MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Family Weekend: 7 ιδέες για βόλτες με τα παιδιά

Οι καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για ένα αξέχαστο και δημιουργικό Σαββατοκύριακο (24-26 Ιανουαρίου) για όλη την οικογένεια.

Monopoli Team

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Πορτραίτο σε 1, 2, 3! Εργαστήριο διαδραστικής ζωγραφικής στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Ζωγράφισε το πορταίτο του εαυτού σου με χρώματα και πινέλα, σχεδίασε γρήγορα έναν φανταστικό χαρακτήρα που όσο κινείσαι αλλάζει μορφή, γίνε ένα ιστορικό έργο από το Μουσείο και παίξε το παιχνίδι της πόζας! Στο τέλος, όλοι έχουν την καλύτερη selfie και κερδίζουν το μπαλόνι που σκάει από σοβαρότητα. Στο εργαστήριο αυτό ανακαλύπτουμε τι είναι ένα πορτραίτο μέσα από τρία διαφορετικά παιχνίδια και ζωγραφίζουμε τον ίδιο μας τον εαυτό. Παίζοντας το παιχνίδι με το διπλωμένο χαρτί των σουρεαλιστών, ζωγραφίζουμε έναν φανταστικό χαρακτήρα. “Φοράμε” ένα από τα πορτραίτα της συλλογής του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή και ποζάρουμε μέσα σε μία χάρτινη κορνίζα σε 1, 2, 3! Για παιδιά 4-6 ετών.
Σάββατο 25/1 και Κυριακή 26/1, 10:30 – 11:30
Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Οδός Ερατοσθένους 13, Αθήνα
Κόστος συμμετοχής: 12€

Τέχνη και Παιχνίδι: Πολυθεματικό εργαστήρι στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Στόχος του εργαστηρίου η ανάπτυξη της φαντασίας των παιδιών, μέσα από ιστορίες, παραμύθια, μύθους και εικόνες. Μέσα από τη δραματοποίηση της ιστορίας, με τη βοήθεια των μουσικών οργάνων, παρέα με το θεατρικό παιχνίδι και τα εικαστικά, αλλά και με πειράματα πολλά, ξεδιπλώνω τον ξεχωριστό μου χαρακτήρα, παίζω και μαθαίνω. Ένα πραγματικά δημιουργικό εργαστήρι, που δίνει την ευκαιρία στα παιδιά, να ασχοληθούν με τις τέχνες, γνωρίζοντας το θέατρο, τη μουσική και τη ζωγραφική, να πειραματιστούν, και να διασκεδάσουν, ζωντανεύοντας μέσα από το παιχνίδι, όμορφες ιστορίες. Πώς μπορώ να μετατρέψω την τέχνη του θεάτρου σε παιχνίδι; Τα εικαστικά σε διασκέδαση; Οι τέχνες παίρνουν μορφή μέσα από το δημιουργικό παιχνίδι και βοηθούν τα παιδιά, να εξοικειωθούν με τη ζωγραφική, τη μουσική, το χορό και το θέατρο. Για παιδιά 3-5 ετών.
Κυριακή 26/1, 12:00
Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, Τριπόδων 23, Πλάκα
Κόστος Συμμετοχής: 12€

ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

“Ο Τσάρος με την Μακριά Γενειάδα” της Κάρμεν Ρουγγέρη στο Θέατρο Κιβωτός

Το Θέατρο Κιβωτός παρουσιάζει την παράσταση για παιδιά από 2 ετών και άνω «Ο Τσάρος με την Μακριά Γενειάδα», σε κείμενο – σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη. «Ο Τσάρος με την Μακριά Γενειάδα», είναι ένα παραμύθι, που αυτή την φορά έρχεται από την μακρινή Ρωσία. Τότε που ο κόσμος του Θεού ήταν γεμάτος με μάγους και ξωτικά, ζώα με ανθρώπινη λαλιά αλλά και ποτάμια μέσα στα οποία ήταν χτισμένα παλάτια ολόκληρα με βασιλιάδες και βασίλισσες. Ένα παραμύθι, που θα μας πάει σε δύο ξεχωριστούς τόπους. Στο βασίλειο της γης και στο βασίλειο των νερών. Ένα παραμύθι, μέσα από το οποίο, τα παιδιά θα γνωρίσουν τέσσερις Ρώσους συνθέτες. Τους: Α.Μποροντίν, Μ. Μουσόργκσκι, Π. Τσαϊκόφσκι, Ν. Ρίμσκι-Κόρσακοφ.
Κυριακή 26/1, 11:30 & 15:00
Θέατρο κιβωτός, Πειραιώς 115, Αθήνα
Είσοδος: 8-12€

«Ο Λύκος κάνει bullying» από την Ομάδα Ονειρόδραμα στον πολυχώρο τέχνης Mimi & Mou

