμές χαλάρωσης στον κήπο.

Τα δωμάτια

Ο ξενώνας Παπανικόλα διαθέτει 10 διαφορετικούς τύπους δωματίων για να επιλέξετε ανάλογα τις ανάγκες σας. Κάποια από αυτά διαθέτουν τζάκι και μπαλκόνι με μαγική θέα, το σημαντικότερο όμως είναι πως διαθέτουν όλες τις ανέσεις για ξεκούραση και χαλάρωση που επιζητά ο καθένας από εμάς στις διακοπές του.

Όλα περιλαμβάνουν ιδιωτικό μπάνιο, ατομική θέρμανση, κλιματισμό, τηλεόραση, ψυγείο, θυρίδα ασφαλείας και μίνι ηχοσύστημα. Επιπλέον, ο ξενώνας δίνει τη δυνατότητα για πρόσβαση και δωμάτιο ειδικά διαμορφωμένο για ΑΜΕΑ.

Όλα τα δωμάτια και το καθιστικό έχουν vintage έπιπλα και διακοσμητικά, συνδυάζοντας την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και τον κομψό ρουστίκ χαρακτήρα με τις σύγχρονες ανέσεις. Τα μπαλκόνια αγναντεύουν τις πλαγιές του Μαινάλου, προσφέροντας μια απολαυστική θέα στους επισκέπτες του ξενώνα. Ιδιαίτερα αβανταδόρικες είναι οι έξτρα παροχές που προσφέρει ο ξενώνας, όπως είναι τα εξειδικευμένα πακέτα μασάζ ή το μάθημα μαγειρικής για να γίνετε εξπέρ στο χωριάτικο φύλλο.

Παραδοσιακό Ελληνικό πρωινό

Η καλή μέρα απο το… πρωινό φαίνεται! Ειδικά όταν αυτό είναι ιδιαίτερα φροντισμένο, πλούσιο και παραδοσιακό, φτιαγμένο με χειροποίητα αγνά υλικά. Το πρωινό σερβίρεται σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον ξενώνα Παπανικόλα, με θέα το δάσος του Μαίναλου. Ανάλογα με την εποχή της επίσκεψής σας μπορείτε είτε να ζεσταθείτε κοντά στο τζάκι ή να βγείτε στο αίθριο και να απολαύσετε το πρωινό σας στη βεράντα.

Καθημερινά θα σας περιμένει φρέσκο, ζεστό ψωμάκι για να συνοδέψετε τις χειροποίητες μαρμελάδες. Επιπλέον, φρέσκα χωριάτικα αυγά, ντόπιο τυρί από το παραδοσιακό τυροκομείο του χωριού, τσάι του βουνού και πολλά άλλα εκλεκτά χειροποίητα εδέσματα, θα σερβίρονται στο τραπέζι σας, για να εξασφαλίσετε την απαραίτητη ενέργεια, που θα χρειαστεί να έχετε, για τις δραστηριότητες της ημέρας.

Απολαύστε το καφεδάκι με το γλυκό σας

Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα χειροποίητα γλυκά του ξενώνα, όπως κρέμα λεμονιού, μηλόπιτα, κέικ πορτοκάλι ή λεμόνι με γλάσο και πραλίνα, αλλά και κρέπες, χειροποίητο παγωτό, και γλυκά του κουταλιού!

Pet friendly φιλοσοφία

Στον Ξενώνα Παπανικόλα όλοι είναι ευπρόσδεκτοι. Μοναδική προυπόθεση να ενημερώσετε τους ανθρώπους του ξενώνα ώστε να μπορέσουν να προετοιμαστούν κατάλληλα για την καλύτερη δυνατή εμπειρία του μικρού σας φίλου. Εκεί θα γνωρίσετε και την σκυλίτσα του ξενώνα, την Μόκα!

Απόδραση στη φύση

Μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε μαγευτικά τοπία και να βιώσετε μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς! Οι λάτρεις της φύσης, χρησιμοποιήστε τα mountain bikes που διαθέτει ο ξενώνας, επιχειρήστε να κάνετε rafting στον Λούσιο ποταμό, ορειβασία και πεζοπορία στο δάσος και απολαύστε στιγμές ατελείωτης διασκέδασης στο χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου!

Αποδράσεις κοντά στον Ξενώνα Παπανικόλα

Το χωριό της Πιάνας και οι γύρω οικισμοί έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην Επανάσταση του 1821, ως βάσεις οργάνωσης και ανασυγκρότησης των αγωνιστών. Πολεμικά κειμήλια από εκείνη την εποχή έχουν βρει το σπίτι τους στο Λαογραφικό Μουσείο Πιάνας, μαζί με αντικείμενα της καθημερινής και της θρησκευτικής ζωής. Πολύ κοντά στη βάση σας ξεκινά ο ανηφορικός κατσικόδρομος που θα πάρετε για να βγείτε στην Σπηλιά του θεού Πάνα στο Πιανοβούνι, εκεί που σύμφωνα με τον μύθο ζούσε ο τραγόμορφος θεός.

Πιο πέρα, θα τραβήξετε χειρόφρενο στην πατρίδα του Γέρου του Μωριά, το Λιμποβίσι, για να δείτε ένα ακόμα μουσείο, το αναστηλωμένο Σπίτι των Κολοκοτρωναίων, πριν συνεχίσετε στο έτερο Κολοκοτρωνέικο χωριό, το ερημωμένο Αρκουδόρεμμα.

Ζωή στην περιοχή και στις καλλιέργειες χαρίζει ο ποταμός Ελισσώνας, που αναβλύζει από το Πιανοβούνι και διασχίζει τον κάμπο της Πιάνας. Κάντε μια βόλτα κατά μήκος του και βγάλτε όλοι μαζί την απαραίτητη φωτογραφία μπροστά στους πέτρινους νερόμυλους, που χρησιμοιούνταν κάποτε για το άλεσμα των δημητριακών. Ορισμένοι από αυτούς σώζωνται σε πολύ καλή κατάσταση.

Εάν αγαπάτε τα χειμερινά σπορ, έχετε κατά νου πως ο Ξενώνας Παπανικόλα απέχει το πολύ 40 λεπτά με το αυτοκίνητο από το χιονοδρομικό του Μαινάλου. Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο από το να κλείσετε την μέρα σας με ένα ζεστό ρόφημα σε ένα cosy σαλέ;

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ξενώνας Παπανικόλα
Πιάνα Αρκαδίας, Πελοπόννησος
[email protected]
Τηλ: +30 2710 43 11 70
Κινητό: +30 6982 591 544

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b