Το Ονειρόδραμα παρουσιάζει μια σουρεαλιστική διαδραστική κωμωδία για όλη την οικογένεια όπου τα παιδιά βοηθούν το λύκο να αλλάξει συμπεριφορά ώστε να βρει φίλους στο θεατράκι του Mimi & Mou! Ένα υπέροχο θεατράκι  50 θέσεων όπου παιδιά και ηθοποιοί βοηθούν την εξέλιξη της ιστορίας. Η παράσταση ξεκινά όμως κανείς δε θέλει να «παίξει» με το Λύκο. Το γουρουνάκι κλαίει. Η Κοκκινοσκουφίτσα έχει πάθει νευρικό κλονισμό.Η παράσταση καταστρέφεται και τότε τα παιδιά αναλαμβάνουν δράση. Θα φτιάξουν ένα παραμυθοδικαστήριο για να ρωτήσουν το Λύκο. Γιατί Λύκε; Και τότε όλα ανατρέπονται. Θα μάθουμε όλη την αλήθεια για το Λύκο. Πως από ένα μικρό και φοβισμένο λυκάκι έφτασε να γίνει το σύμβολο του κακού;
Σάββατο 25/1, 15:00
Πολυχώρος Mimi & Mou, Ζωοδόχου Πηγής 58, Αθήνα
Είσοδος: 6€ 

“Η Βασίλισσα του Χιονιού” του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν στο Από Μηχανής Θέατρο

Η Βασίλισσα του χιονιού αποφασίζει να κατακτήσει τον κόσμο, να παγώσει τον πλανήτη και να κυβερνήσει εκείνη ολόκληρη την Γη. Ένα μικρό κορίτσι η Γκέρντα έχει την τόλμη να αντισταθεί σε αυτό το κακόβουλο σχέδιο. Ξεκινάει ένα μακρύ ταξίδι, περνάει μέσα από τις εποχές του χρόνου, επιβιώνει στις κακουχίες, αντιστέκεται στις προκλήσεις και τελικά έχοντας οδηγό της την αγάπη, την καλοσύνη, το θάρρος, την εξυπνάδα και την επιμονή στον στόχο, καταφέρνει να σώσει από την καταστροφή τον πλανήτη Γη. Μέσα από το παραμυθένιο θέαμα, την περιπέτεια, το γέλιο, τη συγκίνηση η παράσταση προσφέρει στα παιδιά σημαντικά μηνύματα για τη δύναμη της αγάπης, για την επιμονή στο στόχο μας, τη γενναιότητα και πολλά άλλα.
Κυριακή 26/1, 11:30
Από Μηχανής Θέατρο, Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο
Είσοδος:8-12€

ΜΟΥΣΙΚΗ

Συγχαρητήρια για τη μουσική σας κύριε Βιβάλντι στο Μέγαρο

Τα παιδιά εξερευνούν τον μουσικό κόσμο τεσσάρων αγαπημένων συνθετών. Γνωρίζουν τους συνθέτες από την παιδική τους ηλικία μέχρι την ωριμότητα και τους συγχαίρουν «αυτοπροσώπως» για το έργο τους! Ζωγραφίζουν, ακούν ιστορίες, παίζουν μουσικοκινητικά παιχνίδια και, αφού ανακαλύψουν κρυμμένα προσωπικά αντικείμενα του κάθε συνθέτη στα ράφια της Βιβλιοθήκης, αφήνονται στη μαγεία της ζωντανής μουσικής.
Κυριακή 26/1, 15:00
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη
Είσοδος:10€

ΈΚΘΕΣΗ

«Το Παιδί και ο Κόσμος του»: Ομαδική έκθεση στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Σύγχρονοι καλλιτέχνες -εικαστικοί και εικονογράφοι- ενώνουν τη φωνή τους για τα 15 χρόνια του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού, σε μια έκθεση με τίτλο «Το παιδί και ο κόσμος του», που θα φιλοξενηθεί στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος – Παιδικό Τμήμα Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας. Σε μια εποχή που οι καταπατήσεις δικαιωμάτων των παιδιών παραμένουν καθημερινότητα, ακόμη και σε αναπτυγμένες χώρες, όπως η Ελλάδα, η έκθεση αυτή έχει σκοπό να μας φέρει πιο κοντά στον κόσμο των παιδιών και ενώπιον της υποχρέωσής μας να προστατεύσουμε τόσο τα ίδια, όσο και τον κόσμο τους. Τα έργα των καλλιτεχνών που συμμετέχουν στην έκθεση αποτελούν αφορμή υπενθύμισης του περιεχομένου των δικαιωμάτων των παιδιών.
24-26/1, 9:00-22:00
Παιδικό Τμήμα Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Είσοδος Ελεύθερη

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b